Tuesday, June 05, 2007

Back to Work Again..

What a wiken! Even dah amek cuti last Friday, wiken seems to be very fast. Only with a blink its already time to go to work again....

Semalam is such a busy day. A colleague of mine is on a week leave. So here I am, terkontang kanting buat kerja sorang diri. Aku buat kerja merangkap segala galanya...

Tak per lah. Tak guna mengeluh pasal kerja kan. Even kena kerja teruk, tapi bila boss hargai apa yang aku buat, I would feel better. Like I've mentioned earlier, my increment this year macam ok. Average for the Company is about 4% - 5%, but I managed to get a double digit increment, together with a promotion. That looks OK isnt it....

Just a bit of update...

For the first time I bake a cake on Friday.. Chocolate Marble Cheesecake. Tak sangka pulak menjadi. I got complimets from my inlaws, adik adik ipar & hubby. Then yesterday, I brought some to office for my frens to rasa the cake. And got a few orders. Tapi nicely I rejected sebab I really dont have the time to bake. Once in a blue moon. Hee.. hee.. Tapi cake tu tak sempat nak diambil gambar sebab dah licin. Maybe next time I will. The recipe I got is from resepidiana.blogspot.com.

OK. Gotta stop now. Boss nak masuk sekejap lagi and today kena pergi Westin Hotel to attend an analyst briefing.

Till then.. bye!

20 comments:

pB said...

Salam ...

Isnin dan selasa pB sorang sorang kat pejabat. Imajin SORANG SORANG. Macam orang giler jer rasanya.

Kalau seminggu macam ni, memang sah the next week pB mc seminggu ....


kah kah kah ...

Boring gilerrrrr

Mummy Rizq said...

pb-apa lagi... RONDA laaa.....

kakLuna said...

congrats mummyrizq on promotion and increment..what a luck. :)

pasni buleh buat cheesecake banyak2..besar2..sbb tgh happy :)

Mak Su said...

mmmm, tentu sedap kek tu sebab cepat habis. gambar pinggan tak der?

simah said...

wah..kalau semua suka tu memang kira sedap gila la kek tu.... caya la... lepas ni bila hang dah *retire* boleh la hang bukak business jual kek dari rumah :0)

congrats on naik gaji dan promotion.. mesti hang bagus gila dalam kerja hang sebab dapat double digit increament...:0)

Sastri said...

waaa... bukan takat dapat increment, naik pangkat sekali tu... tahniah2...

choc marble cake? tak penah try tau... nanti kalau Mar ada buat lagi, hulur2 laa kat sas sket ye... :D

Zakiah said...

apa da hang ni tak ambik gambaq. Congrats naik pangkat naik gaji. Moga bertambah rezeki mu.

zino said...

tahniah.. naik gaji naik pangkat..

Kak Lady said...

Mummy rizq...congrats for the increment & promotion...semua orang dah buat cheesecake akak ni dah amik resepi tapi tak buat2 lagi...

Mummy Rizq said...

kak luna-tq.. buat kek besar besar..erm.... ???

mak su-haa.. kalo nak gambar pinggan saya bleh download..hee..hee..

simah-kalo aku buat biz kek hang nak beli ker? keje tu tak la baguss.. setakat ok ok ajer..

sas-i hulur resepi je bleh??

zakiah-the next round aku buat, aku amek gambaq ok!

zino-tq..alhamdulillah..

kak lady-try la buat kak lady.. tak susah! mesti aeez suka..

Yatie said...

congrats sbb dpt naik pangkat and naik gaji .. bleh aa belanja makan lepas nieh ye:))

teringin nak wat cheese cake, sampai skang tak sempat2 ... ntah bila bleh nak rasa buatan sendiri ... hahaha ..

Mama Sarah said...

wow.. dapat pujian yg syok tu! well done you :)

Mummy Rizq said...

yatie-jauh sgt ler nak belanja ko makan....

MS-tq... bkn senang nak soh mertua puji kan!

NZNM said...

Wah!lumayan tu, murah rejeki ;) mmg kalau dihargai tu hilang segala penat lelah yg terasa.

Congrats menjadi kek tu. :) Kdg2 masa kita wat 1st time elok je kan tp 2nd dan seterusnya tak menjadi lak..he..he..ni pnglmn saya yg tak pandai msk ler. Mmg kalau nak wat something special tu once in the bloo moon je..he..he..Nanti leh try gak lah resepi tu. Tq bg link tu yah

Mummy Rizq said...

nznm-link tu tersilap sket.. sepatutnya resipidiana.blogspot.com

kasutVincci said...

mana gambor kek?

13may said...

wah! pos mai kek tu kat penang sikit...hahha

Mummy Rizq said...

KV-kek & gambar2nya sekali dah kena telan.. he..hee..

13may-wei.. penang! mahai tu nak kena duit pos!

Yours Truly ... XOXO said...

thehehe kuliketif tuh mesti dtgnye dari anak u kan..? thehehe

Mama Sarah said...

a small world indeed. my brother knows your husband. he sent his salam to him (through my comment box :)