Wednesday, April 12, 2006

Swingers

Erm....aku nak pesan. Entry kali ni berbaur 18SX k. So sesaper yg blom cukup umur tu..sila sila lah kuwar ikut pintu yg terbuka luas tu.

Sesaper kat luar sana pernah dengar perkataan kat atas tu tak? Or aku jer yg ketinggalan and baru tahu perkataan & perlakuan tu wujud kat Mesia ni?

I heard the word from somebody baru baru ni. Mula mula tu terkezut beruk jugak ler bila tahu. But then bila aku selidik serba sedikit.. memang BENAR ianya memang ada kat sini.

Swingers ni maksudnya bila ada couple (biasanya husband & wife) make sex together with other couple. Ni macam sex party lah maknanya. So dalam satu room tu (normally dlm hotel or apartment room) derang will do this activity (erm.. u know what) beramai ramai. They will exchange partners dengan rela hati. This will include Chinese, Malay, or even mat salleh. And that's it. It will not involve any feeling towards other people's nyer partner. They are just doing this for fun.

Aku kat sini bukannya menulis pasal tajuk ni sebab aku suka bercakap pasal benda ni. Aku cuma nak kengkawan semua aware yang this thing does exist dalam masyarakat kita sekarang.

Aku rasa banyak benda lain yang aku still tak tahu berlaku disekeliling kita sekarang ni. So people.. pandai pandai lah jaga diri ok! Gotta chow now.

Banyak kejer yang perlu disettlekan.

9 comments:

NZNM said...

Thanks for the info. Br 1st time dengar. Hmmm..mcm2 budaya tak elok yg msyrkt kita amalkan skrg nih. Kalau single tu rasanya boleh thn lg, kalau dah kawin pun terjebak gak, parah tu!Mintak jauhlah kita & family dr benda2 cam tu.

alinlai said...

achik,

1st time dengar perkataan tu, tapi perlakuan mcm tu pernah la tau wujud kat dunia ni.

1st time juga tau kat M'sia ni berlaku juga aktvt tu. Isk pincang sungguh masyarakat kita skrg ni, sedihkan?

marlinabaharom said...

nznm-tu laa...MB pun rasa cam tak percaya bila dengar. tapi bila surf kat internet, memang baru tawu yg this thing wujud!

lyn-u n me are the same. first time dengar. ingat kat US jer ada.. rupanya mesia pun dah maju (or actually mundur???)

Kak Lady said...

Maybe kak lady pun baru dengar pasal ni...tapi rasa-rasanya segalanya tak mustahil seandainya manusia sudah tidak mengenal pahala dan dosa..sudah tidak takut akan hukuman Allah...dan nampaknya mereka sudah tidak takut dengan amaran Allah iaitu AIDS yang sedang berleluasa....

Syikin said...

MB, mmg dah tau pasal swingers ni,tapi bkn yg berlaku di msia, but di barat, esp. uk, sbb leh tau tu pun, lecturer family law dlm kelas master saya bagitau pasal ni masa dia wat phd kat sana dulu. dia kata, kalau kat sana tu, siap masuk iklan dlm paper kalau2 ada yg nak join swing party ni.mula2 tau tu, ternganga gak mulut.

hmm..dah merebak dlm msia rupanya.hai, kalua laksana hukum hudud ni, ramai swingers ni mati kena lontar ngan batu.

MAMARISYIA said...

Astagfirullahalazim...aku pun sama ngan ko baru tau benda ni pun berlaku kat M'sia...apalah nak jadi dewang nikan...minta dijauhkanlah kita semua dari benda2 macamnikan!!

ontahsapo said...

swingers? isk yer ker, ingat tu cuma khayalan jer, ader betul2 ker...semakin pelik umat akhir zaman ni....

marlinabaharom said...

kak lady-nothing is impossible dalam dunia sekarang ni kan!

syikin-tu ler.. MB ingat cuma kat oversea, rupanya kat sini pun ado...

MR-semoga kita & kelurga dijauhkan dr sebarang maksiat..

ontahsapo-dunia semakin pendek umurnyaa..

Hot Mama said...

Swingers nie dah exist lama dah..
I saw in oprah's show last time pasal swingers. These ppl ada website sendiri to advertise themselves supaya senang nak cari married couple..
Eee ade willingly nak share-share laki/bini ngan org lain.. Ku tak sanggup! Hehehe