Tuesday, June 19, 2007

What Would a Mother Blog About?

Who wants to answer my Q above?? Cepat.. cepat.. Tapi sorry erk. Kalau betul pun tak ada present. Haa.. haa...

No others it will be mostly about the children. Betul tak?

Now, every nite its like a routine for Rizq to watch his Barney before sleep. Start dalam pukul 10 tu dia dah terlentang depan TV dalam bilik, sampai la kengkadang pukul 11 or 11:30 malam. Mummy memang tak ada chance nak tengok Samarinda dah. Haa.. haa..

Biasanya mummy akan tertidur dulu sebelum Rizq. Dia akan layan DVD tu sorang sorang. Pas tu dia kan melompat lompat atas katil aku or tilam dia. Kalau dia boring dia akan kata "mummy..!! daddy..!! Banun (bangun)!" Tapi we all buat tak layan jer. Dah tak sanggup nak mencengkang mata dah.

So bila we all terjaga pukul 12 or 1 pagi, baru la tutup DVD tu. Alamat melambung lah bil letrik cam ni kan.

Ni gambar dia baru baru nie...



On a different note.
We, as fellow bloggers kat alam maya ni ada yang kenal mengenal antara satu sama lain & ada yang still tak menunjukkan identiti kan. But as for those yang cuma kenal aku melalui blog, tetiba terserempak la kat mana mana.. tegur tegur lah aku kalau aku tak perasan muka korang erk. Seronok jugak bila sesekali berjumpa kan rather than asyik bersembang melalui blog nie.
So till then. Bye bye... Kerja tengah tunggu kat atas meja nie. Arrgghhh..!! TULUNNN......!!!!

19 comments:

kasutVincci said...

kv pun, dah malas dah nak berjaga tunggu hang nadim. Kalo penat sgt, kv bantai tido dulu, last2 dia panjat katil sendiri. Hehe

Yours Truly ... XOXO said...

Yea betul...wat else to blog about..mestila psal telatah anak2 kesayangan...And psal segale ape yg menyemak kat dlm kepale nih... ;P
P/S - tak sabo nak tunggu QIs besar... Err berape umur Rizq mummy?

pB said...

Bila nak datang ambik anak dara pB ..??

Hi hi ...

Mummy Rizq said...

KV - derang ni bukan boleh diayan sangat.. makin mengada ngada!

xoxo - Rizq is now 2 years & 8 months. tapi he's tall..

PB - bleh set set delivery tak?? hee.. heee..

13may said...

eh! cam kenai....

hahha...camtu la cara saya teguq org kat luaq...haha

Jie said...

salam mummy rizq, melompat dr blog pibi's.


love purple..kata org kaler purple ni byk simpan rahsia..hihihi..tu kata org lahhhh....

btw...kakjie ni dh byk jugak jumpa kawan² cyber, insya-allah kalo dah ketentuan allah..jumpa la jugak.

cikdinz said...

bila pompuan berjumpa, citer pasal anak-anak. tapi kalu bapak berjumpa, citer pasal sukan ngan keter...

betul tak ??????????

blackpurple said...

Kalau terserempak kat mana-mana malu la nak tegur. Maklumlah jejaka pemalu..ha ha ah...

Kaklong said...

salam,

alamak mama, tak taulah nama kg.mak sedara tu..sori ek. kami pun lama tak jumpa dah skrg since my uncle passed away 2 yrs ago..dia pun payah nak kesana ke mari sbb tak de pengangkutan awam.

mmglah, mak akan citer pasal anak2..

Mummy Rizq said...

13may-so aku akan tau ler saper yg tegur aku kalau terkeluar dialog cenggitu erk!

jie - tu lah.. ni saya br pernah jumpa sorang ajer so far..

cik dinz - kalo bapak bapak bercerita, pompuan boring nak dengar.. hee...

BP - kalo ko malu.. soh sas jer tegur aku!

kak long - mak memang berbangga dengan apa jua perkembangan anak kan...

Yours Truly ... XOXO said...

haa loh bih kurang sebaye...tapi nampak cam 4 - 5 yrs gitu ek...sok beso bleh jadi model..thehehe ;P

Mak Su said...

mummy - memang betul, mak su suker sangat nak cerita kisah anak-anak sebagai kenang-kenangan sepanjang perjalanan membesarkan dorang tapi takut plaks menjemukan pembaca, so mak su cerita itu cerita ini.... alah... cerita-cerita kosong aje.

N|i|N said...

Achik...i use my blog to:

1. update sedara mara & kengkawan pasal anak2 & family
2. kongsi pendapat & pandangan on certain issues
3. melepaskan amarah (depada ngomel2 sorang2 baik la luahkan kat blog, ye dak?)
4. kongsi resepi (tried and tested!)
5. anything and everything else yg tak tergolong dlm mana2 kategori di atas

Rizq ni mcm my daughter (2 thn 2 bulan)...misti nak tengok barney or elmo sblm tido. Kadang2 kalau terjaga pukul 3 pagi, pukul 3 pagi la die nak elmo! Aduss...!

Zakiah said...

rizq bleh geng dengan rayyan lar.... nak tido kena tengok tv dulu. barney fan club juga daaaaa sampai aku dah hafal dah lagu dier

RaFFLeSiA MeRaH said...

sekadar nak bgtahu kita dah kembali untuk berblog...hehehe...

kakLuna said...

Luqman saya tak kenal Barney, maklumlah takde Astro..tp Tom N Jerry tu harus lah dipasang tak kira siang dan malam...sampai dah hafal dah jalan cerita nya

Mummy Rizq said...

xoxo - kalo anaj=k jd model, mak bleh jd manager dia tak?? hee.. hee.. aku dah masukkan resepi sambal dah..

mak su - keep writing. I like to read yr blog!

nin - bab pukul 3 pg nak tgk DVD yg tak tahan tu.

kiah - tu ler. semua title DVD dia dia bleh tahu. siap demand which DVD yg dia nak tgk tu!

RM - selamat kembali!

luna - ni dia tengok DVD. tapi rasanya ntv7 hari sabtu pun ada barney laa...

Aidan's Mommy said...

Walaupun kadang-kadang we both pg Curve/ikea, kita tak pernah terserempakkan..
Nantilaa kita kena plan buat buat terserempak... (smile)

Mama Sarah said...

Rizq dah buat rupa innocent dia tu!