Thursday, June 08, 2006

Terkenang...

Erm.. hari ni aku tak der benda nak diceritakan. Tapi aku nak jugak menulis benda benda even benda yang mengarut.

Pikir punya pikir topik apa lah aku nak kelentong ari nie.. aku tetiba teringat nak bercerita pasal cinta monyet aku yang pertama (**cinta betul betul aku yang pertama ialah dengan hubby aku sikalang maaa....)

Waktu tu aku kat sekolah menengah (berasrama penuh) di Perak. Aku namakan mamat ni T. Aku pun tak sedar entah bila we all start rapat. Tapi kami memang sesama sekelas and sesama jadik prefect. Memandangkan banyak benda yang we all buat bersama sama, mungkin dari situ lah timbulnya bibit bibit *suka* antara satu sama lain.. isshh.. gatal sungguh aku. Mak bapak suruh pergi sekolah belajar.. aku gi sekolah nak berpakwe pakwe pulak tu.

T ni aku kategorikan dikalangan mat mat hensem lah jugak (ikut mata aku ler..). We all selalu sangat buat benda benda berdua sampai org gelar aku As & dia Ali. (waktu tu tengah popular citer Ali Setan!). Cikgu cikgu pun sampai tahu. Walaupun cenggitu, study aku tak pernah tinggalkan. Aku masih boleh score waktu SRP and dapat Grade 1 untuk SPM. After form five, aku daftar untuk ke Tingkatan 6 sementara menunggu panggilan mana mana U. Kami masih bercontact and berutus surat lagi even dah tak jumpa. Hinggalah aku masuk ke ITM.. dan jumpa dengan hubby. After that I broke-up with him sebab aku rasa susah nak maintain relationship bila berjauhan.

Sekarang ni T pun dah berkahwin & mempunyai keluarga sendiri. Aku doakan agar dia berbahagia disamping keluarganya. Amin....

12 comments:

MAMARISYIA said...

Terkenang dimasa dulu, hatiku merasa rindu...muahahha..gatal betul aku mak bapak anto skolah suruh blajo sibuk ngan bercinta...tau tak pa...muahahaha lariiiiiii

alinlai said...

ehhh 'As' terkenang kat 'Ali' plak... tak pe sekali sekala jiwang karatsss...jangan selalu2 weh bahaya ke ke ke....

marlinabaharom said...

MR-aku sedarkan diri sebelum aku hanyut...alhamdulillah...

lyn-dah aih! ni lah sekali baru terkenang coz dah terlampau boring tak tau nak buat apa..

atehlaila said...

Fakta atau Auta

1) Fakta..ko memang gatal masa sekolah dulu...
2) Auta..ko broke bukan sebab susah nak maintain relationship, tapi..ko dah jumpa kamarul dan melupakan *kekasih* lama
3) Fakta..tak yah terkenang terkenang dah..buang karan jer...
4) Ntah apa kau tulis ni..fakta ke..auta??

marlinabaharom said...

ateh.. kah kah..kah.. ko kelakar ler. aku memang tulis fakta lah.. tapi ko jgn luper kita berdua couple kena tangkap dek cikgu ..apa yer sebab berdating waktu lepas kelas..ha!ha!ha!

Syikin said...

itulah namanya tak de jodohkan. dan jodoh yg kita bertemu sekarang itulah yg terbaik utk kita, insyaAllah

NZNM said...

He..he..time boring2 beh gak berangan sambil mengenang kisah lama. Tp takleh lelama..bahaya!

Ayu said...

haaa... ko terkenag zaman dolu2 yerr... hehehe ye ye arini jumaat esok sabtu ye ye ye... ko buat aku terkenangkan hubby ku hehehehe

Kak Lady said...

hehehe...kalau cinta monyet tu biasalahkan..umur tengah muda lagik orang kata...hheh...mcm kak lady dulu..cinta monyet baru 13 tahun.... malu betul...

Wah...macam As dgn Ali lah tu ye...

kasutVINCCI said...

wah..ali setan ni. Ada adegan baling telur dlm bas tak?

Syikin said...

mb, mehla update blog..takkan terkenang2 lagi kot..:D. topik monday blues pun tak per, or citer pasal bos yg awak tak gemor tu pun tak per..asalkan update blog.

marlinabaharom said...

syikin-alhamdulillah sebab dah jumpa hubby...

nznm-hee..he.. tak lama. sekejap jer terkenang!

ayu-selamat berjumpa hubby! mesti tak sabar sabar tu kan.

kak lady-13 tahun? ishh.. lagi gatal rupanya kak lady ni.

kv-tak sempat adegan tu, kita org dah break off..heee

syikin-alaaa.. nak kena update ker? sat naa.....