Thursday, September 07, 2006

Hati hati selalu...

Dalam Buletin Utama semalam sorang lagi mangsa kena simbahan asid... agaknya sekarang ni dah ramai pompuwan dok ada simpanan asid satu botol kat umah kan!

Citer semalam terjadi kat Sarawak. Lelaki berumur 41 tahun & pompuwan tu pulak dalam 20-an. Seorang askar berpangkat sarjan. It's been a few months that they have been living together without knowing that the sarjan has already married.. with 4 kids!!

Tu laa.. saiapa suruh tak nak siasat dulu sebelum buat apa apa keputusan. Patut la everytime that girl brought up mariage punya topic, that sarjan mengelak.. Ermmm.. last last bila si perempuan tu dah tahu, derang bergaduh. Last resort.. kena simbah asid and now that particular sarjan ada dalam ICU, cedera parah.

Lain kali nak buat apa apa kena lah berfikir panjang.. better still for the guys, kalo nak selamat janganlah menggatal. Kalo tak kena siram asid dengan bini sendiri, girlfriend pulak yang buat hal. Haa..haa..haa..

So untuk yang lelain, esok aku akn bercuti. Nak ke PD sampai hari Ahad. Hubby ada golf. Selamat berweekend evrybody.. This time around I will remember to charge my camera battery of course!

17 comments:

MamaRisyia said...

haaaa...sapa suruh gatai..kan dah kena asid???

kasutVINCCI said...

asyik si askar jek yg kena. Kekekeke

alinlai said...

apa cerita askar kat M'sia ni, cubaan mencuri la...menggatal tu jgn cakap la...isk hantar pi Lubnan baru ada akai.

marlinabaharom said...

MR-ko rasa ko perlu simpan stok asid dak kat umah?

KV-agaknya si askar ni memang telah disuratkan kena simbah asid kutt..

lyn-flight kul brapa ari nie?

maR said...

Haaa... ada jugak sorang kenalan yg main api dgn laki org yg kerja soldadu ni jugak... awat lah kan?

ps: kak, saya ni dok teringin nak go back to work... rasa mandom semacaaaammm

simah said...

have a nice weekend!!
tu la..sebelum tinggal bersama dengan lelaki..kena kawin dulu...banyakk masalah boleh dielakkan kan kan..

tapi kena simbah dengan asid... ngerinya tak dapat dibayangkan

Ayu said...

serves him right! gatai!

MamaRisyia said...

aku tak mo simpan asid kat umah cuma spare mesin potong kayu jer...

Syikin said...

tapi, wlwpun dpt lepaskan geram..dah kena masuk penjara. dah bergelar banduan. perbuatan salah tetap salah. sapa yg rugi..dia juga masih rugi n kalah. tak menang apakan?

wah..benda kecik camtu pun maid pandai nak merajuk tak nak keje? sabor jeklah..

hepi holiday ya. bestlah awak ni, selalu p tidur hotel n holiday..rezeki tu :D

marlinabaharom said...

mar-enjoy your life as a home maker .. hee..hee.. once u start work you will be missing all your time with your precious princess tau...

simah-dah kena simbah.. baru derang tau peritnya dunia..hee..hee

ayu-memang orang gatai itulah balasannyaa..

MR-itu lagi brutal!

syikin-derang ni kengkadang tak tawu diuntung! alaa.. this month jer yang banyak gi keluar. semuanya ikut hubby!

ontahsapo said...

mana gambar ni...?

JoKontan said...

Seniri carik pasal seniri ler garok...

Nii nak go thru the archive.

Thanks for droppin' by

marlinabaharom said...

OS-blom ada masa nak download gambau ler...

jokontan-ada masa lawat lawat ler umah saya nie...

Sherin Almashor said...

Macam-macam la zaman sekarang ni. Tapi macam mana senang sgt dapat asid ni ye? Kat mana nak beli? ceh... tanya lak.. btw, have fun MB.. you ni pun berjalan je. Jelous la ni. Nak ikuttttt!!!

.:HalogamoRa:. said...

dah jg cam trend plak kan. ni nak pi PD layaaaaannn....nnt up load gambaq na..

ibuVouge said...

start la trend asid skang ni
mana gambar MB, suka tengok muka rizq yg mcm blur tapi handsome itu

marlinabaharom said...

sherin-nak asid?? beli jer asid yg guna utk cuci bilik air tu.. banyak kat kedai hardware... but I don't think you need it!

halogamora-akan diupload bila ada camera nanti..

IV-sat na.... rasa nya next week baru boleh download gambar.