Tuesday, March 27, 2007

Lelaki Idaman

Dah banyak yang aku blog pasal anak aku. Tapi aku jarang memblog pasal hubby aku kan.

So today aku nak citer serba sedikit pasal dia... anyway, dia bukan tau aku ada blog pun. So tak kisah lah kan...

When is the first time I met him?
I met him kat atas padang kawad waktu Kesatria kat ITM Shah Alam in year 1991. Tapi waktu tu blom bercintu lagi. Baru pandang pandang. Aku cuma jadik posmen dia ajer...

Where did he propose me to be his girlfiend?
Dekat food court bawah Dataran Merdeka. I don't think the food court still exist sekarang nie..

What is the most memorable moments waktu bercintun kat ITM?
Pergi study kat library together, makan nasi goreng kat gerai belakang Asrama Cempaka dan berpayung bersama sama waktu gi melawat gerai konvo.

Why did I like him (dulu)?
The feelings come naturally. Tak tau lah naper. Maybe he's cute...

Why did I love him (sekarang)?
He is a very responsible husband & father. Dan dia pun suka belikan aku present. Hee.. hee.. sebab tu aku suka dia! Dan lai satu.. dia tak pernah kata apa yang aku masak tak sedap. Semuanya sodap sodap belako...

When did he say he wants to marry me?
Bila erk! Errmm.. kalo tak silap waktu tengah belajo kat US dulu.. Menggatal tak habis kita orang nie!

When did we get engaged?
After we get our first month salary!

What is his bad traits?
Hubby ni angin sket... so kalo dia tengah marah, diamkan jer la. Nanti dia cool sendiri.

What is his dream car?
He never mention it to me, but by the way he looks, I know that he dreamt for a bimmer.

Ok la tu. Tak leh ler dedah banyak banyak sangat kan.

N.B. Aku paling suka bila tengok hubby pakai spec. Boleh jatuh cinta sekali lagi. Tapi dia cuma pakai spec waktu driving at nite or kena attend course and terpaksa dok kat belakang. Rabun jauh laki aku nih!

23 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

oo tecik2 dah nk tawen ek.. heheheh, bagus2 romantik!

Sastri said...

waaaa... best nih... romantik laaa...

blackpurple said...

Hubby tak tau ada blog..isk..isk..isk...

Memang romantik..!

Mak Su said...

wah.... semoga berbahagia selalu ler... and selamat pelantin baruuuuu (walaupun dah kertu)

yus said...

best pulak bila ingat waktu zaman berchenta kan..hihi. N3 ni mcm seperti menjawab tag pulak, ada soalan n jawapan.

Mummy Rizq said...

ABB-idak ler kecik benor... umur 25thn br tawen...

sastri-blackie mesti lg romantik kan...

BP-perlu ker kasik tahu eh!

mak su-biar muka kertu asal hati muda selalu.. hee.. hee..

yus-tag? apa kata yus plak yg post the same Qs and kasik jawapan...

Faridt said...

bahaya betul jadi posmen ni, tak boleh percayakan? :)

Mama Sarah said...

haha comel entry ni...

lempoyak said...

aku xnak komen pasal n3 ni.. cuma nk ckp ko mcm dh nampak kurus skit je..
suka lh tu. tp really ko mmg nampak kurus skit...

yus said...

haha..nyesal cakap mcm tag. InsyaAllah, tapi kena tunggu sebulan lagilah.., tak janji..hehe

Mummy Rizq said...

faridt-hee.. nak buat cemana? terkawen dgn posmen sendiri...

MS-tima acih... sesama comel...

lempoyak-serius??? aku dah kurus??? aku sayang kat ko!

yus-sebulan pun sebulan laa...

alinlai said...

ke ke ke baca N3 kali ni mcm bleh terbayang2 di mataku segala kejadian tu...dari kat ITM (org pi berkawad dia pi usha komando plak), sampai la kat Toledo kwang kwang kwang... apa2 pun insyaAllah ke akhir hayat aminnnnnnnnnnn!!!!

Mummy Rizq said...

lyn-hang tau dak achik dok jadik posmen kamarul ngorat budak transport! isshh.... tak senonoh!

RaFFLeSiA MeRaH said...

nko tag la sape2 yg dah ader hubby, nak gak baca diorg punyer, hehehe...org yg lum ader hubby dikecualikan ler cam aku nih...hehehehe...

kasutVINCCI said...

ooo...dedulu jadik posmen, lps tu dgn posmen2 terangkat tu. Hehehehe.. dah jodoh kan mAR. Semoga terus bahagia.;)

.:HalogAmora:. said...

fu yooo! cintun abis ni masa kat itm. ahaks. wei letak arr gambar masa cintan cintun dedulu he he

alinlai said...

achik,
tau...dan lyn tau sapa minah tu 'kawan baik' Nora :) ehhh nama dia pun ingat lagi kwang kwang kwang

Kak Lady said...

Sesekali cerita pasal hubby...mau tersenyum lebar hubby kalau baca...hehehhe

Mummy Rizq said...

RM-tag?? nanti aku pikirkan.. hee...

KV-tima kasih... tak tau ler cemana leh dapat posmen kan!

halo-gambar dedolu?? ok TIDAAKKK!!!!

lyn-hang bleh ingat nama? achik tak ingat nama tapi ingat ropa..

kak lady-eeeee.... jgn ler dia baca! nehi...nehi!!

simah said...

semoga berbahagia sampai ke cucu citi insyaAllah..hangpa ni dulu kira sakan jugak berdating yek?

Mummy Rizq said...

simah-sakan simah... naseb baik kawin..!! hee.. hee...

Haariz's Mommy said...

bercintun masa tgh belajar ni mmg best ek? adus ..terkenang lak :)

bleh senyum sorang2 kalau terkenang ..ehehe

angah said...

macam menarik plak entry nih. Aku nak ambik, nak gunakan soalan tuh untuk buat aku punya plak buleh?