Wednesday, September 13, 2006

SEDIH..SEDIH...

Thot today nak update blog with PD pictures. Tapi tak boleh pulak. Hubby tetiba kena gi Chiangmai for 5 days starting today until this Sunday baru balik. So he has brought with him the camera... Sedih.. sedih..

Sedih yang pertama sebab tak boleh nak download gambar.. and sedih yang kedua... uhuk..uhuk.. sebab kena tinggal 5 hari!!! Huwaaaaa....!!

Tapi tak per la. Aku harap nanti dia balik sini dia akan belikan aku baju-bajuan, seluar-seluaran..kain pasang silk tok buat baju kurung ker..hee..hee... Untung jugak aku kan! Hubby selalu macam tu. Kalau aku ada sama.. aku nak apa beli la sendiri. Tapi kalau aku tak der pandai pulak dia membeli untuk aku. Cam hari tu dia ke Langkawi, aku dapat chocolate, t-shirt dua helai, perfume Hypnose.. sungguh seronok aku rasa!

Oh ya! lagi satu sedih.. aku terpaksa drive ke ofis. Dah la time sekarang everyday hujan petang! Tak sanggup aku nak mengharung traffic tu. Keluar ofis pukul 5:30, salah salah sampai umah dah malam... Kesian Rizq dok menunggu aku!

Nantilah, bila dah ada kamera, aku download gambar dengan citer citernya sekali.

Rizq's development

Dia dah pandai cakap even not the whole word. Semenjak dua hari ni dia asyik cakap "nak mami..nak mami" I am so proud because before this dia tak tawu nak pronounce mami pun.. he always called me mimi. But now dah tahu cakap nak mami!! I'M A VERY PROUD MUMMY!!

19 comments:

Sherin Almashor said...

1. La tak sempat download gambar ke? Takpa next time jangan lupa download.
2. Syoknye dapat banyak hadiah. Kalau dapat thai silk yg cantik-cantik boleh u buat baju raya tahun ni.
3. Wow, Rizq is soooooo clever! I tumpang proud juga... So cute la..:)

MamaRisyia said...

LEPAS NI KO AKAN DAPAT TENGOK LAGI BANYAK PERTAMBAHAN PERKEMBANGAN DIA!!!

Hypnose perfume...aku ada test bau dia baru2 ni...aku suka bau dia!!target balik kampung nanti nak kecek mak aku muahahahah

marlinabaharom said...

sherin-tu laa.. plan thai silk nak buat baju raya la nie. plan nak antar rizq to play school next year. did rissa n em go to play school?

MR-ler.. apsal nak kecek mak ko plak??? isshh. tak paham aku!

kasutVINCCI said...

suatu masa dulu kv pun geram sbb hang nadim selalu panggil UMA. Tp bila dia dah panggil MAMA, alangkah bahagia rasanya.
Weh..suh la hubby hang beli sutera kat sana. Hiks

alinlai said...

awat tak ikut kamarul? shopping raya kat chiangmai :)

marlinabaharom said...

KV-tu laa bahagia bila anak dah pandai panggil kita mama/mummy/ibu etc kan!

lyn-ikut?? tak leh la. official. asalkan barang chiangmai achik dapat..cukup..heehee..mata barangan sungguh aku nie!

Aku Bukan Bidadari said...

huwargh..sedey woo kalo kena tinggal sejuk.. takder org peluk hehe..takperlah awak sabarlah yer..

salam

yus said...

Bila anak dah mula tahu sebut 'mama/ibu mummy/mak' , itulah antara saat yg paling menggembirakan bagi seorang ibu kan.

Syikin said...

salam,

huhu..tumpang sedey sama..tak pe, nanti adalah ole2 tu.

eh, rizq dah ebrapa tahun ya..kalau ada sebut dulu, sorilah, dah lupa saya..

hehe..first time dengor anak panggil mak, mimi. si alia ni dah pandai panggil ummi...dulu mak.., kekadang tu pulak, time ngada2, dia nangis panggil mummy..

Ayu said...

MB,
syiok le weiiii jauh 5 hari pastu nanti balik hehehe mcm baru2 kawen je rasa hehehe syiok tauu..
tanya le aku yg berpengalaman berjauhan ini hehehehe

MR aku pon nak kecek mak hang sekali suh beli kat aku sebotoi naaa *tumpang lalu MB hehehe

bagus ler rizq dah pandai ckp.. lepas ni sonok le nak ngajo dia sebut perkataan yg mudah.. masa ajo tu bg dia tgk mulut kita.. nanti dia pandai nak gerakkan mulut dia ikut sebutan yang kite ajar..

mcm aku buat kat anak buah aku hehehe and now she can sing (in her own way of course le kann)hehehe Inci Winchi Pider, Yed iver Alley, Yow Yow Yo Bot heheheheheh

Aku Bukan Bidadari said...

err..dia cakap nak mami.. tu bukan junk food mamee..yg dalam packet kuning tu ke..hehehehe

salam*

marlinabaharom said...

ABB- ni tengah menahan segala-galanya lah nie!!! Weeii.. ko jgn bg salah tafsiran kat anak aku! Dia keik lagi.. huwaa!!!

yus-betul tu... rasa diawang-awangan.

syikin-rizq will be 2 next month. lambat sikit dia start bercakap..

ayu-tu ler. biasa hubby outstation 2 or 3 ari ajer. tapi pernah dulu paling lama 12 hari gi south africa. waktu tu rizq tak der lagi. lain... now bila rizq ada, aku jd sedih sebab rizq selalu sebut daddy..daddy...

PuteriSatu said...

muehehe..kena tinggal ya..tak per...berpisah tu...lagi menambahkan sayang dan rindu....kan...

mamasinga said...

tu blum dengar rizq buat ayat lagi..time tu lagi bangga giler..

Syikin said...

Salam,

kalau teringin nak tgk gambor lempeng pisang saya. masuklah http://www.masakansyikin.blogspot.com

:D

rotidua said...

hello, i know one marlina baharom. I dun think you're her tho.

.:HalogamoRa:. said...

x sempat download gambar x pe...lain kali kan ada. nnt hubby blk ada presents huhu

FYI, i'm at Empire Tower.

marlinabaharom said...

puteri1-memang betul... tambah rindu & sayang!! hee..hee..

mamasinga-semalam dia belajar lg satu.. LOLI!! It's actually lori!

syikin-sat lg nak jengah..

rotidua-mungkin nama 2 serupa... tapi apa salah kita kenal kenalkan..

halogamora-oo.. dekat jer la kita. I kat jalan conlay...
.

angah said...

anak aku masa dia belajar cakap, panggil aku ABU ahahahaha, skang dah tak boleh kontrol dah cakap dia, lajuuuuu jek. tak pelat pulak tuh, except for certain words.

dialog semalam "ibu nih abang nak cilap (sirap) pun tak bagi, abang nak bacikal (basikal)pun tak bagi, abang nak angish (menangis) buleh? "

I was speechless...