Tuesday, June 12, 2007

Cerita Pagi Selasa

Erm.. cemana aku nak start cerita aku or lebih tepat umpatan aku pagi nie? Let me see....

OK. Cam ni lah.

Pagi ni me & hubby went for breakfast kat Restaurant Pelita, Jalan Ampang. We arrived there at around 7:30a.m. Tempat banyak yang dah penuh. So we sat at one corner kat depan Ladies pun.

Depan meja we all, ada satu couple, I think around mid-30's lah umur dia. Hubby duduk membelakangkan meja derang while myself facing the couple. The couple sat side by side. I thought they looked like husband and wife. Memula tu aku tak hiraukan derang lah. But suara that guy yang kuat... menarik perhatian aku.

Being a very prihatin rakyat Malaysia, I cant help but TERdenagr apa yang derang cakap. Not exactly the whole sentence but perkataan yang macam *bodo*, *ko ni berlagak*, *aku tak suka*.. etc etc was uttered by the gentleman.

Tak lama lepas tu the lady start crying... lap lap air mata. Tapi yg kelakar dia still sumbat roti bakar dalam mulut dia. Dia still hirup nescafe panas yang ada kat depan dia tu. Air mata dah meleleh leleh. Mulut still bercakap to that gentleman. Aaarrgghhh.. bkn gentleman pun. Angryman aku rasa.

Tak lama pastu, aku terdengar lelaki tu cakap..."diam!!!" tapi pompuan tu still cakap cakap lagi. Nangis nangis lagi. "Diammm...!!!" lelaki tu sebut lagi. Tapi pompuan ni degil. Terus jugak bercakap. Pas tu..."bedepek....!!" lelaki tu tampar pompuan tu. Aku yang waktu tu tengah pandang terus terkedu. Rasa cam aku plak yang kena tampar.

Lelaki tu cakap cakap lagi. Then pompuan tu pun cakap cakap lagi. Lelaki tu bangun. Sambil tu satu lagi tamparan dia hinggap kat pipi pompuan yang putih melepak gebu comel tu.

Eee... tak dapat aku nak gambarkan perasaan aku waktu tu.

Tak patut perkara tu berlaku sebab:-

1. Kat kedai mamak
2. Depan orang ramai
3. Depan rezeki (makanan)

Kalau lah benda tu berlaku kat diri kengkawan semua... cemana agaknya eh!

24 comments:

mira said...

apa lagi MB, telefon teledera.. ada lagi ke hotline tu??

Mummy Rizq said...

mira - ada erk hotline teledera? tak pernah tau plak.. hee.. hee.. yea la, tak pernah kena dera kan!

alinlai said...

isk...pagi2 dah ada drama swasta... awatlah dok gaduh2 kat tempat awam tak sesuai langsung la...eiii ngeri gak kalu witness kejadian2 macam tu....kesian dan nyampah pun ada gak

Yours Truly ... XOXO said...

Aiyo...de jugak jantan camtu...pukul la mamak kedai tuh kalo berani...de ke pukul pompuan..kat tempat awam plak tuh...geram ni..klu i,i blasah jantan tuh balik...amik kusi tuh ketuk kepala die skali..hhiee ;P

kakLuna said...

ni shooting filem Sembilu kasih ker?

Mummy Rizq said...

LYN-ACHIK SIMPATI KAT POMPUAN TU. TP DIA SALAH GAK. SAPER SOH MENJAWAB. LAKI NI PANTANG KALO POMPUAN MENJAWAB..

xoxo-baguih kalo mamak tu pukul dia ramai ramai...

kak luna-definitely bukn shooting sebab couple tu muka tak komersial. ha.. haa..

pB said...

Itu jantan tak dak akal...

ada ka p pukul depan orang ramai.

tarak otak punya orang

13may said...

warna warni kehidupan:D

Mummy Rizq said...

pb - konon nak tunjuk dia hero...

13may-warna warni yg pudar...

NZNM said...

Dua2 salah, laki tu mmgla tadak adab sbb duk marah2 kat tpt awm, wife dia pun sama sape suh menjawab lebih2, kang free je dpt penampo tu. Sbb tu motivator @ org tua2 pesan kalau slh sorang tgh marah2 the other person kena diam. Kalau dua2 duk menjawab mmg parahla. Tp mmg tak respect dgn lelaki yg suka naik tgn nih, kat muka lak tu. cuba dah baik sok2 muka yg putih gebu tu jgkla yg dibelai2 ye. Mintak jauhla kita sumai isteri dr terjadi mcm tu...

simah said...

yg pompuan tu boleh biaqkan si lelaki tu tampaq dia (once is bad enough..twice?) tu apasal.. ? gamaknya dah terbiasa kena physical penangan kot pompuan tu?

aku memang tak respect langsung lelaki yg guna fist..
*alinlai* dah jawab dah salam hang kat blog aku hehehehe

Sunan_Jati said...

pelangi kehidupan.. whahahahah!

Mummy Rizq said...

nznm - sebab tu kalo aku & hubby bergaduh, umah we all akn jd senyap sunyi. sebab dua dua malas nak bercakap. nanti lagi teruk!

simah - dr pemerhatian aku pg tu memang aku rasa lelaki ni jenis ganas. kaki pukul kut sebab tu pompuan tu diam jer bila laki dia sepak!

sunan_jati- pelangi yg tak ceria!

Arena said...

Errkk, tu kat tempat awam.. imagine, kalau takde orang, mungkin bukan takat pelempang jek.. whatever it is, bangang giler kalau lelaki melempang nih.. dan pompuan plak, alaa tak reti2 ker, saje jek nak jadik lauk, bahan belasahan.. Either ko diam or ko blah ye dak..

kasutVincci said...

err...tumpang malu.;P

Yatie said...

erksss .. betul ke laki bini .. takkan lee cakap aku ko aku ko jek .. nieh mesti kes tak kawin lagi nieh .. tuh yg takde tempat nak gaduh tuh ... and tak malu ke gaduh depan org ramai ... tgh makan depan rezeki plak tuh .. sadis .. sadis ..

Sastri said...

isk isk... cukup tak respect lelaki ringan tangan camnih... and cukup pantang my dad lelaki jenis camnih...

Kak Lady said...

Larr....apsal bergaduh kat depan orang....yang lelaki tu tak rasa malu ke menampar pompuan tu dpn orang ramai...yang pompuan tu pun satu...pi tunggu kat situ lagi nak buat aper...

Mummy Rizq said...

arena - yea lah. jgn carik pasal dgn lelaki panas baran nie..

KV - ni org yg jenis tak tahu malu..

yati - dr badan pompuan tu, aku tengok cam dah kawin...

sastri - naseb dlm keluarga tak ada yg jenis cam nie..

kak lady - pompuan tu agaknya memang suka kena tampar. sebab tu dia tunggu lagi. hee.. hee..

Mak Su said...

lebih baik pempuan tu kena histeria kat kedai mamak tu... baru ler lelaki tu slow down skit kot.

ontahsapo said...

istighfar byk2, tu ada sebab berlaku depan kau tu... simpan jer la... buat pengajaran...insyaallah...

Mummy Rizq said...

mak su - kalo dia kena histeria, saya cabut lari dulu....

OS - insyaallah. memang pengajaran yang berharga...

Eida said...

ish ish ihsk

mintak jauh ler dari laki cam gitu...simpang mailakat 44

kalau dah tahu lelaki tu gitu..jangan pilih buat laki...kata jer kat dia...kita tak der rezeki...

N|i|N said...

Ya Allah...pantang aku jantan mcm ni! Patutnye semua pompuan2 yg ada kat kedai tu join power and beat up that coward. Ngan pompuan je berani dia tu...

If I were there sure mendidih2 rasa darah...pantang betul tengok org laki pukul pompuan! Nasib baik laki gue suami mithali heheheh!!!