Monday, March 20, 2006

Day in and day out our daily routine is the same. Sometimes I do get bored.. dont you guys think so? So agak agak nya lah kan.. ada tak sesaper yang boleh suggest kat I, what should I do to excite my life a little bit?

I don't deny that I have a very lovely and understanding husband. Even my little sikenit would normally lightens & brightens our day. Cumanya semenjak berpindah ni, aku rasa my life is very fixed & rigid.

My normal routine kalau waktu kerja:-

5:20am - get up. kalau sikenit meragam terpaksalah stay in bed melayan dia lama sikit. then terus mandi and bersiap. kadang kadang aku akan masak untuk sikenit. tapi nowadays dia memang tak nak makan. so he will just nibble some biscuit or roti.
every two or three days aku akan basuh baju.

6:20am - dah siap. main main ngan sikenit.

6:35am - kuwar rumah.

7:15am - sampai ofis. carik geng gi breakfast. or else tu breakfast ngan hubby.

8:30am - start kerja.... sampai ler pukul 5:30pm. hubby datang amek kat opis.

petang pulak kalo jalan ok, pukul 6:45pm sampai lah umah. kalau tak pas pukul 7:00pm baru ler nampak muka anak. dan sebagai isteri mithali..semestinya lah aku akan masak untuk suami tersayang. yealah org kata lah kan.. orang kata , bukan aku kata.. bagus kalo dapat hidang suami ngan air tangan sendiri nie. supaya dia selalu teringat ingatkan kita walaupun kita tak der kat depan mata dia.. betol tak...???

weekend pulak, kalo tak balik kampung ker..mana ker, we all just kluar gi jalan jalan cuci mata. kalo hubby main golf..ermm.. dok saja lah kat umah!

jadi kan.. cam ni ni haa? dulu waktu kat shah alam. even hubby tak der, aku boleh saja panggil cab n go wherever i want to go. or kengkadang kalo hubby outstation, aku amek jer khete and drive. tapi kat sini semua nya jauh aku rasa. rasa cam terpencil jer.. uhuk.. uhuk.. sedihnya. mungkin aku terasa cenggini sebab aku blom adapt lagi kat tempat baru ni... TOLONG MAK...NYAH!!!!

19 comments:

NZNM said...

cop cop..kite tetinggal ketapi la..pindah ke mana ni?

marlinabaharom said...

wei.. sabar jer lah. oghang dah pindah ke bukit beruntung laa.. ni mesti kes lama tak bukak blog kita yer!

Syikin said...

MB, ikutlah suami p main golf..kalau tak mau p ke padang tu, duduk jelah kat coffee house yg ada kat situ.

lagi satu, MB tak de keta ke kalau suami keluar?

Kak Lady said...

Marlina masa kat shah alam tu...kalau kat brunsfeld tu memang dekat dengan area bandar...boleh ronda2 kan...hehehe...

Kalau hari2 jadual very tight & you keep on doing the same thing...memanglah bosan...dulu kak lady masa bekerja pun camtu jugak...kadang2 naik tensyen...tapi tak boleh nak buat aper dah...terpaksa

marlinabaharom said...

syikin-alamak.. ikut suami main golf? abis tu rizq? tak sampai ati nak tinggal dia. or kalo nak bawak, dia tu style yg tak leh dok diam & cepat boring. memang tak leh jaga. tapi boleh take into consideration la. erm.. we all ada satu khete at d moment. ni tengah carik carik for a second car.

kak lady - uhuk! uhuk! how i miss shah alam kak lady. very very much. so how are you coping without hubby?

MAMARISYIA said...

hehehehhe....psttt...Shah Alam mmg best...kahakahakah....jgn meraung Mar...memang terasa pasal sebelum tu ko mesti rasa segala2nya dekat tambah area kat rumah lama ko...Makro dekat, Giant dekat...bak kata orang kalau rindu nak tgk bumbung makro pergi kat balkoni depan rumah tu...kalau nak tgk bumbung Giant tengok dari cermin dapoq....muahahaha...Sabar yolah Mar...nak buat mcmana...amanat mertua tersayang kena jaga...kehkehkeh...

marlinabaharom said...

MR-aku rasa sungguh terharu! ko lupa lagi satu.. kalo terasa rindu kat Tesco, gi jenguk tingkap bilik air!
yealah.. aku satu satunya menantu yg derang ada. dah lah baik, mithali lagi tu! mana nak dapek menantu cam aku ni haa.. satu dlm seribu! muaaahhaaahhaaa...

Pnut said...

huhuhu i miss shah alam too...shah alam memang best...
bukit beruntung ok jugak, rumah murah-murah kat sana..best...cuma jauh sikitlah kalau kerja kat KL..kan?

Anonymous said...

achik, boring ka? rumah banyak bilik ka? kalau sekali sekala transit kat KL bleh check in ka :)

-lyn-

Syikin said...

ha..maksud saya bawak dia sama, kalau takut dia boring, bawaklah siap2 basikal dia ka, toys dia ka...at least dia dpt galakan utk lebih berinteraksi ngan dunia luar..

marlinabaharom said...

lyn - you are most welcome. leh pilih bilik mana nak..breakfast provided..hee..hee... kalo achik g KK bleh tompang kaaa??

syikin - yealah.. should try one time bawak dia kaaann...

MAMARISYIA said...

hoiiiiii...sempat lagi ko dapat perangai aku...melangit nampak memuji diri!!!kahkahakh...ke menantu yg menyesali? kahkahkah

marlinabaharom said...

ciitt.. tara baca punya olang! ko baca btol btol aa.. "MITHALI". itu aku ler yg kata. bukan org kata...

Kopi Suam said...

kita serupa...jadi aku pun tak boleh nak tolong sebab routine harian kita hampir sama. inilah dilema ibu yang bekerja... sedih kan...

Arena said...

muahaha.
aku pon bosan amat dengan routine kerja.. balik rumah, Ed ngadap game aku ngadap TV..Takpelah at least tak berebut remote lah kan..pastu tidur.. esok kerja again..

atehlaila said...

Kan ko kata kat BB tu ada pasaraya ah keong, pasaraya ah chong, pasaraya ali, pasaraya salmah..ok apa..cucilah mata kat situ..

marlinabaharom said...

kopi suam - tak der keje tak der duwet.. so..?? just go with it lah yea tak..

arena - alaa.. ko jgn ler ngadap tv or ed ngadap komputer.. korang ngadap ler satu sama lain. better kut?

ateh - aku takder saham kat pasaraya pasaraya tu semua. saham aku kat tesco or giant beb!

Anonymous said...

Ehh mai la tadak hal. Karpet merah kami bentang kat depan rumah le...setakat nak bawa jalan2 KK ni anytime luar KK tengok masa la...kalau tak busy boleh je.


-lyn-

Syikin said...

MB..cubalah bawak dia sekali, manatau dia betul2 well behave..ha, sonang lopeh ni nak bawak dio selalu ke situ..