Tuesday, September 26, 2006

First Day Berpuasa Di Ofis...

Aku nak angin tak boleh.. aku nak marah pun tak boleh!! Ni bulan Ramadhan.. tak baik!!

Semalam petang hubby ada miting then terus sambung untuk berbuka di ofis. Maka aku dengan berat hati terpaksa lah bawa kereta sendiri. Memang aku malas.. tapi apa nak buat kan.. dah terpaksa.

As usual, kat ofis ni, we Malays dibenarkan balik 1/2 jam lebih awal dr biasa. So tepat pukul 5:00 aku say goodbye to boss and challo. Jalan ke kereta, 5 minit, panaskan enjin 5 minit, tapi stuck kat depan Berjaya Time Square 45 minit! Cemana la polis ni jaga traffic. Derang ni tak nampak ke khete dah berjela jela kat belakang! Yang dia cuma lepaskan satu jalan ajer kenapa????

Lepas Berjaya Time Square, now aku stuck kat Jalan Imbi pulak. Another 15 minutes or so. Lepas tu Jalan Istana.. then Jalan Damansara.. and last sekali Jalan Duta pun aku stuck! Masuk tol Jalan Duta time dah lebih kurang pukul 6:40p.m. Ni memang tak sempat nak beli apa apa kat Bkt Beruntung nie! So aku stop kat Restoran Jejantas tapau 2 snack plate untuk aku & bibik. Settle lebih kurang pukul 6:50p.m. Masuk khete.. tanpa berlengah aku speed 130 / 140 km/h. Aku dah tak ingat polis or saman dah.. Yang aku ingat aku kenan sampai Bkt Beruntung sebelum pukul 7:10p.m....

And I succeed!! Masuk umah, buka TV then terus azan.. Legaaaa...... Alhamdulillah.

28 comments:

PuteriSatu said...

hari ahad pun ko keje ke weh..? aduhai.....memang time puasa jalan jem teruk....ko dok bukit beruntung jauh tuh.... aduhai...

Sherin Almashor said...

hehehehe.. itu semua du..gaa..an..:) Selamat Berpuasa MB!

marlinabaharom said...

puterisatu-wei... hari senin laaa... mungkin aku nyer title tu menyesatkan!

sherin-memang dugaan. kena bersabar banyak banyak...

PB said...

teruk jugak kalau hari hari kena mengharung jem.
kena pulak tak sempat tak sampai dah azan.
apa apa pun SABARLAH..

ontahsapo said...

balada seorang isteri bekerja....di bulan puasa... hahhaha

marlinabaharom said...

pb-ni tenagh cuba untuk memperbanyakkan kesabarann.. hee..hee..

OS-aku tgh tension ni OS. ko sampai umah kul brapa?

Syikin said...

salam,

la..duduk kat bukit beruntung rupanya..mmg lah jauh yg amat, arwah pakcik saya pernah duduk kat sana.

moga hari selasa ni tak teruk jam cam biasa..nampaknya kena beli2 apa2 yg patut dululah, standby kot2 kena buka dlm keta plak..

Anonymous said...

huih..penat mengharung jem jer..
hasben dulu kilang dia bg balik 5 min awal ja..hampeh dak..

simah said...

kereta pasang air cond maximum tak masa tu? hehehe sabaq sabaq..

marlinabaharom said...

syikin-memang jauh syikin... tapi apa nak buat? "SAYA YANG MENURUT PERINTAH!"

mamasinga-ler.. kalo setakat 5 minit, baik tak payah kan!

simah-aircond full blast! but still tak boleh nak cool down..hee..hee..

kasutVINCCI said...

wei, laju nya bawak kete. sabarrrr. Awat tak suh bibik masak? Ke tak termasuk dlm tugas dia? Hmmm...turun ofis tu, kena beli makanan dulu, kalau stuck lg, boleh berbuka dlm kete.

Aku Bukan Bidadari said...

Tuh lah , kalo balik awal pun
JEM JEM JEM..

sediakan air dlm keta ar..

Arena said...

Bawak2 bersabar.. aku alhamdulillah.. 45 minit dah sampai rumah.. yang aku angin, si Ed yang office nya just 15 minutes away tu sampai rumah kol 7.40 tu apsal.. sabar2.. bulan pose nih..

alinlai said...

sabaq achik...sabaq...cabaran di bulan Posa, jangan lepas raya kena membayar saman pulak....lagi kena banyak sabaq :)

blackpurple said...
This comment has been removed by a blog administrator.
blackpurple said...

Lepas ni nak buat entri pasal berbuka tengah hiway pulak la....hehehe

mfaizalzul said...

slamat bposa!!relax..

kunci said...

salam kenal.
I read you. Tu sume mmg black area. Jem maut punyer.

Kalau aku la..mmg tensen!

Anonymous said...

suruh jer bos ko pindah opis area yang tak jam...Apapun selamat dapat saman ekor lah ko..kuang kuang kuang

Anonymous said...

yang part polis tu aku boleh jawab. Polis akan tengok hujung ekor jem tuh lane yang mana paling panjang, maka yang tu lah akan dilepaskan agak lama. walaupun kita rasa lane kita panjang dah. Ini explanation aku dapat daripada ketua trafik dang wangi.

Anonymous said...

alhamdulillah sempat gak sampai.Sabar MB.Lain kali kena adalah air ker coklat ker, buah kurma ker dlm kete tu.Takut tak sempat kan....

hehe..banyak pulak ker nya yer...

marlinabaharom said...

KV- sikit lagi nak ganti schumaker.. bibik memang tak masak.. MB tak kasi sebab rizq ligat sangat.

ABB-rasa cam tak best buka dlm khete nie.

arena-Ed ada tadarus kat opis kut...

lyn-rasa rasanya tak nampak ler polis plak.. hee..hee..

blackpurple-hopefullu aku tak payah buat entry'berbuka di hiway!'

mfaizalzul-selamat jugak untuk awak!

kunci-aku dah mengharungi jem ni selama 8 tahun.. nak buat camner. tempat carik rezeki. salam...

MR- ko doakan yg bai baik untuk aku ler...

ano-aku memang takpuas hati ngan polis! anyway tQ.

yus-yer laa.. lain kali spare something dlm khete kan!

.:HalogamoRa:. said...

Lina: i hope u don't get the ticket. lagi pun rasanya abg polis pun bz nak buka puasa ha ha....

Kak Lady said...

marlina...first of all...SELAMAT BERPUASA buat Marlina & family...

Kalau kene jem kat jalanraya ni memang le tensyen...tapi seb baik dapat balik tepat ada masanya...dugaan betul...

Ayu said...

selamat berposa yaaaaa sabooooo sabooooo

Hot Mama said...

Jalan Duta Tol mmg jam skit..actually smarttag lane tak jam sgt cuma otr cars are bloking that lane...
KL area mmg teruk jam, tak leh dinafikan...

marlinabaharom said...

halogamora-kalo dpt ticket kena senyap senyap. tak leh kasi tahu hubby!

kak lady-bulan posa memang banyak dugaaaannnn

ayu-ayu.. semat berposa jugak! TQ...

marlinabaharom said...

HM-ermmm.. bestnya u kat umah.. mesti tengah mengulit baby aidan!