Monday, February 04, 2008

Wiken Yang Boring

After 3 days of leave.. aku masih penat & tak ada mood nak buat kerja.

Hubby tak ada dirumah since last Friday.. dia ke Jakarta & Bandung, kerja sambil jalan & soping moping... Aku?? Hanya melepak & melepek kat rumah.

Saturday, bawak Rizq ke Shah Alam. Do some groceries shopping @ Tesco Extra sambil Rizq and Tina aku hantar ke Playland. Boleh lah aku membrowse barang dengan tenang. First time ke situ, dulunya Makro, but now Tesco dah take over. Not bad... Aku suka ke sana.

Habis membeli barang, aku bawak Rizq ke Shah ALam Mall pulak. Feveret spot Rizq sebab dia suka ke video game arcade yang ada kat sebelh Reject Shop tu. Aku pun apa lagi, membawa diri ke Reject Shop lah pulak.. Got a few baju for Rizq. Hubby memang dah pesan, jgn membeli belah lagi sebab dia akan shopping di Bandung. But being a woman I cant help myself by tengok tengok barang sahaja, without membeli.. Harusss aku TERbeli jugak akhirnya.

Habis segalanya, perut pun dah terasa lapar. Tanya Rizq nak makan apa.. dia kata Kay Ef Yee.. So off we go ke KFC pulak. Tengah makan makan, my sis in law call from Bangi kata nak datang rumah. Aku OK ajer, so at least tak lah sunyi sangat sementara hubby tak ada kat rumah.

Petang Sabtu & Ahad just duduk duduk kat rumah jer. Ingat nak bawak Rizq pergi club, swimming.. but then hujan pulak. So stuck kat rumah akhirnya..

Habis lah satu wiken yang memboringkan...

22 comments:

~ yus ~ said...

bila hubby takde mmg boring kan..

yus pun jenjalan smlm, tapi ke rumah mak cik jer, sambil tgk dusun dia..hmmm tak berbuah lagi..huhu

kasutVincci said...

a'a, mmg dah tabiat pompuan kan, asal tgk je mesti nak membeli. Fitrah semulajadi tu. Ahaha

Mak Su said...

aiyokkk, boring sebab rindu kot.

Mummy Rizq said...

yus - rasa cam bodooo jer kan!

KV - cemana nak membendung agaknya kan KV!

mak su - yer lah maksu.. macam tak biasa. padahal dah selalu kena tinggal...

simah said...

dah pompuan mesti shopping wei... :0)
hope laki hang balik dah...awat hang tak join dia pi sana memandangkan hang pun cuti jugak?

Sastri said...

hmmm... sas plak one friday separuh hari dah kat my aunt's place in Bangi, around 3 met my colleague kat MV... temankan dia jalan kat The Garden... sib baik takde rasa nak soping... huhuhu... semalam p wat refleksologi... sakit woo... tapi pastu, lega... :D

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

kalau kiter..boringggg...terbaring je laaa kat umh tuh jawabnyerr...boring kann...

.:HalogAmora:. said...

what a life w/o hubby... kesian u. xpe la he'll be back soon isn't it.

atehlaila said...

Last week, hari Rabu gi Sunway Pyramid, hari Sabtu pegi lagi..pokai di buatnya. Syoknya Kamarul gi shopping..cik abang aku ke Bangkok April ni..tapi, apakan daya..kapal terbang tak sudi nak bawak aku ni...

Mummy Rizq said...

simah - dia blom balik lah wei.. malam ni baru tiba. x leh join dia sebab kalau bawa rizq nanti dia penat.. tak bawa, itak leh hidup pulak.. hee...

sas - refleksologi? bestnya.. i bab bab massage, refleks.. memang suka!


LC - betul tu.. nak rayau sgt pun tak tau klemana nak gi..

halo - yer lah. malam ni dia tiba. tak sabar nak tgk apa dia beli!

ateh - bangkok??? lg happening! baper hari tu?

pB said...

awat tak call kak pB ...

boleh kita lepak sama sama ..

zino said...

patut la mem selalu monyok je bila kata kena outstation..

tambahan lagi dia tak larat nak layan kerenah anak bujang dia tu hehe

blackpurple @ jowopinter said...

Ke sebab hubby tak ada jadi boring...?

CNY ni jalan-jalan ke mana?

:)

Mummy Rizq said...

pb - sebab x ader nombor laaaa pb..

zino - fahamilah hati seorang pompuwan..

bp - lebih kurang lah tu.. cny ni balik ke kg hubby di melaka jer...

Ibu Emir said...

nasib boleh bawak kerete,kalau tak boring sakan la lagi gamaknye

NONIE said...

huhuhu...Mar samalah kita baba dah berapa kali bagi amaran stop beli baju bebudak...tapi aku mesti TERbeli jgk...huhuhu...terapi...

Kak Lady said...

Mar...pi Tesco & Massalam eh...anak kak lady pun suka pi kat tempat main game tu...tapi selalunya dpt main kejap aje...sebab cik abg akak bagi rm5 aje...tak boleh lebih...heheheh

Mersik said...

Biasalah, kadang2 meriah.. kadang2 boring.. tak pe, lain kali kite gii ngeteh2 aa hik hik

happyirfa said...

salam mb..
lah..nape x ikot sama gi bandung?

alinlai said...

dok tersenyum simpul la tu... sure banyak barang2 'rampasan' Indon yang encik 'daddy' bawa balik... best tu :)

Yatie said...

Shah Alam Mall my favorite place too .. esp the Cititrend (beli baju kurung dah siap berhelai2 kalau sekali pegi).. pegi Fruity Cake yg mmg favorite and borong kek slices tuh ... pastuh lepak kat Pizza Hut ... huhuhuhu .. rindunya nak pegi sana ... uwaaaa .. i miss my lepak time .....

Mummy Rizq said...

mira - tq to my father yg force me to take-up the driving licence after finishing my form 5!

nonie - yer betul! tengok baju bebudak tu semua cam cantik menawan jer kan..kan...

kak lady - rizq ke tempat game tu lama pun tak kisah sebab dia cuma suka duduk pusing pusing stereng khete tu. tak payah taruk duit pun tak apa...

mersik - lama tak dgr perkataan ngeteh!

irfa - lama sgt lah irfa. bawak rizq susah...

daddy - hee.. hang ni macam tau tau ajer...

yatie - oo.. sedap yer kek kat situ. tak pernah try laa...