Wednesday, February 28, 2007

BLOG BARU

Hari ini dengan resminya aku dah wujudkan satu blog baru http://mummyrizq.blogspot.com.

This blog is dedicated for my recipes yang tak seberapa giteww.... Jadi ibuk ibuk di luar sana yang sememangnya pakar memasak boleh lah sama sama kita bertukar tukar resepi sesama sendiri. At least tak der lah kita masak masakan yang sama setiap hari. Nanti boring pulak kan.

Now at least boleh lah kita tukar selera tanpa perlu keluar ke kedai makan. Masak sendiri lagi sedap kan - GORENG PON SODAP.....

Lagi satu, tips kalau kita nak rasa yang masakan yang kita masak tu sedap... hidangkan makanan tu ikut style kedai. Guna pinggan yang bersih & cantik (tak semestinya mahal). Susun meja cantik cantik.... Hias dengan bunga sket...

Pas tu tengok la. Mesti suami & anak anak berselera nak makan....

Selamat Mencuba!

17 comments:

simah said...

─░NTEREST─░NG nih..masak jangan tak masak..bil dah pompuan nih..nak ke tidak kena jugak masak kan? bila ada resepi mcm ni boleh la carik idea bila otak tak dak mood nak masak ..

david santos said...

Helo
This work is very good and blog vry nice
Thank you

alinlai said...

wah blog masak-masak plak...tak pa dpt pahala ooo kongsi skill dengan orang ramai :)

Kaklong said...

salam,
wah..ada blog baru dah. tahniah.

eh, saya dah buat sotong goreng bodo tu heheh..dapat endorzed drp hubby. lain kali boleh buat lagi.tq ya..

RaFFLeSiA MeRaH said...

amboiii...dah ader blog pasal masak memasak lak yerr...ni nak ganti chef wan lak kerr? muehehehe...apepun jgn lupakan blog ni pulak yerr...

sya said...

Tahniah.. nanti ada masa kak sya masuk

Mummy Rizq said...

simah-hang bleh lah contribute resipi org turki kan...

lyn-sekadar berkongsi apa yg patut...

syikin-ooo.. dah try? senang kan. cepat plak tu!

RM-ni the first blog.. mana bleh luper! tu supplementary jer.

kak sya-alaa.. malu la ngan kak sya. kak sya terer masak..

blackpurple said...

Tak kan resipi jer. Panggil la makan-makan sekali. He he he.

Mummy Rizq said...

BP-kalo aku panggil, ko dtg ker???

Mama Sarah said...

tahniah buka blog baru. boleh buat jamuan open-blog... (eh ada ke?)

13may said...

wah! rancangan memasak:D

Kak Lady said...

Suka kalau ade blog masak memasak ni...boleh kongsi-kongsi...cuba resepi baru...

Wan Faziatul Amira said...

bagus!! good idea, i tukang tengok n tukang salin resipi je :D

Kaklong said...

salam,

ha ah, senang dan cepat.

Mak Su said...

salam perkenalan... terima kasih dengan cadangan pinggan dan bunga tu.. akan cuba di rumah

Sastri said...

Salam... :D rajin masak ek? salu beli groceries kat MV? Sas pun ske carrefour MV... Sampai Blackie salu ckp, kalo nanti dok jauh dari MV nak kena gi gak ke? And my answer is YES!

Mummy Rizq said...

mama sarah-jom kita ramai ramai buat open blog.. hee..

13may-nak join ker???

kak lady-leh kongsi resepi tapi saya masak tak seterer akak laaa...

mira-jgn salin ajer.. kena buat jugak tau..

kak long-dan sodap......

mak su-cuba jgn tak cubaa...

sastri-suka gi sana coz sambil buat groceries leh cuci mata.. anak leh antar main kat playground.. hee..