Thursday, February 16, 2006

Kenangan Lalu


Tadi terdengar lagu Melissa Ethridge kat radio. Serta merta aku teringat waktu lagu tu tengah popular, aku sedang study kat University of Toledo, Ohio. Ni gambar apartment yang aku duduk sepanjang about 3 years aku kat sana...

Aku menjejakkan kaki ke Toledo, Fall 94. Waktu tu aku tak kenal sesiapa. Nasib baik lah hubby ku ( waktu tu masih BF) dapat belajar di tempat yang sama. Hubby aku kenal semasa masih belajar di ITM Shah Alam lagi. Dia senior aku. Tapi dah memang rezeki dan mungkin juga jodoh, kami ditempatkan diUniversiti yang sama.

Kami disambut oleh beberapa orang senior student dekat sana yang mana kebanyakannya semua dah berumahtangga dan beranak. Sementara menunngu untuk mendapatkan apartment yang tetap, aku and another fren of mine menumpang di rumah Wira & Zety.. (waktu tu Zety tengah pregnant). Kesian jugak kat derang coz terpaksa melayan we all. sampai saja, aku terus tido sebab terlampau jet lack after 20 hours of flight.

....oopss..terpaksa sambung later. got some work to do...

8 comments:

MAMARISYIA said...

wah....cintassss dolu-dula mekar dihati nampakkkk...mesti kes tak sabaq nak pi cuti kat Medan Ni....muahahahahha...

Anonymous said...

macam pernah nampak je signboard tu? ehhh bukan pernah sampai ka? he he he....thanks achik bagi tumpang semalam dua sblm pi naik roller coasters...hmmm memori menghidupkan kembali :)

-lyn-

marlinabaharom said...

mamarisyia - memang tak sabaq nak pi medan.. tapi sekarang dah ada askar kat tengah tengah. memang dah tak bole nak bercintan cintun dah...

lyn - hang dah tengok gambar rollercoaster terbaru tu? ampun...! mati idup balik achik tak mau naik..

Anonymous said...

tak tengok lagi tak pa nanti2 bleh surf tengok...tapikan...kalau pi sana lagi tak kira la mcm mana pun nak naik gak semua roller coaster tu...alang2 pi...*he he he berangan la...* ehh lupa nak habaq...August '05 lyn pi Vancouver...best!!!

Kak Lady said...

Kenangan bersama masa bercintan cintun...sukar untuk dilupakan..

kasutVINCCI said...

hehehehehe..
kenangan mengusik jiwa eh.

ayu said...

ckp pasal kenangan nih isk isk..bikin aku makin rendu pada yg tersayang...aduhhh...lmbatnya ari jumaat :(

marlinabaharom said...

kak lady - dah bertahun lamanya berlalu kan...

kasut vincci - mengusik jiwa tak per.. jgn menggegar jiwa.. hee..hee..


ayu.. ee.. ada date erk!!!