Thursday, February 21, 2008

Nak Sambung Ke Tidak??

Errrmm.. have been palnning lately to further my studies. Aku rasa untuk aku pergi ke tempat yang lebih tinggi aku kena ada sesuatu yang lebih dari sekarang. Yang lebih dari apa yang orang lain ada... betul tak?

So I've been scouting for universities yang ada buat on-line study. Found a few. But after reviewing the structure, courses, timing.. I think O*M is the most suitable for me.

But before deciding on wheteher I can really devoted my time..there's a few things that I need to consider:-

1. Tuition fees - mano mak nak carik around 22K for the fees? EPF is one solution lah.. Tapi kalau boleh tak nak kacau duit *Untuk Simpanan Di Hari Tua* iteww...

2. Time for anak - Rizq needs a lot of attention from me. Tapi kalau masa banyak nak dihabiskan mengadap buku and pergi kelas, macam mana dengan Rizq nanti?

3. Can I juggle between work yang dah terlampau banyak dengan study??

4. Nanti hubby gi holiday tak dapat ikutttt...huarrgghh!!!!!!!

Itu adalah diantara sebab sebab yang masih membuatkan aku belum meneruskan niat murni aku tu.

But I still have the time. The next intake for this year is May & September. So kalau jadi, maybe aku nak register for September classes. Pray hard for me guys!!!

11 comments:

Alinlai said...

terukan usaha jaya murni :) cuba dulu...insyaAllah ok tu. Awat tak try kat UiTM...kelas hujung minggukan?...

sya said...

Belajar semasa dah bergelar isteri dan ibu memang susah..apa-apa pun pasangan kena membantu dan menyokong .. kalau tidak susah juga

idham said...

:-) banyak kena consider tu kan....
especially tang tak leh ikut suami cuti cuti tu hehehe
like sya ckp tu la, sokongan suami penting.
i kenal someone in O*M tu - dia senior lectrurer in HR and management faculty.
Mummy nak study bidang apa?

idham

Pnut said...

rajin betoi nak sambung belajar..eheehh aku dah tak koser nengok buku.sengal segala otak rasanya... keja gomen amek periksa untuk jawatan sendiri pun aku maleh..
ehehehe

.:HalogAmora:. said...

go lady go!!!

Ibu Emir said...

you are just like me.. every year the solution remains the same. haha, but if you think u really want it, y not? 3 years sacrifice for years of satisfaction kan

mama ranggie said...

wish u gud luck!

think +ve k!

kalo boleh bawak,just go on!

seme org nak yg terbaik kan mummy?

een said...

salam jejak kaseh...
eii, kak marlina..x sangka dpt jumpe dialam cyber ni setelah last masa kt semesti dulu (thn 90an)
igt x intan, sama dormA4,pet sis k.kam?hopefully leh recalled..
la..x ubah muka tu..maintain cun je..
senang lawat blog intan ek?boleh cite panjang... :)

Kak Lady said...

Mar...kalau dah ada tanggunjawab sebagai isteri & ibu...memang banyak yang kene fikir kalau nak sambung belajar...

Tapi kalau semua tu nak dijadikan alasan pulak...sampai bila pun nanti kita tak dpt nak sambung belajar...macam akak ni...huhuhu...

Mak Su said...

fikir baik2 ya mummy, semoga dapat buat keputusan yang terbaik untuk semua

N|i|N said...

Cis! Reason no. 4 tu potong je lah! Takleh pakai langsung! :-P