Tuesday, April 03, 2007

!+**&%&*$$

Semalam aku datang ofis seharian aku dok blog hopping. Boss tak der lah katakan. So aku buat kerja pun slow slow... boring jugak kalau hari hari cenggini!

Last Friday I took leave to settle a few things with bank and JPJ. Husband sold his car and planned to get a new one. So this Canadian mat salleh beli our Perdana. And at the moment we are left with one car only. Uhuk.. uhuk... payah gak sebab dah terbiasa ada dua khete. Tapi tak per la. Just make do with what we have kan...

Semalam hubby outstation and will only be coming back tonite. Mungkin pukul 10 or 11 baru sampai. So I'll have to wait for him... pick him dekat ofis di Bangsar and then baru balik rumah. Mungkin dalam pukul 11:00 pm lebih baru sampai rumah... definitely anak sorang tu dah tido.. Kesian sangat kat dia kalo we all balik lambat and tak sempat nak jumpa & main dengan dia..

Tak ada benda sangat nak distorykan actually. Plan this wiken nak balik kampung aku kat Teluk Intan. Tengoklah kalau hubby tak penat & dia ok... Rasa macam dah lama sangat tak menjenguk orang tua kat kampung. Bapak tu bukannya sihat sangat. Yea lah after 3 times kena stroke, he is not too well. Tapi alhamdulillah masih boleh berjalan, makan, mandi & solat sendiri. Dan alhamdulillah juga sebab mak masih kuat & sihat untuk menjaga bapak. Semoga mereka sentiasa sihat dan panjang umur... AMIN.....

18 comments:

sya said...

Oooo dr Teluk Intan ek, kakak kak sya pernah dok Teluk Intan setahun masa somi dia keja kat sana, kak sya pun pergi sekali aje tak berapa suka ke sana sebab terasa panas sangat Teluk intan tuh.

Semoga ayah MB sihat selalu, ayah kak sya pernah sekali kena stroke, dia skrg ni langsung tak sentuh daging merah dan santan kelapa

13may said...

Amin.

mira said...

kirim salam parents kat kampung, doakan ayah achik sihat..

yus said...

yelah, baliklah, mereka pun mungkin dah rindukan MB sekeluarga.

happyirfa said...

!+**&%&*$$

naper tajuk camtu? aku ingat kau tgh bengang kat sapa2.baliklah kg jenguk org tua sementara hayat mrk masih ada.kalau dah takde org tua nanti balik kg pun dah takde apa makna lagi

kasutVINCCI said...

mog ahasrat nak blk jenguk org tua tu tercapai. Selagi dia masih ada. ;)

simah said...

mesti mak n pak hang suka kalau hangpa balik.... cant imagine their happiness....*anakku balikkkkkkkkk*

Mummy Rizq said...

kak sya-panas erk! tapi rasanya melaka lagi panas la kak sya...

13may-terima kasih kerana mengaminkan..

mira-insyaallah & thank you..

yus-derang rindu tapi tak pernah nak cakap..

irfa-aku dah tak tawu nak taruk tajuk apa untuk entry aku yg carca marba nie.

KV-harusssss aku balik segera jenguk derang..

simah-hee.. hee.. hang jgn jeles! semestinya derang rindukan anak bongsu depa nie..

Apple Pie said...

keji tau dok goyang kaki sbb boss takdak

makan hati meks tau ahhahahahhaha.

moga ko bergumbira jumpa keluarga ko tu

lempoyak said...

alhamdulillah masih ade satu lg kete.. cam aku hr tu masa xde kete, tuhan je yg tau cam ne azab nye.

aku & kuarga doa kan semoga bapak ko cpt sembuh dan kembali sehat spt sedia kala.. kem slm pd family kt kg.

Zakiah said...

Takper...mu dengan somi mencarik rezeki untuk rizq gak kan... nanti besar nanti tau ke ler dier yang mak ayohnyer balik lambat tu pasai nak senangkan dier juger...

dulu selalu gi teluk anson nih...nengok abang kat semesti dahtu singgah pasor beli udang galah.

Mummy Rizq said...

apple pie-tak per.. keji aku keji terhormat! muaahaahaa...

lempoyak-tima kasih sebab mendoakan k!

zakiah-wei... aku semesti gak! abe mu tahun baper kat sana?

atehlaila said...

Best nya boss tak der...aku ni, tak merasalah..tiap pagi sampai jer, bilik dia dah terang benderang..

Aku rindu nasik lemak mak ko..Kim salam yek..

alinlai said...

bestnya balik kampung.... :) hmmm mak abah lyn pun tak pernah nak bersuara kalau rindukan anak2 tapi kita faham la depa rindu kat kita... bukan apa, depa tak nak anak2 serba salah kan... maknanya depa faham kita ni keja bukan sesaja tak nak balik...lebih suka cara depa dan insyaAllah akan ikut cara macam tu...harap2 anak2 kita pun macam kita la...aminnnnn !!! kan kan kan....ehhh panjang pulak komen kwang kwang kwang

RaFFLeSiA MeRaH said...

haáh...stgh mak ayah x pandai nak gtahu diorg rindu kita, tapi bila duk tanyer bila nak balik, siap citer dia dah beli ape2 nak masak tu, tu tanda diorg rindu kat kita....kena faham tuuu....

cikdinz said...

nak beli keter apa nnt....

semoga bapak selamat dan takde apa-apa yg berlaku..

Mama Sarah said...

selamat jalan. hati2 di jalan raya.

psst: sudah mau angkat itu beemer ke?

Mummy Rizq said...

ateh-tu ler... ingat bos tak der syiok, tp kengkadang boring gaks

lyn-tak per.. komen panjang dialu alukan...

RM-kena pandai jaga hati org tua..

cik dinz-khete apa?? tunggu...!!

MS-haa..haa.. beemer?? mana mampu!!