Monday, February 12, 2007

Apa Sudah Jadi???

3-day Course

I attended a 3-day course dekat Royale Bintang. title of the course is "Developing True Potential". I can say that it's the best course I have attended so far!!!

This fascilitator managed to dig out what's inside us and share it with the rest of the class. Even the most reserve person in the Company has willingly share his / her emotions with us. Very amazing! Maka banyak lah berlakunya banjir banjir kilat dalam kelas tu.

The other thing that I gained from the course is the confidence to voice out our feelings and also to make a public speaking.

But the BEST thing I discover is that we can do what we want! It's all come from our own attitude. We have to change our attitude to change the others. If others won't change, let them be. But if we are ourself is a positive thinker, we wouldn't care if others change or not. We would be happy of what is there for us.

Rizq

Rizq has been sick since last Wednesday. Fever and purging. And until today he still purged. Dah dua kali jumpa doctor, tapi belum sembuh. Kesian sangat tengok dia. Dah lah kurus, tak suka makan. Tambah pulak purging! Makin susut dah badan dia.

Dok main handphone mummy... ni sebab tak nak kasi dia nangis..


Asyik lagi dengan handphone


Pose la sket.. senyum macam tak nak senyum..

Ok setakat ni jer dulu laporan dari bilik berita.



15 comments:

Kak Lady said...

Marlina...seronok kan kalau pergi course yang boleh motivate kita...lebih sedap kalau fascilitator dia bijak memain peranan...

Kesian tengok rizq...memang nampak susut badannya. Musim kot Mar..sebab anak pada anak sedara kak lady pun demam & cirit juga...alhamdulillah dah baik dah...

Moga Rizq akan sembuh sepenuhnya dan sihat serta ceria seperti selalu...

RaFFLeSiA MeRaH said...

sian rizq...muka pun nampak x sihat kan...harap2 cepat sembuh pasni...

alinlai said...

alahai kesiannya bila tgk rupa anak bujang achik tu...tak pe sikit hari lagi oklah tu... :)

simah said...

mamat hensem u tak nampak ceria langsung.. insyaAllah cepat sembuh ...mama dia jgn risau yea? budak budak kata orang tua.. dia sakit sebab nak membesar :0)

can imagine flash flood masa that course.. :0)

.:HalogAmora:. said...

very positive note! mmg best kalau dpt pegi seminar cenggini.

bagi la rizq minum glukose. mee sua ke. cian dia makin kurus.

sya said...

waduh kak sya menci pegi course sampai nangis2 ni.. he he he sbb kita dulu pun facilitator buat org menangis..

Zakiah said...

wah mmg tak sia sia anta gi course nih.

Cian rizq. Budak budak ni mmg kena sabar banyak kan nak membelanya...

idham said...

sounds like u went to a wonderful course....happy for u!!
what is within us...sometimes can even amaze ourselves kan...

semoga rizk cepat2 sembuh ...comeyy dia!

idham

marlinabaharom said...

kak lady - fascilitator dia memang superb! rasa nak pergi lagi kalau ada..

as for rizq semalam baru ada selera makan.

rafflesia - tq. kalau anak sakit, dtg kerja pun rasa tak best.

lyn - insyaallah...

simah - he's better yesterday. hopefully will recover very soon.

halo - wa tatak pandai mau masak mee sua laaa...

kak sya - punya lah susah nak menahan air mata.. last last terkuwar jugak.

zakiah - rayyan badan dia sedap. rizq ikut genetik bapak dia waktu kecik laaa... komeng!

idham - betul lah abg id! sometimes we did't even realize our own potential!

maR said...

Dah lama tak kena pergi course mcm ni... And kesian sama rizq. Semoga cepat sembuh!

happyirfa said...

uuu dah lama tak gi course.
sesekali gi refresh otak bagus nih..
harap rizq cepat baik

~ GAB ~ said...
This comment has been removed by the author.
~ GAB ~ said...

Hi Marlina, hope your son RIZQ is OK by now.

The good, the bad and the ugly are the characters usually played on purpose by the fascilitators in certain personal development trainings.

The good ones (trainings) will at the end makes the participants open up and discover their true self.

Pnut said...

sian rizq, dah kurus dia...tak gebu dah.., tina maid ko camner??

marlinabaharom said...

mar-sometimes we need to attend this sort of course.. to refresh our memory kan!

happyirfa-alhamdulillah.. dah sihat sekarang.

gab-this fascilitator managed to help us to discover our own self! that's what i like about it.

pnut-now rizq dah ok. tina pun nampaknya lately ok. cuma hobi dia besembang dengan maid belakang umah masih diteruskannn.. tak per la. jgn sembang hal yg tak betul dah....