Monday, March 03, 2008

LAST NITE'S DINNER

Semakin hari semakin tak ada masa nak update blog.

Here's to show you what I cook for last nite's dinner.

Lamb chop. Tapi mash potato tu ada kurangnya. Brown sauce tak tau nak buat.. tak sempat nak belajar. Hee... hee..

Macam tu pun hubby kata sedap jugak! Berani ker dia nak cakap tak sedap??? Ohhh.. tidak! Apa aku masak, semua mesti dia kata sedap...



Nampak tu anak bujang sorang suka sangat main torchlight. Hee.. hee... Aku tak kisah, asalkan dia senyap & tak kacau aku nak makan....

15 comments:

Kagrel said...

See Here

happyirfa said...

SALAM MB..
yelah bini dia yg masak.kalau cakap x sedap kang ada yg muncung buleh gantung hanger..he he gurau jer.laki aku buleh kata tiap2 malam suh buat maggi goreng atau nasi goreng kampung..aku pulak yg naik jemu..yg pelik dia x jemu ngadap mende tu tiap2 malam.

Mak Su said...

suka sangat... nampak sedappp sangattt

PuteriSatu said...

riz auntie mintak cikit leh tak..? mak ai suluh muka auntie ke..eeii cilau aarr.

een said...

sodap tu chik..

Kak Lady said...

MR...lamb chop tu nampak sedap...memang sedap kot...hehehe...macam hubby akak aje...apa akak masak sedap aje...tapi ntah ye ntah tidak

sya said...

MB .. kak sya tak makan lamb chop, brown sauce senang aje buat. Whatever left yg dlm bekas lambchop tu gunakan ia sebagai base.. letak butter and letak tepung kalau .. pastu rasa.. boleh gak chopped onion (holland)masukkan sekali and then blend to make a smooth gravy.

sya said...

Eh nak tambah.. bukan anak u aje suka main torchlight..arif yg dah beso tu pun sama

NONIE said...

aku kalau lamb tu mmg peberet...nanti masak lebih-lebih jgn lupa anto kat kawan mu yang suka makan tapi tak suka masak...bleh?muhahahaha

.:HalogAmora:. said...

mar... aku sepesen ngan nonie ske makan tp kurang ske utk memasak wakakaka...

anak terunamu dgn anak dara ku sama ske banget dgn torchlight

simah said...

hitamnyaaaaaaaaaa lamb chop hang tu? hehehe ..nampak mcm sedap... laki hang ckp sedap..maksudnya sedap la tu...

eh anak hang makan tak dak nasik dia tak kisah lak? senang la hang nak layan makan anak hensem hang tu :0)

Alinlai said...

lamb chop? yummy...bila la nak rasa lamb chop bkt beruntung ni...hmmmmmmmm!!!

zino said...

kalau bini masak sedapppppp hehe

Mak Su said...

bagi je torchlight 2, 3 bijik kat dia, biar dia sibuk skit

Sastri said...

err... abis ke anak bujang tu mamam? nampak sedap laaa... tapi saya tak berapa mamam lamb... apa kata mar buat steak dan jemput saya datang makan? keskeskes...