Wednesday, June 20, 2007

This Is What I Cook Last Nite


Semalam sampai rumah dah pukul 7. So ini jer lah yg dapat dihidangkan pada hubby!
1. Masak lemak labu kuning
2. Sambal sotong (resepi kat dlm blog lagi satu)
3. Ikan cencaru goreng
p/s Tengok la mangkuk mangkuk yg aku guna... semuanya berlainan pattern. Main langgar jer sebab dah lambat!
Everyday sekarang jalan jem. Rasa macam dah tak larat dah!

25 comments:

Aidan's Mommy said...

Masak lemak labu tuu nampak sedap... Mengidamlaa pulak..Kita nie pantang nampak food jer sure mengidam... Hhaahha!!

.:HalogAmora:. said...

lu mmg isteri mithali.. tp masak lemak labu tu kalau ada sambal belacan and ikan masin perrrrgggghh!!!! malatop beb.

Yours Truly ... XOXO said...

haahh!! sempat masak..! tabik laa.. ;P

Mummy Rizq said...

dot - alaa.. kesian nya org mengandung nie.. dah baper bulan erk!

halo - haa.. haa.. isteri mithali? jauh lagi rasanya nak dpt title tu! memang lg sedap kalo ada sambal belacan & ikan masin. tp aku fail kalo buat sambal belacan...

Mummy Rizq said...

xoxo - dah baper hari makan luar.. tak larat babe!

ibuVouge said...

tu yg meks vangga kawan dgn org teluk intan..
rajin masak..
ko makan apa mar..kan tengah program diet

Zakiah said...

bagus nyer rajin masak walaupun penat kerja. Takperla mangkuk kaler lain lain pun janji perut berisi udahhhhh.

idham said...

:) labu kunin tu ...aduhai...membuat saya menelan nelan...adess...rindunya...!

syukur alhamdullillah.....sedapp tu...

tgk suami? how is his weight...asyek makan sedap2 tu...boleh menten ka?

hehehhe

jgn marah banggggg...gurau jer..:)

idham

Mummy Rizq said...

IV - aku cuma makan lauk lauknya sajer. nasi is still a NO NO..

kiah - tapi rasa cam tak best kalo makan pinggan mangkuk bukan satu set laaa....

abg id - kat sana tak dak labu kuning kaaa???? hubby's weight? ok, when i first know him he was like 48kg only... and now he is 70kg! can u imagine??

kakLuna said...

menu ni cam 'dejavu' pulak dgn menu umah saya..ada satu hari tu, mmg masak sambal sotong,kuah lemak labu, goreng ikan cencaru..

gamaknya mmg kegemaran org Perak ye? :P

Mummy Rizq said...

luna - yea ler gamaknya.. org peghak memang gemor masak lemak labu kuning nie....

13may said...

wah! sambal sotong lagi...

favourite nih:)

blackpurple said...

Wow! Kalau dah nama lauk macam itu, tak sempat dah nak kaji spesis mangkuk-mangkuk itu. Sebat saja! He he he.

Mummy Rizq said...

13may - laki ku si penggemar sambal sotong...

BP - baguss.. aku suka org cam nie!

kasutVincci said...

ala mar, kv pun selalu main bantai jer pinggan mangkuk bukan satu set. Janji makan sodap. Haha

N|i|N said...

Alaahh...i bet your hubby tak perasan pun mangkuk lain2 kaler. Isi mangkuk lagi penting!

simah said...

pinggan lain tu pun ok la tu... janji ada lauk.. hang cuba tanya alinlai aku masak apa kat depa masa mai duduk rumah aku hahahahahah..

aku adalah tuan rumah yg tak senonoh hahaha

awat jalan memang macam ni ka jem atau ada hari tertentu ja?

si tina tu tak boleh masakkan lauk ka ?

Kak Lady said...

Mummy rizq...kak lady tak pernah makan masak labu tu...nampak mcm sedap aje...sedap ke? Tapi sambal sotong tu memang sedap...heheh ...feveret kak lady sotong ni...

Wan Faziatul Amira said...

MB

tabiklah kawan, sempat tunggang langgang masak 3 lauk lagi tu.. :D and u too nampak i or Emir jangan lupe tegor ok..

Apple Pie said...

aku bersukur sbb dok kat tmpt yg tak jem. kalo dak harus pala otak aku pun jem tatau nak masak apa.

ko kira hebat la dah harung jem leh pikir menu lagik hahahahahahaha

kakLuna said...

mummyrizq, nak tulun jwb utk kakLady buleh tak?hehe

kakLady ; kisahnya kan, kuah lemak labu tu sangat le sedap dan ngam dengan mana2 sambal tumis..manis2 ada,lemak2 ada,lembut2 ada...kiranya mmg ummphh le...makan dengan ikan bakar+sambal pun sedap kakLady....

sitilina said...

sedapnya... kita duk sorang2 ni xde mood plak nak masak banyak2. goreng ikan je.

Ezad said...

pehh!!.. lauk sambal sotong tu... sedapnyaaaaaa... dpt hirup sambal tu.. pehhhh.. tangkap lelehhh :)

Mama Sarah said...

blog telah menelan comment ku!

if i can remember - i said i nak tiru your idea goreng cencaru dgn sambal sotong. (lemak labu tak berani nak buat) which I did the next day (with kuah asam and sayur masak air). thanks for your idea.

alinlai said...

fuyoooo sedap tu :)