Monday, May 21, 2007

Aktiviti Semalam

Semalam hubby ada paint ball game dekat Xtion Bukit Jalil dengan his ex-schoolmate. Me & Rizq pun ikut lah sekali since memang tak ada buat apa apa kat rumah.

Pukul 9:00a.m. dah keluar rumah. Ingatkan sekejap la. Rupanya dekat pukul 2:00pm baru habis. Rizq dah penat giler dok berlari atas padang tu. Siap makan aiskrim malaysia (yang aku tak pasti mana dia dapat) lagi. Risau jugak sebab dia ni bukan tahan ais sangat. Tapi dah orang kasik, tak kan nak buang pulak kan....

Dah habis semua kat situ, we decided nak buat groceries kat Carefour Subang pulak. Rizq dah letih & tak larat. Tapi since keluar rumah pagi tadi, dia dok sibuk nak naik noni big.. bawak jugak lah.

Sambil aku buat groceries, hubby temankan dia main noni big. Itu pun hubby citer berapa kali terlelap dah duduk kat sudut.... Kesian dia.....


Dah penat... kita minum dulu!

Tengah dok tengok org main..


Hubby ku...

Kat dalam ni lah derang berperang


Posing pulak dah mamat sorang nie....


16 comments:

Sastri said...

bab posing yg tak tahan tu... LOL...

kasutVincci said...

ik hik.. kv pun nak tergelak bab posing tu.

atehlaila said...

Boleh lagi ke abang ko berlari larian tu..kalau aku, semput dah tu..husband aku le ni giler futsal..boring betul..ada jer games nya..

RaFFLeSiA MeRaH said...

weii...rizq isap botol lagi ker? hehehehe...syoknyer dia...cam baby jerr...

simah said...

memang aku pun tak tahan la tengok rizq berposing....tapikira memang kuat jugak la dia berttahan dari pukul 9 keluaq rumah sampai pukul 2 n lepas tu carrefour lagi...

mak n bapak dia lak? pengsan tak hangpa ari tu?

happyirfa said...

hai mb..
nak tanya came rdgn menu ari tu?follow tak?aku tak tahanlah menu camtu..tak sanguup alamat kat kuruslah aku jawabnya..

Arena said...

muahahha..

aku skang ni apa2 aktiviti sukan ed aku dah tak ikut sis.. tak daya aku dudok berpanas-panas walaupun ada shades.. boring pon iye.. selalunya time dia ada game, aku dok umah layan TV, or gi merayau jumpa kengkawam.. pastu aku akan balik lagi lambat dari dia..muahahhaha.. best!

Mummy Rizq said...

sas-budak tu kalau u nak tau, dia hantu posing. malam atas katil pun sempat soh org snap gambar dia...

KV-tak tau la ngikut saper posing2 tu...

ateh-laki aku pun futsal la... badminton la.. macam macam!

RM-masih isap botol & breastfeed tu...

simah-balik tu nasib baik dia tido.. aku pengsan habis sampai nak ke maghrib..

irfa-menu ari tu ok. still ikut jugak sket sket. ada lg 2 kg nak loose -52kg is my aim. i started from 59kg at first.

arena-wei.. tu dah lawan towkey balik lambat dr dia. cam hubby aku dia masih blom biasa bila balik umah aku tak der sebab maid aku tu kan baru 5 bulan. blom get use...

13may said...

peace peace pistol!!!

beng! beng! beng!!!

Aku Bukan Bidadari said...

apsal tak join sekali.. best tu!!!

Mummy Rizq said...

13may-PEACE!

ABB-tugas aku berperang ngan anak jer la....

Kak Lady said...

Hahaha....comel aje dia posing...

Eh! Noni big tu aper?

Mak Su said...

bunyik macam best ler men penball tu kan... teruja ler.

noni big tu big bird ker? sesame street.

Mummy Rizq said...

kak lady & mak su - noni tu mainan yang masuk syiling then bleh bergerak tu.. so kalo noni big, mainan yang camtu tapi kat shopping complex.. ada banyak & pelbagai.. hee.. hee

Kaklong said...

salam,

err..teringinnya nak main paint ball game tu. MB pernah main tak? nampak best aje permainan tu.

siannya kat Rizq..tp balik rmh dia tak demamkan?

Mummy Rizq said...

kak long-x pernah main la syikin.. mlm tu even rizq x demam, we all kasik jugak ubat kasi dia mkn..