Wednesday, April 18, 2007

Blunder!!

Isshh... semalam hari yang tak dapat dilupakan...

Time:8:30p.m.

Place: Mahboob Restaurant, Bangsar

Phone ringing.. (lagu Siti Nurhaliza 'Pastikan' berkumandang)


Kakak aku: Na! Abang Ajis dah meninggal lepas maghrib tadi...

Aku: Innalillah.. (Abg Ajis is kawan baik aku punya abah)

Kakak aku: So kak long tengah bersiap nak balik ni. Esok pepagi subuh akak balik la KL balik..

Aku: Ok lah. Thanks eee....

So aku pun cepat cepat hantar SMS kat kawan baik aku nie. Tak kan nak kol pulak sebab abah dia baru jer meninggal.

SMS aku berbunyi begini..
"Heard that abah meninggal. Takziah from Ina & keluarga. Sorry tak dapat balik. Bawa banyak banyak bersabar"

Seminit lepas tu fon aku berbunyi.. ada SMS masuk.

"Abah belum meninggal. On support machine. Tak per".

Apa korang akan buat kalau situasi diatas ni terjadi kat diri korang?

Untuk aku, aku dengan rasa bersalah, reply the SMS. "Laa.. salah info. Sori erk!"

20 comments:

.:HalogAmora:. said...

normally kalau on support machine the chances to live is slim. biasa la org mmg slalu wat spekulasi. kesian kat kakak hang, sempat bagi tau dia tak. rilek la mar, sambung makan balik la he he.

Mummy Rizq said...

halo-aku malu! aku malu!!

alinlai said...

erk...kak long jadi balik ka tak? ka 'abang ajis' lain bukan bapa kawan achik tu?

sya said...

Laa... tak pelah .. selalunya panjang umur org tu kalau jadi begini

kasutVincci said...

hadoii... dah la perkata mati ni mmg org tak buat main. Mesti rasa tak best jek kan? Tp takpe lah, sbb salah info, bukan disengajakan.;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

aáh, betul kata kak sya tuh, panjang umur kalo dikatakan org tu dah meninggal, sedangkan dia masih hidup...

Mummy Rizq said...

lyn-kak long balik... dan abang ajis tu dah pun meninggal lewat malam tadi.. innalillah..


kak sya- tak pjg.. dah meninggal pun..

KV-tu ler.. dah ler best fren sendiri...!

atehlaila said...

La..kira ko lah orang pertama yg hantar takziah tu..

kakLuna said...

sama mcm kes Faizal FBI umumkan kemangkatan Agong (masa tu sultan selangor) kat Era..sampai kena kick dari ERA :)

takpelah kak..tak sengaja,kan...

Mummy Rizq said...

RM-yg sedihnya kes ni umur tak panjang plak...

ateh-yer.. aku advance!

kakluna-erm... nasib baik akak tak kena kick kemana mana kan..haa..haa..

Sastri said...

selain dari rasa bersalah, mmg malu... kalau sas, sure tak ketahuan jadinya... MR, bila baca program diet kat entri lepas, mak aiii... kalau sas harussssssss gigil... dan harusssssss tak terikut... LOL...

Kak Lady said...

Larr...takpela...memang rasa malu jugak..tapi nak buat camaner...dpt info salah...

yus said...

dah salah info nak buat mcm mana kan. Kalau yus pun malu gak..

Zakiah said...

biaserla tuh...tapi camno bleh salah info beb. Bukan salah saper saper.

Ha..kata kontrol makan nih. Ni makan restorant Mahboob plak. Ko minum air je ke?? hihihih

Mummy Rizq said...

sas-memula tu perut pedih, gigill tp after a while..ok..

kak lady-erm.. kan kak lady! dah tersalah info...

yus-jgn la terjadi lg cenggini... 2 x malu!

zakiah-aku cuma makan sup sayur & minum air kosong.. meleleh tengok laki aku makan murtabak daging!

simah said...

memang hang patut rasa bersalah...(saja nak sakat)..

ala..bukannya hang sengaja..lagipun member hang cakap tak per...

dah pi tengok tak yg sakit tu?

semoga kawan hang tu tabah hadapi semuanya...

take care..

Mummy Rizq said...

simah-pak dia dah meninggai dah semalam....

happyirfa said...

mesti sedihkan bila org cakap takziah pdhal belum meninggal tp nak wat camner.salah info.

takziah jugak dr irfa utk kawan tu

ontahsapo said...

bahaya, mcm siti nyanyi la, pastikan....!!!!

Arena said...

Sis,
aku pernah lagi haru daripada ko, maklumat tu dah ye ye jek.. so aku balik la kampung dan jumpa dengan family yang kekonon mati tu, aku siap cakap takziah peluk2 dan mintak diorang sabar boleh.

Sekali dia cakap, eh akak belum meninggal. Masih dekat ICU, baru tadi jumpa...

Uishhh tebal muka aku.. anyways, 2 days later memang meninggal lah.. but pengajaran utk aku tanaya dulu lain kali..