Thursday, April 20, 2006

KU TAHU HATIMU..(HI..HI...)

Semalam banyak sangat kerja kat ofis. Boss pun satu hal. Asyik kena angin meroyan jer. Nak kata baru lepas beranak.. jantan! isshhh.. nasib baik jugak aku ni pekerja mithali. Kalo tak dah lama aku hangin hanginkan kepala dia tu.

Tapi itu tak per.. balik umah petang tu seperti biasa aku terus terkam si Rizq. Terasa hilang segala penat lelah & marah aku. Tetiba tengok jam dah dekat pukul 7. Ermmm.. masak time. So aku suruh hubby tolong tengokkan Rizq sementara aku masak. Si bibik kena tolong aku. Memang macam tu lah kebiasaannya. kalo tak aku memang susah nak memasak coz si Rizq akan bergayut kat kaki aku...

Alih alih hubby ku berkata kata "Yang.. tak per lah. Biar I masak ari nie"

Aku.. terkezut badaks!! semenjak berpindah tak pernah dia mengoperkan diri nak masak. "Apa mimpi?" aku tanya...

Hubby.."Saja.. dah lama tak masak. Nanti hilang skill.."

Di dalam hati aku.. alhamdulillah. Tapi aku tau apa maksud tersirat disebalik kata kata manis mu itu wahai hubby... (HANYA JAUHARI MENGENAL MANIKAM..)

MUAAHAAHAAHAA.....

14 comments:

Kak Lady said...

Heheh...ade udang disebalik mee ke tu?...mesti nak mintak upah tu....jaga-jaga....

marlinabaharom said...

kak lady-memang kompom kak lady saya kena buat OT! Huaarrgghhh....

Hot Mama said...

Amboi mimpi disiang hari laa tuu, best tak hubby masak? Hehehe

Syikin said...

hahehe...tak pe MB, itu ciri2 suami mithali tuh..doa banyak2 supaya dia rajin tolong MB di rmh.

marlinabaharom said...

hot mama-kalo tak best pun kena cakap best jugak.. tapi yang nyato memang sodap!

syikin-suami mithali?? muaahaahaa.. isteri mithali kena lah suami pun mithali kan!

Ayu said...

kene OT yer MB hehehehe.. aku selalu OT weekend je hahahaha

marlinabaharom said...

ayu-OT time weekend double claim...

kasutVINCCI said...

double claim? Kalau cuti perayaan lagi la triple claim. Hik hik hik. Hanya jauhari yg kenal manikam ek?

marlinabaharom said...

KV-yea BETOL! setelah 8 tahun berkawan & 8 tahun berkahwin.. memang jauhari mengenal manikam...

MAMARISYIA said...

Ni yang jeles ni...kalaulah baba offer kat aku macam tu mesti pengsan aku...pasal seingat aku baba ada kot sekali goreng nasi...

NZNM said...

Mkn yg hubby masak mmg best kan. sib baik cik abe saya tak mintak wat ot..kekekeke.

marlinabaharom said...

MR-ko kena mandi bunga.. baru baba akan masakkan tok kau..MUAAHAAHAA...

NZNM-buat OT utk menjadi isteri mithali... aku tak kan benarkan MR sorang yg jadik mithali. aku jeles!

alinlai said...

achik,
perghhh...'hilang skill' ke ke ke ayat tersirat tu

Ayu said...

hahah MB..double ek claim dia hahahaha.. tapi lepas nih aku dah dok dekat dah nih.. hehehe tak tau la kannn... nanti takde la si MR call aku pastu tanya aku "dah bunuh kapir ke blom" hahahhahaha