Tuesday, March 20, 2007

JALAN JALAN HUJUNG MINGGU

Aku sudah kembali!!!!

Bukannya apa. Semalam aku sambung bercuti. Apa aku buat?? Ni kat bawah aku ceritakan kegiatan kegiatan aku sepanjang coti 3 hari yang lepas.. beserta gambarnya sekali. For those yang nak tengok gambar yang lain lain, silalah ke fotopages aku erk!
Sabtu, 17 March 07
Check-in ke PNB Darby Park. Dari dalam khete lagi Rizq dah kata nak swim.. nak swim. Tak larat aku nak menjawab dia spanjang perjalanan dari Bkt Beruntung ke KL. So after check-in, unpack.. then terus ke swimming pool. Me and hubby kat adult swimming pool, while Rizq Tina jaga kat the wading pool.
Petang sikit, after dah swim and so forth, pergi KLCC plak naik LRT. First time Rizq naik lrt.. tapi dia tak berapa excited because all the way from Ampang Park to KLCC was dark Tak nampak mender. Hee....
Baru round beberapa minute, Rizq dah tertido dalam stroller. Ini memudahkan mummy & daddy nak makan and shopping! After about one hour Rizq pun terjaga... so terus bawak dia ke park. Bersungguh sungguh dia main!
Balik ke apartment, jalan kaki jer. Tak sangka plak dekat! After maghrib, pergi dinner kat Lotus. Hubby dah malas nak drive. Makan.. makan..makan... then we all pun balik nak kejar AF5 punya konsert. Tapi menghampakan.
Aktiviti malam tidak dapat diceritakan sebab it is rated only for above 18 years of age.
Sunday, 18 March 07
Pagi pergi breakfast kat cafe apartment. Lepas tu... activity swimming pun bermula lagi sekali. Pagi ni my sis and anak saudara join the club kat apartment.
Check-out tengahari. Kebetulan pulak hubby punya kawan buat makan makan tengahari ni.Dia baru pindah ke Bukit Mahkota. So apa lagi... kita orang pun seronok la bila ada makan free cenggini!
n.b The one thing I cannot forget..bila Rizq cakap "Dizq tuker duduk umah tini (Rizq suka duduk rumah sini" Hee... apa dia ingat banyak duit mak dia nak beli apartment kat tengah KL nih!
Monday, 19 March 07
Hari ini dikhaskan untuk aktiviti bersama kawan kawan. Semuanya ada dalam gambar kat bawah nie.
We all pergi shopping ke Nilai 3 (HEAVEN!!) and pergi naik cruise (lunch on board) kat Putrajaya. Such a unique experience!
Ni pagi... baru sampai kat Nilai 3

Ni mummy Rizq dah start membeli


Dalam kedai carpet pun jadi. Jangan tak tawu.. we all memborong carpet. Tawar habis habisan sampai more than 50%. Bangla tu pun surrender. Nak tau apa dia kata? "Good business but no profit!" Hee...


Dalam cruise


Berposing lagi mak dara nie...


Swimming pool, PNB Darby Park

At KLCC park



Mummy & Rizq

Daddy & Rizq

Till then.. bye!


18 comments:

Kak Lady said...

Mar....jelesnya tengok aktiviti dia...hehehe...seronoknya...tu lah yang dinamakan weekend with the family....& last tu...jenjalan ngan kengkawan lagik...bessst...!!

happyirfa said...

samalah ngan kak lady.jeles jugak sbb kita yg duk kat nilai pun jarang sgt pegi .boleh kira ngan jari ke nilai3 tu..selalu nak beli apa cari kat nilai square je walaupun x byk pilihan..aku dah 7 tahun sejak kawin tak pernah jln2 ngan kengkawan.ada lg ke kawan aku?yg ada pun dlm blog dan kat opis jer kot.

Sastri said...

waaa... mmg enjoy weekend tu ek... lama plak rasanya diri ni tak p bercoti...

Mummy Rizq said...

kak lady - saya & kengkawan memang at least every 2 months gi one day outing.. mengeratkan silaturrahim... hee.. hee..

irfa - alaaa.. tu kengkawan opis lah tu. tapi nilai 3 tu best lah. banyak barang2..

sastri - aloo.. kan ko baru balik dr indon la, australia la, sabah laaa.. tu lebih dr jenjalan tau!

alinlai said...

uiskkk mcm tu ka Nilai 3, tak pernah pi...nak pi nak pi, tapi bila????

Hot Mama said...

Mar, best tak lunch at putrajaya tuu... Been wanting to try but tak kesampaian...

Mama Sarah said...

eh your rizq tu memang pandai buat muka innocent! or memang dia innocent pun kan?!

Aku Bukan Bidadari said...

waaa....bestnya gi jenajalan + soping moping ..beest bestt!!

Haariz's Mommy said...

bape hinggit naik cruise tu eh? teringin nak bawak haariz naik..

Mummy Rizq said...

lyn - hang mai sini, achik pi bawak...

HM - lunch tu biasa jer. the only differnce sebab makan on board..

MS - innocent?? hee.. hee.. dont judge a book by its cover.. muaahaahaaa..

ABB - pi la sana.. tapi nanti mabuk laut plak naik cruise kannn...

haarizs mommy - kok tak silap if just cruise dlm RM30++, kalau plus lunch is RM55. Bawa la Haariz mesti dia suka...

Arena said...

Sis,
Ape yang ko borong dekat Nilai 3 tuh? hehehhe tak pernah sampai sana lagi, tapi kalua aku nak gi, takmoh gi dengan Ed sure dia nak balik cepat..hehhhe

Arena said...
This comment has been removed by the author.
Mummy Rizq said...

arena - tu nampak tu.. we all pergi some pompuan.. hee.hee.. carpet mughah, perabot jati banyak, kain ela jangan cakap ler... t-shirt, seluar.. tp kurang kualiti ler. aku beli tok maid jer.. heee.. hee..

13may said...

wah! sakan:D

Sastri said...

LOL... err...jakarta je kira bercoti tau... yg lain2 tu atas urusan kerja maaa... LOL

Ibu said...

syioknya cuti-cuti KL !! and you still keep on touching (haha...ikut si apek punya vocab)with kak suzie? all girls outing memang sure fun kan? Kirim salam dia ek? kata 'comot' stf kirim salam :)

.:HalogAmora:. said...

sakan habis makcik ni. the cruise is always in my calender tp x tau bila mau pigi.

eh mar, u've lost weight right. nampak kurus sket.

Mummy Rizq said...

13may - jom join!

sas-keje sambil berjalan or jalan sambil bekerja?

ibu-we are still touching each other.. but she really wants to know which batch and block are u from???

halo-aku sayang kat ko dunia akhirat sebab cakap aku dah kurusss! mmuuaaahhhhh!!