Wednesday, February 15, 2006

"V" Day..AGAIN...??

Yesterday, 14 February 2006. People around the world celebrated the "V" day. Dolu dolu memang aku ni tak pernah miss untuk sambut bersama sama couple lain di luar sana tu. Mungkin waktu tu aku jahil sikit.

Tapi lama kelamaan melalui pembacaan etc, aku difahamkan dalam Islam memang kita tak patut menyambutnya. Tapi itu terpulang kepada setiap individu itu sendiri. Mereka berhak buat apa yang mereka rasakan betul. Aku tak boleh nak sangkalkan.

Cuma.. kat sini aku nak cerita sikit pasal apa yang terjadi petang semalam on d way back from work. Semenjak dua menjak ni aku jadi pendengar kepada satu stesen radio yang baru..H*T FM. petang semalam sewaktu sesi tepon menepon, ada beberapa pemanggil yang kol. Kebanyakan nya semua berkisar pada Hari "V" ni lah. Ada dua orang pemanggil wanita..yang tengah frust.. siap menangis nangis kat radio. Kesal dengan apa yang berlaku kat diri dia & boipren memasing. Yang kelakar tu, siap derang ni mention nama boipren dalam radio. kalau setakat cakap nama boipren tu Zul ker..Ali ker...man ker.. tak per lah. Ini boleh cakap nama penuh! Contohnya.. Kepada Zulkifli Zakaria b Embong (bukan nama sebenar) yang berada di Shah Alam.. Ayin terlampau sayangkan Zul. kenapa Zul sanggup buat begitu pada Ayin???

Alahai... kalau aku jadi mamat tu, mau aku letupkan radio tu. Tobat memang aku tak nak berbaik ngan awek aku balik!!!

5 comments:

Kak Lady said...

Kak Lady memang tak pernah pun meraikan hari "V" tu...& selalu beritau anak2...tak payah nak bervalentine-valentine...buang masa aje...

hehehe...kelakar betullah diorang tu....kalau kak lady pun mau letupkan aje...heheh...mcm2 ada

marlinabaharom said...

perangai manusia kat dunia ni kita tak boleh nak agak.. kan kak lady? tak perlah.. asalkan derang bahagia..hee..hee..

MAMARISYIA said...

heheh...mr pun tak pernah sambut hari V ni...tak koser mak...heheh...mesti geli semacam jerkan bila dengar karenah pemanggil mcm ni...Hari jumaat nanti trylah dengar kat ERA plak segmen Lepas Geram...Tak sangka boyfriend saya Zulkefli Zakaria b. Embong main kayu tiga! Masa hari V lepas dia kata ada overtime rupanya ada candle light dinnner dgn awek lain...eiii...geramnya...muahahahah...

marlinabaharom said...

MR-kah..kah..kah.. derang ni kengkadang tu nak carik glemer kut.. ataupun sesajer make-up stories untuk masuk radio!

ayu said...

Salams..
datang drp blog MR..
pasal hari V tu mmg takde sambut pon.. even dgn hubby pon tak smabut..tak ingat pon hehehe.. lagik la duk jauh..
tapi hari2 pon is my luv day kekekeke sbb dok rendu cik abg :)