Thursday, June 15, 2006

Sebelum Kena Push....

Ahaa... sebelum ada ORANG tu cakap kat aku untuk update blog.. baik aku tulis something even though I have got NOTHING...hee..heee...

To begin with, I will give an update on my futsal tournament yesterday. Semalam main dua game from three games that we actually need to. Tapi disebabkan dah hampir maghrib, we stop the game and it will continue today. Out of 2 games, we all memang satu & kalah satu. Kira oraitlah jugak tu. Tapi pagi ni ramai yg jalan pun dah terkangkang kangkang coz tak biasa berexercise. Hee.. hee.. terutama kaum ibu ler tu. So petang ni akan sambung main lagi. kalo result ok, esok kena main untuk semi final & final. So you guys out there.. wish me luck k! And we all yg pompuwan pompuwan ni dah bertekad nak tubuhkan group futsal sendiri yg akan main seminggu sekali. Nak beriadah lah kononnya tu. Whether tercapai or not aku akan update nanti k.

Minggu ni hubby tak der. Dia kena ke Perlis sebab ada meeting kat sana. Tinggal ler aku anak beranak kat rumah. But the saddest thing is that hari Sabtu aku nyer company ada buat talk kat opis. So aku TERpaksa lah menghadirkan diri. Arrgghh!! boring betullah. Yea lah. Aku dah biasa kalo hari Sabtu tu means rest day dengan anak. Ni kena datang kerja pulak dah. Kena drive sendiri pulak tu. Memamg ler aku malas. Dah biasa jadi mem besar jer kan. tapi nasib baik jugak ler dah beli khete itu hari. Buatnya tak der khete & hubby pun tak der nak antar... jawabnya MC ler aku.. hee..heee.....

Then petang Sabtu tu pulak aku plan nak bawak Rizq gi swimming. Nak tebus balik rasa bersalah sebab minggu ni asyik balik malam jer sebab kena bersukan. Kaedahnya (ni style MR) aku tiap tiap hari asyik makan kat kedai jer lah... Muaahaahaa.....

11 comments:

alinlai said...

kwang kwang kwang...sure sakit betis dan kaki kalau lama tak bersukan, perghh ada Talk on Saturday, apa hal la buat Talk hari Sabtu buatlah hari Ahad ka, hari cuti umum ka...

marlinabaharom said...

lyn-parah lyn.... tu lah. buat ari sabtu! cuba lah buat waktu ari raya ker.. deepavali ker.. kan ke cun!

Kak Lady said...

hahaha...malina...kak lady nak cakap jugak...ni mesti penangan cerita Gol & Gincu...

Samalah cam anak kak lady...beriya-iya main futsal...tapi kalah jugak...yang teruk team dia ade yang terseliuh, injured kat lutut...ermmm...macam2

MAMARISYIA said...

semoga ko berjaya Mar!!!Selamat masak di kedai makan!!!muahahahaha

Hot Mama said...

ala sure rindu giler kat hubby ehh...

anyway enjoy ur time masa kat talk tuu jgn tertido sudah laa.. hahaha

Sherin Almashor said...

A'kum marlina, wah you ada team futsal sendiri.I mmg teringin nak main but malu nak join because mostly are young teenagers. Wow! wonderful. Btw, your son is cute!

marlinabaharom said...

kak lady-jantan jantan tu memang ramai yg injured sebab derang main kasar! tp bila sampai ke pompuwan.. iwarned them to behave!

MR- harus tu... itu kita namakan lauk TUNJUK!

HM-alaa.. baru dpt tahu kena be on duty waktu talk tu. mesti tak sempat nak tido.

sherin-me myself dah tak muda.. tapi young at heart..haa..haa...

kasutVINCCI said...

go mar go! kekekekek..bagus bagus.

Ayu said...

chayok chayok chayok MB :) MB nampak gayanya 'angin kus kus mkn kedai si MR' telah menyerang ko jugak hahahahahaha

*jgn marah aaa mR

Aku said...

Pernah dengar nama BIDADARI?
Jika berminat ingin tahu lebih lanjut mengenai BIDADARI jangan malu-malu silalah ke blog saya.Ada sedikit informasi ingin di kongsi bersama.

Salam Perkenalan dari saya Lynn

marlinabaharom said...

KV-dah seminggu, game asyik tertunda sebab ujan... abih camno?

ayu-yea betul! gara gara MR, aku pun termenjangkit makan kat kedai!