Monday, February 25, 2008

Like Father Like Son

Peribahasa Like Father Like Son tu memang la betul.....

Bila bercakap dengan Rizq

Mommy: Rizq cepat. Jom mandi..

Rizq: Dizq tak nak mandi..

Mommy: Kenapa pulak Rizq tak nak mandi?

Rizq: Dizq tak nak mandi sebab Dizq dah mandi, mommy...

Mommy: Bila Rizq mandi?

Rizq: Dah mandi dah.. temalam... tadi..... temua dah mandi...

Bila bercakap dengan Daddy

Mommy: Yang, sekarang nyamuk banyak. You tolong spray kan Ridsect

Daddy: Eh.. dah la. I dah sembur dah..

Mommy: Bila?

Daddy: 3 ari lepas...

Pirraahhhhh... nyampah betul bila bercakap ngan derang nie...

13 comments:

kasutVincci said...

bab mandi temalam tu, sama ngan anak bujang aku. Loyar buruk sungguh!

NONIE said...

kalau bab temberang ni bukan ko jer ada masalah ni...aku pun ada gak...

Alinlai said...

ke ke ke...apa bleh buat, banyak2 le sabaq :)

Mummy Rizq said...

KV - bebudak sekarang ni kecik2 dah pandai loyar buruk kan...

nonie-anak ko si syasya tu memang... hee.. hee..

lyn - memang kena bersabar hidup dgn kaki loyar buruk nie..

Cat Cat said...

mummy,
Next time mogok masak kat dapur.. Bila ditanya hubby, "Darling, tak masak ke hari ni?"

Jawab, "Dah Sayang, semalam dah masak dah.." Hehehehe

PuteriSatu said...

muahahah...baca blog ko selalu buat aku tersenyum...dengan telatah anak teruna ko yang cukup mencuit hati ittteeww...eeeiii..

pB said...

lepas ni kalau ur ayang ajak 'ehem' 'ehem'

u balas jer

kan dua hari lepas dah ...

kah kah kah

mama ranggie said...

mana lagi kalo x tumpah ke nasi...

een said...

achik...ala bebudak skg ni mmg terlebih bijak..terlebih vitamin agaknye..huhu..

Apple Pie said...

aahahhaahhahaha..loyar buruk sungguh anak sama bapak.

Mak Su said...

dorang dah pakat-pakat nak mengenakan mummy kot?

idham said...

mummy rizq...:-) cute sangat jawapan2 dari rizq dan suami itew....hehehe saya suker!

idham

atehlaila said...

Achik..soalan kena lengkap...

Yang, hari ni kena sembur ridsect le..nyamuk banyak....

Atau kalao ko still tak tau nak buat ayat, berguru semula dgn Puan Rashidah atau Zuraidah..ko kan plan nak sambung belajar...