Monday, September 04, 2006

Weekend Report

Last weekend was my youngest SIL convo kat Uniten Bangi. So Friday after work, we headed straight to Bangsar. Jumpa Rizq & my in-laws kat sana. Malam tu we had dinner kat Bangsar Seafood, One Bangsar. Alamakkk.. food was very yummy. Hubby ordered Buttered crab (my favourite), buttered prawn (buttered lagi!), Fish with entah apa sauce, sotong goreng tepung, sizzling tofu and a vege. Sedap.. sedap... waktu tu makan dah tak hengat dunia. Gemuk pun gemuk laaa.. Hee..hee...

Abis makan around 9:00 o'clock, we went straight to Mariott IOI. First time pergi sana. The hotel room was big, bathroom was spacious.. but the aircond is so very very cold..brr... We switch it off, but even that we are still shivering under the comforter.

Early Saturday morning, semua kena get ready dekat dewan convo. Rizq we all tinggalkan kat bilik dengan bibik. I'm sure I will be sleepy dekat dalam dewan nanti. Masuk pukul 8:00a.m and akan abis around 2:00p.m. Yang tak bestnya, we all were seated kat baris depannnnn sekali kat VIP because my FIL is The Business School punya Dean. Memang tak leh nak cilok tido la. Rasa cam tersenggok senggok dah. Camera pulak asyik kat depan mata ni ha! Sampai rasa pening kepala menahan mengantuk.

Fuh.. lega! Abis awal around 1:00p.m. Lepas makan and so, balik bilik amek Rizq. Lepak lepak sekejap, petang bawak in law & Rizq ke KLCC. Hubby nak cari a few books kat Kinokuniya. Got to do some shopping kat Isetan because the original plan was to spent only one nite dekat Marriott, but then in law suruh tido lagi satu malam. Terpaksa lah membeli baju Rizq and tambah apa apa yang tak cukup untuk dia. Mommy & daddy will just make use apa yang ada jer la. On the way back to hotel, Rizq dah tertido dalam khete. So tak boleh nak dinner. Just tapau nasi goreng bawa balik hotel.

Sunday morning.. bangun lambat sikit. Nasib baik Rizq pun ok.. tak buat perangai. Lebih kurang pukul 10:00a.m. check out. Pergi breakfast... and we all pun balik. Tengahari tu sampai rumah, badan rasa macam nak demam...menggigil. Telan panadol 2 biji.. ingat nak tido. Tapi tak boleh juga. Rizq dok mengacau. Layan jer lah si kecik tu.

Ingat malam nak tengok ada orang tu kawin kat Lipis.. tapi, penat punya hal, dah tak boleh tahan. Tengok dalam mimpi jer laa...

Frust sket tak boleh amek gambar coz camera tak charge! Silly me!!

19 comments:

kaezrin said...

congrates to the new graduates...

salam perkenalan...

alinlai said...

demam ka? Erk...org tu kawin malam tadi biasa2 je, tapi nampak lebih berseri-seri...balik kampung kot tak tension dengan protokol :) sure menguap pun tutup mulut...pipi jadi kembung kembung ha ha ha...Achik kena mai sini la makan seafood puas2...

Syikin said...

tahniah utk graduan tu..

biasalah MB, dah ada anak kecik ni mana nak cukup tidur. saya pun pernah sampai telan panadol sbb nak cover pening kepala dek tak cukup tidur.

alah, janganlah kata diri sendiri bodoh..adatlah ada hari kita lupakan..we are not perfect then.tak pe, next time boleh beringat lebih awalkan?

opps..kalau kita gemuk suami tak kisah oraitlah tu..:D

marlinabaharom said...

lyn-dengar bila "orang" tu nyanyi ujan turun lebat??

syikin-tu la syikin. ni baru sorang.. kepala dah sakit.kalo bertambah tak tahu la. hee...

hubby tak kisah saya gemuk. tapi itu dimulut laa.. di hati?? hanya dia yang mengetahui!

Idham said...

:) congrats to the bachelor degree holder....and best wishes in the search for a good job!

best nye dgr pasal makan2....tetiba rasa kepingin nak gi sea food....:)

Idham

marlinabaharom said...

idham-seafood memang sedap.. but to watch out for your cholestrol level!

simah said...

congrats to ur SIL..waaa makan seafood... meleleh air liur dengar.. :0)

alinlai said...

he he he...hujan rahmat bak kata azizah ariffin. Biasalah tu jin tak larat nak tahan dah, dari pagi dok tahan kwang kwang kwang...

Ayu said...

MB, lama nya aku tak dtg sini dekat seminggu lebih adeh...anyway, congrats to ur SIL..

Kak Lady said...

Congrats to your SIL...

Ada syoknya dpt duduk baris depan...ade jugak yang tak syoknya...maner le tau nanti cameraman tu ter'shoot' orang tengah tersengguk-sengguk...hehehe

Minggu depan 16hb ..hari Ude Convo pulak...first time majlis convo untuk anak kak lady....

kasutVINCCI said...

eh...kv pun niat nak tgk org tu kawin, tp dlm pukul 10 tu terlupa sbb dok layan csi. Sampai tertidur. Bangun pagi ni baru teringat. HIkss

marlinabaharom said...

simah-TQ.. meh ler balik makan seafood.

lyn-lain kali panggei bomoh ujan..

ayu-singgah singgah ler selalu.

kak lady-ude convo? waa.. u must be a proud mum kak lady. my congrats to her.

KV-ee.. awak pon tak tengok yer! tengok CSI lagi bagus laa....

Sherin Almashor said...

wah, tahniah to ur sil. Syoknya makan seafood kat Bangsar seafood village. Tak pernah gi lagi kat sana so i will definitely try lepas ni.:)

MAMARISYIA said...

hehehe..kenapa ko tak letak batang mancis jer kat mata ko tu!!!oo ada siaran langsung orang tu kat Lipis ker?

marlinabaharom said...

sherin-u shud go there n try.. food memang sedap (definitely you hv to try the buttered crab!)

MR-ler.. ko ni. tu ler.. asik ingat makan jer. org kawin buat kat tv pun ko tak tawu!!

ontahsapo said...

lain kali charge...!!!

Arena said...

takpelah kalau miss pon reception kat lipis tuh.. hahaha biasa jek.. letih dnegar pantun dr pengacara tuh..

marlinabaharom said...

OS- tu ler.. banyak sangat benda nak ingat. sampai camera leh lupa nak charge.

arena-but i heard the color of the baju was nice...

Zakiah said...

eh your FIL dean business ek. Prof Zul ker?? I grad uniten tau. tapi dah 3 tahun. Tak tau kut dean business dah tukar baru ker.

ha...kena duduk kat VIP. Mesti cover ngguap