Thursday, April 05, 2007

Syiok Half Way

Semalam hubby ke Muar plak ada meeting. Seperti biasa aku tepaksa menunggu dia untuk sampai ke KL balik. Untuk membuang masa aku decide untuk melepak lepak kat Mid Valley.

Sampai ke Mid Valley, waktu baru pukul 6:00 petang. Apa aku nak buat sampai pukul 10 malam nie? Ada 4 jam lagi... Jadi baik aku tengok wayang.

Yang ada dalam kepala otak aku is citer Mr Bean's Holiday or Mukhsin. Tapi dua dua showtime tak kena. Nak tengok citer omputih pun tak der.. Last last aku tengok satu film entitled WATER. Start pukul 6:30pm. Masuk masuk panggung dalam tu semua kap lam ya nga sebab WATER is a hindustany movie. Hee.. hee.. belasah jer lah!


Kat bawah ni synopsis WATER:


The story is a moving tale about the abusive treatment of widows in Colonial India. The tale is around three women: eight-year old Chuyia (Sarala), the extraordinarily beautiful Kalyani (Lisa Ray), and the devout, middle-aged Shakuntala (Seema Biswas).Widows in 1930's India had three options: throwing themselves on the funeral pyre with their husband, living a life of poverty and chastity, or (if available) marrying the dead husband's brother. In WATER, fourteen Hindi widows live in a dilapidated two-story complex with a courtyard. The arrival of the child widow Chuyia disrupts an environment of accepted misery. The same is true for Kaliyana, played by the almost impossibly gorgeous Lisa Ray, who was also widowed during her childhood and was forced into prostitution to support the ashram.

The hero & heroin.. memang gorgeous!

Tapi aku tengok citer ni half-way ajer because I can't accept the facts of life that the widow has to face. Dan aku rasa bulu roma aku berdiri tengok derang dok sebut "ram..ram..." seru nama tuhan derang sambil sembahyang. Eee.... seram!

Dalam pukul 7:45pm aku pun kuwar panggung. Gi cuci cuci mata plak kat kedai kedai. After that masuk Carrefour beli barang sket untuk Tina & Rizq. So dapat lah sehelai legging untuk Tina & makanan Rizq. Carrefour kan ke tengah sale. So barang barang dia quite cheap. Drypers and susu Enfagrow pun tengah mughah.. (promote plak dah....)

OK lah. Until then.

Enjoy the rest of your day...

21 comments:

kasutVINCCI said...

mati kutu gak bila shopping sornag2 ni. Hiks

Mak Su said...

jalan sensorang... hihiihiiiii... tak tengok ker jangan pandang belakang? nanti jalan sorang sorang jangan pandang pandang toleh toleh ke belakang ek.

Apple Pie said...

kalo aku jadi ko, aku akan belek setiap satu brg yg ada dlm c4 tuh supaya masa tu berjalan dgn cepat ahhahahahah

alinlai said...

ke ke ke pi layan hindustan plak. Wah best tu sale sana sini. untung Tina puannya baik banget sih...

RaFFLeSiA MeRaH said...

kekdg syok gak shopping sensorg nih, tapi kalo bwk duit lebih lagi best...kalo duit takder, x best lerrrrr...cam org bodoh jerrr, tapi kalo duit takder jalan reramai, syok ler bagi aku...hehehehe...

Mummy Rizq said...

KV-sekali sekala seronok...

mak su-nak tengok, tp waktu tak kena laaa...

applepie-semakain aku belek, semakin banyak aku beli. tu yg tak nak tu..

lyn-kesian.. dah baper ari dia kena buat OT. tu yg beli...

RM-yea betulll.. kalau duwet banyak memang best soping sengsorang..

happyirfa said...

citer hindi pun kau layan yer?
layan jer lah..

simah said...

hahaha dah tak dak cerita lain ka yg hang tengok cerita hindi tu?eh kat malaysia orang still gila cerita hindi ka? aku dah lama tertinggal ketapi :0)

kekadang ni best jugak jalan sorang sorang..tapi kalau dah berjam jam..mak aiii... lama betul tu...

Mummy Rizq said...

irfa-itu ajer yg ader.... LAYAANNNNNNN...

simah-fenomena citer hindi dah berkurangan kat mesia ni. sebab tu dlm panggung tu aku sorang melayu.. lain semua kaum dia!

Zakiah said...

ler sempat lagi layan panggung...sabo ajerla

abang kiter spm tahun baper luper lar...rasanya 1991 kut kalau tak salah.

Mama Sarah said...

tak kuasa i nak nengok wayang sengsorang! agaknya kalau i, mesti balik aje dulu. mati kutulah kalau jalan sendiri.

Kak Lady said...

heheh...kak lady pun dah lama tak tengok wayang kat panggung...teringin nak tengok mukhsin ke...mr. bean ke....jangan pandang belakang ke...tapi tak kesampaian nampaknya sebab geng tengok wayang (Huda & Ida) banyak kerja

Mummy Rizq said...

zakiah-siapa nama abg awak tu? mungkin aku kenal kut...

MS-memang selalu gi tengok wayang sengsorang nie.. nak balik dulu jauh.. membazir minyak & tol jer..

kak lady- meh.. meh tengok wayang ngan saya nie haa...

sya said...

Kak sya minat gak ngan citer Hindi tapi kalau citer cam ni tak le nenguk eh.

atehlaila said...

Eh..ko tak simpan nama2 pelakon hindi dlm buku 555 ke? Ha..ko ingat saper tu?

AKu suka masuk kedai buku, baca satu novel..tanpa membelinya..aku dah boleh habiskan 2 jam..pas tu, baru aku cuci mata..

.:HalogAmora:. said...

aiyo!!! i hindustan ni dh lama tinggal la mar he he.

.:HalogAmora:. said...

eh time sale ni enfagrow kat carrefour brp skang mar?

Mummy Rizq said...

ateh-woit! ko kutuk mak aku simpan nama pelakon dalam buku 555 yer!

halo-citer tu ajer yg available.. so tengok jer laa.... enfagrow tu kalau tak silap 2 boxes for RM51.88. Semalam isetan pun sale susu ni RM24.99/box....

mira said...

waaa boleh tahan belasah akak ni, tengok ape pun jadi even tho half way. i bought drypers baru ni for RM30.99 kat jj.

Sastri said...

waa... jalan sensorang ek? sas pun biasa buat bila blackie & kawan2 tak free... ok gak per... carrefour sale ek? tak sempat laa nak p esok, esok kene keje... huhuhu...

Mummy Rizq said...

mira-kalau susu & drypers sale mesti kena beli... even kat umah ada stock kan..

sas-memang MB selalu buat keje cam nie. hubby selalu sibuk, so utk menghilangkan keboringan, bawak le diri sendiri berjalan jalan..