Friday, February 16, 2007

GONG XI FA CAI!

Banyak dapat limau kengkawan??? Ang pow? Kacang ?

Untuk aku kat opis nie.. limau banyak dapat. Berkotak kotak! So aku sampai dah tak larat nak tengok limau lagi. Kiri kanan atas bawah.. semua berbau limau. Ang pow pulak normally boss aku bagi lepas balik dari cuti. Agaknya duit duit lebih dia gi holiday tu, dia layangkanlah kat aku. Hee..hee...

So, cuti panjang ni kemana semua? Sebagai menantu mithali, pepagi esok aku akan bertolak balik ke Melaka. Kalau lambat takut jem pulak nanti. Petang esok pulak ada makan besar..haa..haa.. bukannya apa. Father in law aku nyer birthday 14 Feb yang lepas. Blom celebrate lagi. So this wiken, semua anak & menantu (read: kesayangan) balik baru lah boleh celebrate. Kat mana? Tak tahu lagi...

Untuk lelain yang nak travel tu, silalah pandu dengan cermat supaya semua jiwa selamat.... pandu ikut peraturan, bukan perasaan, OK!

Perkembangan RIZQ

Alhamdulillah, now dia dah sihat. No purging and no fever. Itupun after one week baru ok. Selera makan dia dah bertambah sekarang. Aku kasik dia makan Appeton untuk kanak kanak. Tadi pagi aku kol tanya Tina apa dia makan.. sekeping roti canai (segera) & sebotol Gerber. Makan tengahari pulak dia suka makan nasi dengan tempe... (aduss.. anak aku dah jadi orang Jawa nampaknya). Dekat rumah tu memang ada stok tempe & tauhu untuk Tina sebab itu makanan ruji dia. Hubby kata save duit dia sebab habis habis pun Rizq akan mintak tempe.. dia tak akan minta KFC ker.. Pizza ker... Ciss...! Sungguh kureng betul! Kesian anak aku tu.....

Perkembangan Aku

Aku semakin kembang ke tepi! Haa..haa... Wei.. scemana nak reduce berat nie? Bila lah aku nak dapat balik berat asal aku sebelum beranak kan Rizq. Now I am 56kg.. another 3kg more to go. Lemak seakan akan tepu!

TULLLUUUNNGGGGGGGGGGGG!!

9 comments:

alinlai said...

wah ada makan besar ka, best tu... yammmmmmmm senggggggggg ke ke ke... relax la Achik lama2 hilang la lemak tu tapi kalau senang hati rasanya memang susah nak turun berat badan, tapi tak nak la pulak susah hati ke ke ke...redha je la dengan berat sikit2 tu :) enjoy ur balik kampung trip ...

Kak Lady said...

Kak lady tak pi memaner cuma nak pegi jumpa kak elle dari singapore yang datang kl...

Wah mesti seronok dpt manyambut birthday FIL kesyangan bersama-sama famili yang lain...

Pasal perkembangan baru tu. Alhamdulillah Rizq dah okay...& pasal mama dia yang dah mengembang tu kak lady pun tak boleh nak menulung sebab kak lady pun nak mintak TULUUUUNNNNGGGGG!!!!!

Enjoy your holiday

.:HalogAmora:. said...

lina, nampaknya sume lemak rizq pergi ke mamanye he he n bersama sama la kita ber racing esok pagi ke selatan.

happyirfa said...

wah bagus bangat menantu kesayangan ni..beli hadiah apa utk FIL?

lemak tepu?nak reduce berat badan?
no komen sbb aku pun masih kembang tak kuncup2lagi ni

sya said...

Selamat bercuti.. kita pun nak balik kampung ...

simah said...

wei..tempe sedap apa.. kalau aku jumpa tempe mesti aku baham ..anak hang ada good taste.. glad dia dah ok..:0)

menantu (read kesayangan) wei.. perasannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....

makan ingat dunia yek? :0)

pasal berat badan aku tak leh nak tolong.. tapi kalau hang nak lemak aku..boleh jugak aku sedekah kat hang dan sesapa yg teringin.. :0)

happy cuti cuti malaysia

Zakiah said...

hulur hulur la sket duit ang powe tu...jangan makan sowang ajer.
]
bagus bebudak makan tempe. nutritious. Dari makan fast food. hehehe. Jangan lepas ni pandai ngobrol sudah lar.

U've been tagged. Gi la kat my blog dan kalau takder kerja banyak kat opis tu jawab ler...heheh

ibuVouge said...

waaaaaa..rindu gilosss aku kat ko..
mb ko terbalikkan konye berat dapat berat aku... beratkan aku
kalau setakat 3kgs aku rasa ok la mb

marlinabaharom said...

lyn-alaa.. achik kalo hati susah, bukan berat yg turun.. purse yang nipis sebab suka gi beli barang..

kak lady-tulunnnnnnnn.. makin hari cuti, makin banyak makan!

halo-naseb baik sabtu pagi jalan a OK.. legaaa.....

irfa-jom kita bukak kelab kembang setaman!

kak sya-cemana ari tu? stuck tak? bukak blog kak sya tp blom ada update..

simah-aku jd menantu kesayangan coz aku sorang menantu yg derang ada... nanti bila dah ada dua tiga menantu, aku jd hantu plak! hee..he...

zakiah-ni aku tengah jenuh pikir nak jawab tag hang niee....

IV-aku dah teruk berusaha.. tapi susah la sebab aku suka makan. so diet diet ni memang tak ada dlm kamus hidup aku...