Monday, February 27, 2006

Weekend Hap*pening*

Wuishhh.. sesungguhnya aku memang sibuk dua tiga ari yang lepas.

Friday, 24 Feb 06

Aku amek annual leave ari ni. Pepagi lagi aku ke Subang Airport. Gi amek paspot Rizq yang dah siap 2 minggu yang lepas. Tak ada masa. Kalo tak amek alamat bye bye Rizq lah Wednesday ni. Mummy & Daddy nak gi Medan.. Muahaahaa.. tak sampai ati nak tinggal anak. Ada brani kaaa???

Pas tu gi Astro pulak. Amek voucher La Bodega yang aku menang last month. Tak sangka pulak nak amek benda free ni pun kena beratur! Nasib baik free..Hee..hee..

Petang baru sampai umah. Tak boleh nak rest jugak sebab esok MIL nak pindah umah. So kena help out mem pack barang barang...

Saturday, 25 Feb 06

Ari ni MIL akan pindah. So appointment ngan lori pukul 1:00 petang. Aku dah cakap ngan hubby tak yah keje coz mak dia nak pindah umah. Tapi dia slumber derk pegi keje cam biasa. Pas tu dia suruh aku gi opis dia kat Bangsar untuk lunch lagi sebab pukul 2:00 ptg ada appointment ngan lawyer nak sign S&P agreement.
Aku amek komuter dr Rawang. First time aku amek komuter dari Rawang. Aduss.. berpuluh kali aku tersengguk tapi blom sampai sampai jugak ke Mid Valley. Dekat pukul 12:00 baru sampai. Round MV sekejap..pekena dua tiga barang. Pukul 1 lebih hubby sampai. Then after that gi straight to Shah Alam. Sign agreement. So dapat lah aku 10% deposit money.. muahaahaahaa.. pokcik kayo!
Settled everything, we all bertolak balik ke Bkt Beruntung. Nasib lori blom sampai. Kalo tak mesti aku rasa bersalah. Nak tawu pukul brapa lori kap lam ya nga tu sampai? Pukul 8 malam. We all dah rasa nak mengamuk dah!

Sunday, 26 Feb 06

Ingat nak bangun lambat sket, tapi si kecik tu pukul 6 pagi dah turun katil Terpaksa lah aku ikut. Kemas rumah apa yang patut, then pukul 9:00 (puas hubby tido) baru kluar breakfast. After breakfast singgah kedai perabot. Aku beli dressing table untuk bilik aku dengan cermin BESAR tok letak kat dining hall. Tak lama pas tu member aku sefamily datang nak tolong cat rumah. Seumur hidup aku ni lah first time umah aku ada feature wall. Konon konon nak tiru Eric leong lah nie...

SO... today dah Monday. Masuk opis muka blurr jer.

Nak kuwar lunch dah. Ari ni nak blanja member nyer birthday kat Shakeys Pizza... Anyway my feveret food is Pizza. How about kengkawan yang lain????

4 comments:

MAMARISYIA said...

Weekend yang memboringkan...MR semalam cuma dapat pegi Subang Parade...Shah Alam banjir...nak pergi Klang semua jalan tutup! sudahnya migrane asik duk rumah jer...wah...menghitung hari nampak gayanya nak bercuti ke Medan...Psst...insertlah gambar rumah yang baru cat tu...mana tau nanti bleh buat business...muahahah...

marlinabaharom said...

MR-nak tengok gambar erk..ok..ok.. nanti MB post kan kan web ni. tak der lah segrand mana. tapi yg penting hepi kan? kalo MB blom pindah means kita akan sama sama mengharungi banjir..ahaks!

kasutVINCCI said...

MB, kv pun suka makan pizza. Tp kat kelate hanya ada pizza hut sajorr. Sekali makan, bulan depan baru boleh makan semula sbb rasa muak lambat hilang. Tp, kv mmg suka pizza.

marlinabaharom said...

KV-kito serupo... MB ari ari makan pizza pun no hal...cuma bila mengingatkan cheese topping tu yang lemah sket