Monday, March 12, 2007

Eee.. lambatnya lagi nak dapat gaji!

Citer Anak

Haa..haa.. ni gambar Pak Aji I sorang kat rumah tu. Dah besar dah anak mummy nie. Dah makin banyak kerenahnya everyday. Segala apa yang dicakap semua nak buat orang ketawa. The face is full of expression. Kalau cakap siap dengan tangan, muka, mata... semua bergerak. Siap dengan gaya kalau nak cakap sesuatu. That's why I found it very interesting to interact with him. Mummy & Daddy luv Rizq very much!


Citer Tina

Semalam si Tina ni dok memotong dahan pokok bunga kertas kat belakang rumah. Pukok tu dah besar sampai dahannya jatuh menutup jalan. Dari pagi sampai ketengahari. Tengahari aku soh stop sebab hari panas sangat.

Lepas makan & cuci pinggan, aku, hubby & Rizq naik kebilik. Solat... and then aku pun tidurkan Rizq. Terjaga dah pukul 5 petang. Hubby nak makan pengat pisang pulak petang tu. Turun kedapur aku tengok pintu belakang terbuka. Pas tu aku dengar suara si Tina. Dok gelak gelak. So aku rasa ni mesti tengah bersembang ngan maid belakang. Tetiba aku dengar dia panggil aku. "Ibuk..ibuk.." Aku pun menjengah keluar umah. Tak pulak nampak kelibat dia. Cari punya carik nampak dia kat atas pokok. Aku kata kenapa? "Ibuk.. saya nggak bleh turun nie.." "haa..haa... ko pandai naik, ko turun lah sendiri Tina" aku kata.

Nak tak nak, dia terpaksa terjun gak. Naseb tak jatuh masuk longkang!

Got this from a forwarded email.. So which category are you in??

Between the ages of 15 - 20
A woman is like Sabah. She is half discovered, half wild.
Between the ages of 20 - 30
A woman is like Putrajaya, fully discovered and scientifically perfect.
Between the ages of 30 - 35
She is like Kelantan, very hot, wise and beautiful.
Between the ages of 35 - 40
A woman is like Johore. She is half destroyed but still desirable.
Between the ages of 40 - 50
She is like Kuala Lumpur, old but still got hope.
Between the ages of 50 - 60
She is like Sarawak, very wide, very quiet but nobody goes there.
Between the ages of 60 - 70
A woman is like Malacca, with a glorious past but no future

13 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

wakakaka...nak gelak tul ngan minah indon tuuu....ape dibuatnye kat atas pokok tu ha? curi buah mangga umah jiran ke hape?? hehehehe....

Sastri said...

LOL... pandai panjat naik tapi tak reti plak nak turun ek....

Mama Sarah said...

hehehe.. siapalah yang tak de kerja mereka-cipta the categories tu??? kelakar!

alinlai said...

ha ha ha kategori tu mcm ngam je... bijak bijak...

kasutVINCCI said...

pokok apa yg tina tu panjat? Heheheh.. seb baik tak patah kaki.

sya said...

yang utk lelaki tak de ke?

13may said...

sib baik tadak kategori lelaki:D

Zakiah said...

hahahahah. banyak pokok kat umah. Ada dusun ka???

Ayu said...

kuang kuang kuang hehehe lawak la si Tina tu.. and comelnya rizq

Ibu said...

cute nya rizq!!

heh... pokok apa yg dipanjatnya? pokok pisang ke? LOL!

Mummy Rizq said...

RM-dia terlebih rajin nak memotong dahan pokok tuuu...

sastri-tu ler.. sblom panjat tak pikir dulu!

MS-org yang tak der keje jer leh pikir benda yang cenggini.. hee. hee..

lyn-so which category are you in??

Mummy Rizq said...

KV-pokok bunga kertas.. tapi BESARRRRR sangat!

kak sya-tok lelaki tengah buat.. hee...

13may - akan ada..TUNGGUU.....

zakiah-mana ada dusun! pokok bunga jer banyakk....

ayu-rizq tengah kena mandrem depan PC tu...

ibu-TQ. dia cuma panjat pokok bunga kertas jer!!

angah said...

kalo amik video sure kelako kan ekekek

aku kategori kelantan.