Monday, March 05, 2007

What I Did Last Weekend...

Sabtu pagi, 3 March 07, aku tak tau nak buat apa. Pikr pkir, aku pun bersiap and drive to my sister's house in Desa Pandan.

Sampai kat sana, aku breakfast kat umah kakak aku. Pas tu aku mengurut kaki guna ISqueeze Ogawa dia.. aaa.... leganya rasa. Rehat rehat sambil memikirkan mana nak mengular nie. Tetiba plak ada orang datang nak amek biodata maid. Kakak aku ni buat bisnes maid. So terpksa plak tunggu. Settle semua dah tengahari.

Then we decided to go to PD jalan jalan.

Sesampai jer, we all terus carik kedai makan. Perut dah menjerit jerit minta diisi... Jumpa satu restaurant, we all belasah jer la. Lauk yang tak sedap pun, tapi bila dah lapar, semua telan jer.

Abis makan, we all ke the Store plak. Kat situ Rizq main kat indoor playground. Bukan main suka hati dia lagi melompat lompat. Sambil Tina jaga Rizq kat situ, aku gi membeli belah sket... Anakku ada buat sale pulak tu! Untung lah si Rizq.

After about one hour kat situ, we all pun bergerak ke pantai. Jalan jalan, makan makan, sanp some photos.. and tetiba hari pun start hujan. Angkat bungkus, masuk khete dan tak lama pas tu, we all pun bertolak balik ke KL.

Abis lah setengah hari percutian kat PD.


Rizq and his cousin, my sister's son (DD) kat pantai



Tina, DD & Rizq in action


Rizq yang tak pernah main pasir



Sedih... dah kena balik...

14 comments:

alinlai said...

itu rupanya Tina....ke ke ke...ehhh tak mandi manda juga k?

kasutVINCCI said...

best nya main pasir. Tp kat sini panas terik sgt la.

RaFFLeSiA MeRaH said...

syoknyer bercanda di pasiran pantai, hah, muka hero nko ni nampak dah berisi skit dari masa dia demam tuhhh...barulah encem dikkkkk....nak ngorat, boleh?? hehehehe....

ontahsapo said...

selipar tu mcm kenal..

blackpurple said...

Selalu lalu PD, tapi tak terlintas nak singgah pantai dia... he he he

simah said...

hang duduk kat malaysia dan anak hang tak pernah pegang pasik.. weiiii... pi pantai selalu..

Zakiah said...

rizq suka buat muka kesian. Comel giler.

Sini rumah dekat pantai tapi tak pernah nak bawak rayyan. Hish...ni ingat nak bawak wiken ni main pasir.

.:HalogAmora:. said...

ala la.. keciannye aunty tgk muka rizq .. x mau blk ye sayang nnt lain kali suruh mama book hotel ek..

Mummy Rizq said...

lyn-itu lah tina.. kakak kesayangan rizq...

KV-kat sini setiap petang hujan..

RM-now badan dia dah berisi sket.. makan pong dah ok.

OS-aaa... selipar ko tu OS!

BP-sekali sekala singgahlah. bleh bermain pasir. jgn lupa bawak sas


simah-anak sekarang dok kenal swimming pool jer.. camno tu???

zakiah-cokek (cokelat) dia baru jatuh atas pasir. tu yang sedih...

halo-kalo ada daddy leh lah dok hotel.. hee..hee..

Kak Lady said...

Syokya...dpt pi jenjalan PD dengan anak2...heheh...comel si rizq...jarang dpt main pasir ye?

sya said...

Laa sedih muka Rizq nak balik... cian die

Mama Sarah said...

nak pergi jugaaaaaa!

13may said...

dah lama tak pegi PD...dulu penah keja kat sana:)

Sastri said...

rasa cam dah lama tak p pantai (err, masa ke karambunai tu tak kira sbb p meeting)... PD pun dah lama tak jejak... comeynya Rizq, esp. kat gambar last tu... :D