Monday, March 10, 2008

Kisah Makan Makan Lagi

Aku rasa korang semua dah bosan bukak blog aku. Tak ada citer yang menarik!!

Memang betullll..... Actually aku tak tau nak tulis apa. Tu yang asyik citer pasal makan jer. Ni menu yang aku masak hari Ahad yang lepas.

Hari Sabtu, aku kat rumah jer. Hubby golf kat Lembah Beringin. Aku cuma keluar sekejap gi saloon. Cuci cuci rambut. Urut urut sket.. heee... Sedap gaks.

Tengahari hubby balik, kami ke Shah Alam. Mengundi. Habis mengundi, minum petang kat Azira Restaurant. Then bawak Rizq ke Shah Alam Mall. Main la.. apa lagi! Ingat habis kat situ, nak ke Taman Tasik Shah Alam pulak. Tapi, hujan.. So terbatal lah hasrat....


Ikan kembung goreng

Udang masak lemak dengan mangga muda


Ulam daun selom



Sambal belacan
That's it. Till then..




9 comments:

kasutVincci said...

best apa makan makan?

Alinlai said...

oklah tu kombinasi menu yang yummy!!! best ooo masak2 makan kat rumah, tambah2 musim hujan ni, makan laju je :)

simah said...

pasal makan pun cerita jugak... as long as hang update blog cukup la :0)

apasal daun selom dan sambal belacan jugak yg menterliurkan aku? cisss...

hang nak tau tak yg aku nak buat sambal belacan pun tak tau?? nasib baik aku kawin org turki..kalau kawin org mesia.. sah mak mentua aku akan suruh laki aku ceria aku! hahahaha

mama ranggie said...

udang masak lemak dgn mangga muda tu yg x tahan!perghhh!meleleh ayaq liuq mama!

Cat Cat said...

Besar besar udang tu, Mummy... Cath memang gila udang... Sambal Petai Udang pun best jugak ek..???

Akinol said...

See Here

Mak Su said...

tgk udang tu yang sedap tu

N|i|N said...

Alahai comelnye bekas sambal belacan....cukup ke sambal banyak tu? :-)

Kaklong Syikin said...

salam,

mak aii..sodap eii menu. menu org kampung lagi mengancam sbonar eyy..

dah decide ke nak ke O*M tu? mmg la belajar kt private lagi mahal, kt ipta gak yg murah. antaranya uitm..cubalah surf kot2 ada course yg awak nak kat uitm tu.