Monday, April 23, 2007

Terima Kasih

Thank you for all the Birthday wishes.. Sorry tak sempat nak jawab satu persatu...

Ada pertanyaan "menyongkets" tu apa??? Mengikut terjemahan dictionary aku... "menyongkets" tu maknanya "berjalan tergedik gedik tanpa arah tujuan". Haa.. haa.. haa.. itu lah aku!

Hari Sabtu aku & hubby balik ke Melaka sekali lagi. Dulu kan aku pernah citer yg hubby dah jual Perdana dia. So khete baru dia dapat hari Sabtu tu.. kat Melaka. So.. kiranya hubby bg aku present khete lah sempena birthday. How I wish!

Sampai Melaka pun dah time lunch. MIL dah siap masak daging rusa masak lemak. Tp malangnya aku masih dalam pantang diet aku nie. Tak dapek lah nak merasa. Makan ler sup sayur jer. After lunch, aku tidokan Rizq and we all kuwar gi pick up khete kat Semabok. Lepas semua settle, hubby bawak aku gi jenjalan kat Dataran Pahlawan pulak. On the way, we all singgah kat Hujung Pasir gi beli kueh kueh sket kat situ. Sedap sangat dia punya popia goreng & basah... alaaaa.. yang kat depan penjara tu. Ni Kak Lady and Kak Sya sure tau rasanyaaa... Tapi sekarang kueh dia dah tak sebanyak dulu. Tapi still lazat laa..

Malam pulak, hubby open table kat Klasik tomyam. Tempat tu besar sangat. Bersih, environment ok.. banyak choice of food. Aku order satay jer coz itu yang boleh makan. Terliur gak tengok derang makan semua best best...

OK lah. Itu jer yang sempat update pagi nie. See U ols later!!!!

29 comments:

atehlaila said...

Selamat Hari Lahir Yg ke ???. Semoga panjang umur..murah rezeki..Lama aku kenal hang kan..dah 21 tahun..Rasa masih cam dulu jugak..

Bila nak tunjuk gambau kete..kalau malu2 kucing, e mail le kat aku..bahagia aku tengok pencapaian kengkawan nih....

Mummy Rizq said...

aaarrghh.. ko ngan aku sama jer umur. baru 22 kan sebab kita kenal waktu umur 1 tahun? khete baru?? nanti aku tunjuk gambaq kat hang.. hee.. hee

Sastri said...

wow... kete apa kete baru tu? best nyer la hai...

kasutVincci said...

mana gambo kete baru? Wah...adiah hari jadi lak tu! Gempak!

alinlai said...

ke ke ke...selamat meronda dgn keta baru ... sure lapaq popia la plak...isk isk isk

Mummy Rizq said...

sastri-alaa.. khete hubby. aku chip in sket jer...

KV-ee.. tak nak le letak gambau.. khete biasa jer. haa.. haa..

lyn-popia tu memang kles! yumm..yumm

Haariz's Mommy said...

MR, bagus la ..strictly jaga diet. hopefully tercapai hajat mengecilkan body..

Aku Bukan Bidadari said...

ahahahah kalo aku nampak pompuan jalan tergedik2 tu ko ekk..hahahaa
hihihihih..kena tulis dlm kamus hidup ni

lempoyak said...

hapy beleted b'day..

woo pi amik present kt melaka lg.. siap sempat pi mkn kuih kt kg aku (ujong pasir)lg.
eh nk tny kedai tu yg ade jual kuih byk2 bawah pokok besar tu ke... bersebelahan ngan surau eh.dpn ngan flet polis bandar hilir tu ke...

kalo kedai tu le gamak nya, mmg lh kenal sesangat tu.

kakLuna said...

lepas ni buleh la menyongkets dengan keter baru ye..

Kak Lady said...

MB...kuih kat depan penjara tu memang enak2...masih rasa tradisionalnya lagik...

Sayanglah MB tak dapat merasa daging rusa masak lemak...tapi tahan jugak ye berpantang tu...kalau kak lady dah bedal dah tu...pastu boleh cakap balik...esok aku diet semula...hahahaha

Arif a.k.a Idham said...

mummy rizq....mabroook for the new car. kalau di jeddah, sesiapa beli kheta baru...kena beli coklat for everyone in the opis ...or neighbours sekampung....heheheh

arif

Mummy Rizq said...

haariz mommy-on d way...

ABB-yea.. tak salah lg. pompuan gedik ituadalah aku..muaahhaahaa..

lempoyak-aaa... kedai yg itu ler! oo.. ko org ujung pasir erk!

luna-yea betol! lagi panjang langkah jongketnya!

kak lady-kueh sedap.. tp dah tak banyak choice laa...

abg id-so.. u want chocolates? let me know kalau bro id balik mesia.. haa.. haa...

pB said...

Wow..

tabik spring la pB pada MR sebab boleh tahan nafsu makan tu

Kalau pB , memang dah lama pB bedal sumer tu...

zino said...

happy belated birthday.. baru 21? he..

keter baru tu merc ke? mana gambar?

Mummy Rizq said...

pb-teringat investment yg dah dibuat.. tu yg sayang nak break the diet!

zino-merc?? aduss.. blom mampu ler. khete kecik kecik ajer...

Arena said...

Sis,

keter kecik? ooo merc kecik tu ya? hahhaha

RaFFLeSiA MeRaH said...

daging rusa? hishhh...ni kalo aku ni ngandung, pehtu duk baca blog ko aku leh ngidam, harus aku suruh ko pi carik kat aku daging rusa...hehehehe...sib baik aku x ngandung kan baby skrg nihhh....

Mummy Rizq said...

arena-merc?? isshh... only in my dreams laaa...

RM-hubby yang makan daging tu kata isi memang lembut... & tak ada bau.

Mak Su said...

wah... semalam hapi besday ler... sedap tu daging rusa tu... ehemmmmmm, meleleh air liur.

ontahsapo said...

la bilanya bday ni...? hepi bday...

13may said...

hahahahha...lawak betoi definasi menyongket tuh...

hahahahhaha:D

mama sarah said...

kalau i dah lama dah melantak semua. mana aci wooo... baik tak payah pergi. kesian kat anak tekakku!!!

apa-apapun syabas kerana berjaya tidak melayan selera anda!

Ajzie said...

Happy belated birthday to you...

MAMARISYIA said...

hepi belated besday...la aku pun tengahnak kuruskan badan ni!!!

simah said...

wei.. happy belated birthday... termiss birthday entry hang sebab aku dekat seminggu tak blog hop..

dah berapa helai uban hang la ni? hehehe

Mummy Rizq said...

mak su - saya actually tak prnah makan daging rusa...

OS-dah terlopeh satu minggu daa...

13may-so bleh la masuk dictionary hang daakk...

MS-haa..haa.. ni pantang i dah habih dah!

ajzie-TQQQQQ..

MR-alaa.. hang baghu beghanak.. x payah la kughuih!

simah-ooppss.. aku keturunan tak beruban!

Hot Mama said...

Eppi bday... Mar!
Walaupun usia dah meningkat still the voguekan...

Mummy Rizq said...

HM-naper i dah tak bleh nak msuk yr blog??