Wednesday, June 28, 2006

Senang**&&%%$$$

At last... yesterday was the semi final & final match for my futsal. We played semi final against HRA Dept. We won with a penalty 1-0. So... we got to be in the final. It will be my team vs the Finance & Accounts dept. After kicking here and there, screaming our lungs out (especially the ladies), sad to inform that we lost 0-1 to them.. uhukk.. uhukk.. tak per la. At least we are the runner-up and the prize is RM300/team. Boleh lah makan makan... Sedap nie! The prize giving ceremony will be this Friday. It will be presented by our MD. lagi satu yang tak best. I will be on a half day leave this Friday (sebab nak menyongket ke jalan TAR). So tak dapat lah nak meraikan kejayaan team we all. Apa nak buek sebab menyongket itu lebih mendatangkan hasil kepada aku dan jugak keluargaku.. hee..hee..

.............................................................

Korang rasa tak kehidupan kita ni semakin lama semakin senang (or semakin malas??) Semenjak aku berpindah ke opis baru ni aku rasa aku semakin makin malas. Contohnya satu jer. opis ni opis baru. So segala galanya serba canggih manggih. Dulu masuk toilet nak cuci tangan, kena pusing kepala pipe or at least tekan kepala pipe tu. Tapi sekarang tadah tangan jer, air kuwar. Then tadah tangan jer heater terpasang. Pas tu pulak.. lepas melepaskan apa apa hajat pulak, tak payah nak tekan tekan flush. Tak payah nak tekan tekan button. Air tu kuwar sendiri jer.

Beatapa senangnya hidup kita sekarang. Itu baru satu contoh. Satu contoh kat dalam toilet jer...

Jadi fikir fikirkanlah....

16 comments:

simah said...

kita dah terbiasa hidup senang dlm teknologi ni kan.. mcm washing machine la kan..sekali rosak ja..waaaaaa netapa susahnya hidup dirasa..padahal..zaman dulu orang baju pun kekadang basuh kat sungai atau telaga..interesting kan?

alinlai said...

makin canggih makin malas jadinya, simah buat contoh mesin basuh, chek nak buat contoh remote control TV, tadak bateri je mulalah haru sebab malas nak bangun tukar channel / volume... masa tu dah rasa susah ke ke ke... sedangkan dulu masa kecik2 tadak remote control pun boleh je tengok siaran itu ini (tapi masa tu ada 3 saluran je... ) ehh tak kisahlah moralnya makin canggih makin memalaskan diri kita

marlinabaharom said...

simah-now kalau mesin basuh rosak, bukannya kita nak basuh sendiri. gi antar laundry lah jawabnya..hee..heee..

lyn-astro jer ada brapa channel. dapat pulak org yg tengok tv tu si kamarul lagi haru. iklan sket jer, start nak tukar channel. kalo tv tu tau bercakap.. dah lama kamarul tu kena tengking. asyik click click and click jer..

Sherin Almashor said...

Tahniah ur team menang. Hish, gian la nak main futsal ni... Mana nak cari geng nak main ni :p

Tula, zaman sekarang semuanya dah mudah. Tapi bila dah too dependent on these things pun susah juga. Kalau rosak, menangis!

marlinabaharom said...

sherin-ajak lah opis mate.. hee..hee..

kita semakin malas dengan kemajuan kan!

PB said...

cuba hilang remote tv atau remote air cond, bising satu umah.

cuba water heater rosak, mula lah cari macam macam alasan tak nak mandi pagi...sejuk weh nak nak kalau nak kena mandi w*j*b
*wink* *wink*

kasutVINCCI said...

wah...canggih betol kemudahan ofis hang.
Tapi kan dulu takde semua tu rasanya biasa jer. La ni kalau takdak rasa harubiru jer hidup. Kekekekekek.
Nak lagi kalau henfon tertinggal. Nak cari hubby kat supermarket pun payah.

marlinabaharom said...

pb-manusia mudah lupa... he..hee..

kv-henfon tu perkara wajib. tapi hubby hilang kat supermarket tak per. buat announcement jer..muaahahaa...

alinlai said...

dah ready ke Jln TAR? or dah sampai sana pun?...apalah yang dibeli ke ke ke...**nyebuk sikit...**

Haariz's Mommy said...

tu la.. makin hari makin senang.. tapi.. masalah tetap banyak jugak..

Zakiah said...

teringin nak main futsal. Bestkan.

Mmg sekarang suemr serba canggih manggih. Dok pikir nanti zaman anak saya sok aper lagi teknologi baru ek. TV plasma jadik murah tak? heheheh

Syikin said...

hehe..ada harapaan jd makin gemuk..adus.sayalah tu.

tahniah menang..menang..pas ni blh membentuk ladies team plakkan.

nak shopping apa kat jalan TAR tu nanti?

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet