Monday, September 18, 2006

Yeay..!! Yeay..!!

Hati ku girang.. hati ku girang berbunga bunga... Hee hee... Suami terchenta dah balik semalam..hee..heee...

Hubby sampai dalam pukul 3:00 petang. So aku sebagai isteri mithali telah ditugaskan untuk mengambilnya kat airport... Bertolak dari umah pukul 2:00lebih (tertido nyer hal!) Sampai kat area Saujana Putra tu hubby dah kol kata dah sampai. hee..hee.. aku kata tunggu ler. Blom sampai lagi. So dah dekat kul 3:30ptg baru ler aku sampai ke airport. Muuaahh sana.. muaahhh sini... kita org pun balik.

Sampai kat Shah Alam, singgah dulu kat Al Rafi Bistro Seksyen 13 (MR.. Kak Lady... saya terkenang umah lama nie). Hubby blom makan since pagi. Pekena dulu maggie goreng & mee mamak goreng kat situ. Teh ais dia superb!

Dah habis makan.. sembang sembang.. baru balik umah (nak sembang kat umah memang payahler. Rizq asek interframe).

Haaa.. ni part balik umah best.. Bukannya apa. excited nak tengok daddy beli apa untuk mummy... So buka buka beg.. aku dapat sehelai seluar jeans, sehelai skirt jeans.. 3 helay babt T and satu handbag.. Muaahaahaa.. Boleh buat beg tangan raya nie! Hubby kata dia tak beli thai silk coz dia tak minat corak kain tu. Ermm.. tak per la. Lagipun baju raya aku semua dah siap pun!

_________________________*********************_____________________________________

On a second note... at last I've got to meet Sherin Al Mansor last saturday. We attended a talk on Positive Parenting dekat Sime Darby Convention Centre. So I've got to pegang pegang muka Rissa yang so the cute tu and also Em the hensem boy. Sherin was a very nice and sweet lady. Tapi tak sempat borak panjang sangat. Hopefully we've got to meet again some other time.

24 comments:

MamaRisyia said...

Al Rafi.....aku suka cheese nan dia roti canai cheese dia!!!

marlinabaharom said...

dulu al rafi restaurant.. now dah naik taraf plak.. al rafi bistro!

alinlai said...

perghh dpt jeans, handbag, skirt, t-shirt raya best tu...raya sakan le tahun ni :) sedap tu cheese naan....lapaq plak ptg2 ni.

marlinabaharom said...

lyn-hanya henbeg bleh guna raya beb... tak kan ler nak berskirt di hari raya yang mulia.. mau kena pelangkung ngan mak mentua ..haa..haa..

alinlai said...

skirt di petang raya ok apa? jeans di malam raya :) kalau skirt / jeans di pagi raya memang la nak kena jelingan maut ... kwang kwang kwang.

Anonymous said...

MB! Syoknye jumpa u haritu.. Mesti jumpa lagi! Tak puas berborak and nak jumpa Rizq. Kita jumpa raya la ye?

Sherin Almashor said...

alamak MB, terkeluar anonymous pula. Itu sherin ye yang tinggal comment tadi.:)

marlinabaharom said...

lyn-jelingan maut?? salah salah tendangan maut...muaahaahhaaa...

sherin-insyaallah kita jumpa raya kay! then boleh chit chat oanjang panjang..

Syikin said...

Salam,

wah..jeles jeles ni boleh jumpa2..:D.

baju raya MB dah siap? saya belum ready satu apa pun hehe..saya ni tak pernahnya menempah, suami suruh beli aje, dia kata kos tempah + kain tu lagi mahal drp beli dah siap hehe..tak pelah, dia yg keluor duit, kita tunjuk2 aje.biasanya kami shopping minggu akhir posa..boleh pakai tak?

suka baca kisah awak n asben awak, cam lum kawin2 lagi gayanya..mmg kat rmh susah nak mantik2, anak suka enterframe. awak baru sorang, saya ni ha, 4 pulak tu..sabor jeklah.

ailin...in aalborg said...

ei, jeles. you all dapat jumpa each other!!

Ayu said...

alaaaaaaa jelesnyaaaa tak aci le MB ko dah jumpa Sherin hehehe..
weiii byk adiah ko dapat tuh hahahaha jeles jugak aaa nih hhehe

marlinabaharom said...

syikin-hee. hee.. bebudak opis ni sibuk menempah baju awal awal.. tu yg terikut.. yea la syikin.. tak dapat saya bayangkan ada 4 org anak.. mesti selalu kena enterframe.. tapi mesti meriah kan!

ailin-meh ler balik sini.. bleh jumpa jumpa..

ayu-harusss dia belikan aku hadiah. dah ler dia pi 5 ari berseronok seronok.. aku penat kat umah ni haa...

Aku Bukan Bidadari said...

bestnya bestnya..

kasutVINCCI said...

wah..mummy! banyak nya daddy beli barang! Hmm...ampuh ler kena tinggal 5 hari. Hik hik hik

Sherin Almashor said...

Ayu,syikin & ailin...in aalborg:
Jgn jeles ye? Kita jumpa ramai-ramai masa raya ok? ailin kalau ada rezeki kami mai jumpa u kat sana! :) :O

MB:
Ok, jumpa raya nanti!:)

Hot Mama said...

Hey.. I'm back...

MamaRisyia said...

heheheh...ko belikan lah mak mertua ko sekali skirt jean pakei ramei2 petang raye...tak gitu tak le kena jelingan maut muahahhaha lariiiiiiii...

ontahsapo said...

korang jumpa tu ada makan2 tak? kalau ada lenkali aku nak join...

yus said...

seronoknya dia dapat buah tgn dari hubby....

baju raya dah siap tu!!!jelesnya!! Yus sejak duduk sini, tahun lepas jer ada baju raya baru, tahun ni pakai baju tu jugak ler...huhu, tapi tak muat pulak, perut dah besar...keskeskes, cam mana ni...

marlinabaharom said...

ABB-apa yang best?

KV-daddy memang selalu cenggitu

sherin-insyallah

HM-glad you are back

MR-petang raya tradisi kami pakai hot pants... muaahaahaaa

OS-ada! makan free lagi!

yus-kat sana tak yah la pakai baju raya.... dah start pakai uniform ker??

blackpurple said...

Selalu ke kat Al Rafi Bistro tu...? Mana tau terserempak nanti...Hehehe..

Kak Lady said...

Al-rafi...akak tak pernah pergi pun...sedap ke MR?...

Mesti best giler masa hubby balik bawak buah tangan kan?...macam tak sabar nak jengok dlm beg dia tu...tapi disebabkan segan...maintain cool aje..heheheh...

Arena said...

hahahha.. jeless... i must say, my ed ni tak reti shopping utk wife dia..dia nak beli tak berani gitu takut aku tak suke. last2 tak penah beli apa2..huaaaaaa...

marlinabaharom said...

blackpurple-for me first time there.. b4 this selalu kat al rafi restaurant yang lama tu...

kak lady-dekat jer kan tempat kak lady ngan seksyen 13 tu... pergilah sana minum teh tarik kalo ada masa...

arena-alaa.. lelaki ni perangai nya lain lain sis.. mungkin ed punya cara nak tunjukkan kasih sayang dia berbeza..