Thursday, March 22, 2007

Already Thursday..

What to blog about today??



Baru lepas jenguk blog IBU. Ada gambar the heroes tengah main shower.....How I wish Rizq pun ada siblings that he can play with! I pity him... really pity him. Asyik main dengan Tina ajer. Mummy and daddy selalu balik lambat. Mesti dia boring asyik main benda yang sama. Nasib baik Tina ni jenis yang rajin melayan... Asyik ikut cakap Rizq. She never says NO.



Kalau ditakdirkan umur my eldest dulu panjang... he is now about 5 years old. But cuma 7 / 8 minggu aku berpeluang mengandungkan dia. Its an ectopic pregnancy and the doctor had to abort him. Dah lah aku memang jenis yang susah nak get pregnant! Sedih... sedih.... But what to do? There's always a hikmah behind everything.....


He is now my everything...




24 comments:

blackpurple said...

Kena dapatkan adik tu ... :)

angah said...

usaha tangga kejayaan *wink*

Anak kedua angah pun umur dia 8 minggu je dalam perut. Kalau dia ada dah setahun lebih umur dia.

RaFFLeSiA MeRaH said...

tiap ape yg kita terima, tu rezeki tuhan nak bagi....yg penting kita kena syukur dgn ape yg ader, kena renungkan jugak, mane2 pasangan yg lum ader zuriat tu...lagi lah camane perasaan diorg tu kan...renung renungkan laaa....insyallah ader rezeki rizq dpt gak adik...hehehe...

simah said...

at least keluar jugak sorang.. *hugs*...

kot kot ada rezeki keluaq la soranglagi..tapikalau hang pa dok keja ja bila lak hangpa nak beromen? *ops..ni soalan kena tapis ka?* hehehe

Kak Lady said...

Mungkin mar macam akak...susah nak get pregnant...tapi takpelah...walau pun sorang...masih ade sorang kan?...tapi mar masih muda...maner tau nanti dpt lagi sorang....hehehe

ontahsapo said...

apa nak sedih, nanti jumpa jugak... insyaallah...

maR said...

akak.....
My makcik pakcik semua pon dok hint that tia needed adik...
Sabaq ye lah akak.... take care ok? *hugs*

sya said...

InsyaAllah muda lagik kan? Nanti akan ada rezeki

Mama Sarah said...

Tengok tu, muka innocent lagi. Alalala...

Semoga ada rezeki lagi. Doa banyak2.

yus said...

InsyaAllah ada rezeki tu nanti. Berapa ekk umur rizq?

13may said...

hehhe...moga moga ada rezeki in future:)

mira said...

achik,

we hv long way to go, Allah mesti ade plan baikkk untuk kite, cume kite je yang kene sabar and tunggu.. lain orang lain rezeki die cume kite je antara nampak ke tidak..

ok achikk.. cool :D

Zakiah said...

Sabar ada rezeki tu rizq dapat kawan....

eh aku baca hang punya entry kat bawah ni nak tergelak pasai pi klcc naik train. Haiya...jalan kaki ajer maaaaa...dekat sangat dah tuhhh...kikikik.

Mummy Rizq said...

BP-haruuss... aku tengah berusaha nie.. hee.. hee..

angah-Allah lebih sayang kan derang kan..

RM-Rizq nak adik boy... mummy & daddy wish nak girl!

simah-tak per.. kita kita jer yg dengar..shhhh. tak yah tapis tapis!

Mummy Rizq said...

kak lady-saya dah ta lah kak... selalu sakit tulang! muaahaahhaa...

OS-insyaallah... nanti akan berjumpa.

mar-hugs jugak! macam lah kita yg tak nak kan!

kak sya-insyaallah...

MS-innocent? tu namanya muka kesian.. he..hee..

yus-next month rizq 2 setengah tahun.

13may-doakan lah.

mira-trying to be cool...

zakiah-woit! dalam pantang maner bleh ronda blog orang???

Haariz's Mommy said...

Usaha tangga kejayaan :P.. semoga di murah kan rezeki ..nanti rizq boleh dpt adik..

happyirfa said...

usaha tangga kejayaan ..cuba lagi

MAMARISYIA said...

InsyaAllah Mar ada jugak nanti rezeki tu..macam aku masa syasya aku senang je lekat utk dapat yang kedua memang lama aku tunggu..Aku pun tak sangka akhirnya ada jugak rezeki kami sekeluarga..cuma jangan putus doa dan harapan...

Mummy Rizq said...

harizs mommy-insyaallah... one day rizq akan ada adik..

happyirfa-hee..heee.. almost everyday aku cuba!

MR-masalahnya waktu rizq pun aku kena tunggu 7 tahun.. uhuk.. uhuk... mau dah bongkok aku, kena dokong baby!

Sastri said...

aduh... the stare... cannot tahan wan... can melt the heart... ni baru kecik, lom besar lagik...

anyway, sas doakan mummy cepat2 dapat adik utk rizq so he can have a lil bro or sis to play with...

Mummy Rizq said...

the eyes is exactly like the daddy... so you know how i felt in luv with him?? hee.. hee..

alinlai said...

ehhh rasa mcm dah komen....oh dia nak adik ka? tak pa pelan pelan...the time will come (perghhh nasihat org kemain lagi ha ha ha....)

Mummy Rizq said...

lyn-yer tuan penasihat... tima acih...

Aku Bukan Bidadari said...

Hoit today already 27/3, hapdet please .. :)