Monday, June 12, 2006

Gol & Gincu

Tajuk entry kat atas tak der kena mengena dengan filem gol & gincu ataupun drama bersiri gol & gincu. Tapi ada kena mengena denga futsal.

Tau kenapa aku cakap cenggitu? Sebabnya aku dah terpilih (actually TERpaksa & DIpaksa)untuk mewakili division aku untuk main futsal inter division. Game tu actually is for the boys but then goalie diwajibkan pompuwan yang jaga. So kiranya aku ni tough ler sebab tu dipilih. Kih..kih..kih.. tough? Bukannya tough. Tapi derang pilih aku sebab aku ni pompuwan muka selamba dan tak tawu malu. Main belasah jer. Aku rasa ler seba tu derang pilih aku.

Dah berapa kurun aku tak pernah exercise. Tetiba kena main pulak tu. Main lain tau ler.. haa..haaa... Dah. Dah. Jangan nak dok melalut pulak tu Ina ooiiii....

Ermm.. nak buat report sket. Semalam aku rasa cam aku kerja penoreh getah. Pukul 4.30pagi dah bangun. Pas tu kuwar umah pukul 5.30 pagi. Sebabnya??? Korang ingat kan aku citer pasal nak masuk explorace tu. Haa.. sebab tu lah! Isshh.. Penat tol lah. Tapi tak menang pun..uhuk.. uhuk.. Total particiapnts ada 125 groups. We all tempat ke-12. Yang dapat hadiah cuma top 10. Apa nak buat. Cuba lagi di lain masa kan...

Ok ler. Boss dah masuk. Honeymoon dah habis.

p/s Syikin, rasa rasanya Syikin kena selalu remind kan MB untuk update. Tak ada push memang ler tak berupdate nampaknya..

15 comments:

Ayu said...

haa mmg pon kene selalu updet MB..asal aku gi blog jeee sawang je memanjang hehehe takpe now dah ok sket lerrr... selamat menjadi goalie hehehe semoga ko menang MB..chayok chayok!

Syikin said...

hehe...tocey..tocey..tak pe, saya dgn rela hati jd tukang push..

wah, cayalah main futsal..kita pun teringin nak main sbnrnya..hahaha..
eh, kena exercise mulai hari ni, kang terus jadi goalie, keras urat keting..dah mc plak nanti.

eh, oraitlah tpt k 12...bkn tpt 100 lbh..cuma tak dpt hadiah jer. tak per tak per..eh, tak mo masuk explorace asia ke? amiklah borang.
my cousin yg twin dlm explorace 3 baru2 ni, saja saya giat depa tak mo mohon explorace asia ka? depa tak mo dah..tak larat.

marlinabaharom said...

ayu-niat tu ada nak update.. tapi entah ler. mungkin sebab kedudukan PC aku ni yg tak strategik. bila bos kuwar bilik, memang direct nampak skrin pc ni haa.. dah ler tu. dia selalu bz body mesti nak jeling apa aku tengah buat.. boring!

syikin-semalam prektis bebudak jantan tu aku pesan sepak bola tak boleh lebih 5 meter sejam. kena slow & steady. abis kena kutuk jer... explorace asia?? hee..hee.. tak tergamak rasanya!

Ayu said...

MB, ko tuko le kedudukan pc ko takleh ker? ala2 ko ngemas le meja ko tuh..buat2 la mcm nak ubah selera (padahal nak ubah pc benonya kan kan kan) pepandai leee ...

NZNM said...

Fuyoo..cayalah! Good luck ye! Smg dpt jg gol dgn jayanya ;)

Syikin said...

alahai..siannya.tp tulah, sapa suruh depa cari goalie pompuan kan..depa kena deallah ngan keperempuanan kita, ya tak?

marlinabaharom said...

ayu-tukau camana pong still tak leh sebab kedudukan meja tu sendiri memang dah membelakangkan bilik boss...

nznm-jaga tak seberapa, mulut jer menjerit terlebih kalo nampak bola datang...


syikin-yea betul! sifat kelembutan kita gitu.. hee....

MAMARISYIA said...

wei..ko tak takut ke dewang terkam ko!!!wwaaaaa...lariiiiii

marlinabaharom said...

MR-berani derang nak terkam aku?? aku ni garang tau..muahaahaa... (laki aku dok tunggu jer kat sebelah!)

Haariz's Mommy said...

wow.. syok tu main futsal. nak join jadik penonton boleh ke?

alinlai said...

ke ke ke...awal dari penoreh tu Achik, penoreh getah pun pukul 6.30am baru keluar, tak pe cuba lagi tahun depan :)

atehlaila said...

AKu bagaikan ternampak nampak ko mengira tiang lampu kat sebelah Amcorp Mall tu..bersama jejaka handsome pulak tu..

Aku pernah main futsal 3 tahun yg lalu..dan aku mmg takkan main lagi..huh, letih aku berlari ke sana sini..tak merasa sentuh bola pun. Cik2 abang tu, mentang2 main ngan pompuan, nak tunjuk skill terlebih lak..boring.

marlinabaharom said...

haariz mommy-kena pakai baju pom pom, then bleh jadik penonton..

lyn-ni penoreh zaman moden.. kuwar umah kul 5:30pg.. jalan jem!

ateh-ko terlupa satu.. mengira tiang lampu dalam hujan yg renyai renyai bersama DUA lelaki ensem.. hee....

Hot Mama said...

Ehh best tuu, kita dah lama nak try main futsol, tapi tak kesampaian coz tak de geng...
heheh

marlinabaharom said...

hotmama-bila u tulis futsOl, i teringat fazura dlm gol & gincu coz dia cakap futsOl dan bukan futsAl...