Friday, February 02, 2007

Good To Be Back..

Hi all!

This is me. Back to the office safe and sound.

Pagi ni nak kena settle kerja dulu. Later this evening I can story what happened in Kelantan. In the meantime, please do enjoy the photo jer dulu erk!


Ni kat LCCT. Bergambar sebelum departure.


Ni gambar baru sampai kat airport Kota Bharu. Cam apa jer. Depan plane pun nak bergambar.


Tengahari, waktu makan kat Pantai Sri Tujuh.


Me & kak Suzana.


Ni gambar Rizq semalam.


Ni, mummy & Rizq!

Sambungan (4.44p.m.)

Ok.. aku mulakan dari pagi. Bangun tido kul 4:30 pagi sebab kena ada kat LCCT pukul 6:30a.m. Cam nak gi menoreh lah pulak rasanya.

Tiba kat LCCT, member semua dah ada. 7 of us (originally 8, tapi yang sorang tu terpaksa pull out last minute coz hubby dia muncung!!) After breakfast kat McDonald, we all pun check-in. Pagi ni flight awal 10 minit. So we all pun sampai ke KB awal jugak.

Sampai jer kat KB, dah ada van & driver tunggu. Ni memang we all dah arrange awal awal. Happy happy semua, we all pun bertolak ke Pengkalan Kubor. Sebelum tu singgah kat Petronas amek minyak. Selesai jer isi minyak, tetiba van tak leh start. Pulak dah... Buat hal kat tengah tengah ni. Rupa rupanya tak ada battery. Menebeng lah we all 7 orang gadis genit ni kat tepi Petronas. Orang lalu lalang pandang jer.. Hee..hee..

After 1/2 hour, semua settle. Battery pun dah ditukar. So, off we went to PK. Dalam 45 minit sampai...

Kat PK, aku cuma beli baju tido Rizq, baju tido aku & jeans GA tok laki aku. Ni dapat jeans ori. cam tak caya jer. Lagi satu aku pun beli corning ware yang 6 pcs tu. Kat Parkson rege dia RM499. Kat sana aku bleh dapat RM199 jer! Mughah kan!

Habis bershopping around noon. Terus ke Pantai Seri Tujuh untuk makan tengahari. Tak banyak gerai yang bukak. Gi sana makan colek ajer.

Habis makan, we all ke Pasar Buluh Kubu / Siti Khadijah. Biasa lah. Kalau dah kesana, beli lah keropok, buah dukong, tudung & baju kelawar. Hee..hee... Tudung dia mughah sungguh!

Shopping nyer shopping, tak sedar ari dah petang! Its time to say goodbye to KB. Flight back is at 5:00p.m. So we have to be at the airport latest 4:00p.m. Sedih gak nak balik... Dalam van we all tu dah penuh dengan kotak kotak. Duduk pun atas kotak. Ni ler akibatnya bila mak mak dara pergi bershopping....

18 comments:

PuteriSatu said...

wah...aku 1st ke..? sakan ko berjalan ye...

Rizq dah besarnye kan...muka dia nampak matured...dah boleh dapat adik ni Mar..wekekke..

RaFFLeSiA MeRaH said...

kekekeke...ikut adik aku gak masuk sini, berderet adik beradik haa..ooo, ni rupenya marlina baharom yerkk...lawo orgnyer...bih kurang muka anak ngan mak ha...ok, senyum skitttt...clikinggg (bunyi flashhh)

alinlai said...

gambaq last tu mcm tak mandi lagi ke ke ke, sure sesudah subuh dah berposing-posing....banyak shopping ka achik?

marlinabaharom said...

puteri-dia selalu kata nak adik boy... aku & hubby kata girl aa... then dia kata balik...nak adik boy jugak!

rafflesia-tang idung tu yang sebijik! yg lelain ikut muka laki aku..

lyn-tak la banyak... beli baju-bajuan dan corning ware jer. nak angkat naik air asia susah...

Syikin said...

salam,

err..napa tak keluor title entri ni ek?

wah..posing lagi tu, mana gambor2 barang shoppingnya? ada tangkap gambar kat pasar khatijah tak?

.:HalogAmora:. said...

posing ramai ramai ni.... mana lokasi nih lina? anak teruna hang tu makin ari makin encem aunty tgk..

Apple Pie said...

boleh aku booking jadi menantu ke anak ko tuh?? muakakkakakaka

Kak Lady said...

OOh...marlina pegi kelate rupanya...patut lah lama tak berupdate...heheh...

Corning ware rm199??? Wow...murahnya...kalau tak beli rugi

Comei rizq...sama comei ngan mak dia...

idham said...

:) banyak nie nak cakap..hehehe

1. berposing depan kapalterbang tu tak tahan tu hehehe...kalahkan pramugari anggun nya semua tu!!

2. Rizk dah besar ..manissss!!!
eh, pernah ka org tegur rupa rizk tu ada iras2 u..?

3. saya kagum u....siap naik flite tu gi shopping hehehe...kagum saya!

4. dah gi kelantan, tak de cerita makan2 eh...tak makan nasik dage ko? nasik kerabu ko?

puan marina ni senyum sokmo..murah rezki tu...:)

idham

blackpurple said...

Jauhnya shopping.... pakai kargo ke..? he he he

Zakiah said...

eh satu hari jer ke ke kelate. Eh best tuh. Siap shopping kat Pk. Sure bawak duit satu guni pun tak cukup. Mmg best sebab semua pompuan. Bawak laki sure muncung nyerla

marlinabaharom said...

syikin-hee.. kat pasar khatijah x sempat tangkap gambar. sibuk membeli tudung.

halo-gambar reramai tu kat airport... rizq makin ensem & makin noti...

apple pie- ko nak berbesan kan aku ker? sanggup??? muaahaahaa...

kak lady-kalo ikut kan hati nak beli periuk belanga sekali. tapi saper nak tolong bawak??

marlinabaharom said...

abg id-bukannya anggun kalah pramugari.. terasa macam maid maid indon dapat coti sehari! depan air asia pun nak bergambar...
rizq tu ramai orang kata macam muka hubby. cuma idung tak mancung tu yang ikut saya!
makan makan tak sempat.. sehari kan.. cuma spent untuk beli barang jer!

BP-kalo boleh memang nak sewa kargo!

zakiah-confirm laki laki semua mesti muncung kalo kena ikut bini soping cenggini. nest trip we all nak ke medan this april. nak ikut??? heeee..hee...

angah said...

tak pergi rantau panjang?

Anyway, menshoppingkan diri ngan memember tanpa suami disisi memang an experience of its own kan.. sebab ikut suka hati kita jek ehehehe

Hot Mama said...

Wow Mar, shopping sakan nampak!
makan sure best kat saner.

sya said...

Waduh lamanya tak ke KB.. syok dgr org pi sopping

marlinabaharom said...

angah-tak sempat la ke rantau panjang.. maklum la, one day trip kan! tapi memang best soping ngan pompuan2 nie...

dot-tak sempat nak enjoy makan sangat. terkejar kejar masa...

sya-jomlah ke KB. best tau... ingat b4 raya nak g lagi sekali...

atehlaila said...

Hoi..lain kali ajak le aku...aku tak der member yg gila2 cam korang..waaaa