Thursday, May 03, 2007

Update Anak

Satu hari dalam perjalanan ke One Utama.

Me & hubby dok kat depan... while Rizq and Tina dok main main kat belakang khete..

Tetiba anak aku:-

Rizq: Mummy.. mummy.. Atomen (Ultraman)!

Aku: Mana?

Rizq: Atomen naik motor....
(sambil menunjukkan keluar tingkap khete ada sorang pak polisi pakai full face tengah menunggang motor)

Erm.. anak.. anak....

Today

Rizq tak sihat dapat batuk & selsema akibat berendam lama sangat dekat Wet World Shah Alam 1 Mei yang lepas.



28 comments:

Akuro ® said...

Lor, cian kat Rizq... Moga dia cpt sembuh!

RaFFLeSiA MeRaH said...

cian rizq, dulu baru lagi x sihatnyer....pasni jgn bagi dia rendam lelame la nko, sian budak tuuu, badan baru jer nak naik tu...

13may said...

keh keh keh....

fire fire fire!!!

NZNM said...

he..he..kalau hakimi nampak org naik motor besa dia ckp "betuka!" cite jepun apa ntah tajuk dia tu spesies power rangers la yg ckp betuka bila lwn org jahat tu..keh..keh..keh

Mummy Rizq said...

akuro-tu ler. semoga cepat sembyh coz kalau tak mummy yang tak tido..

RM-sekali sekala kena rendam...

13may-budak budak.. yg derang tau, superman, atomen.. dah entah apa apa man lagi!

nznm-kelakar kan derang nie!

Kaklong said...

salam,

alahai..siannya kat Rizq. harap dia cepat kebah. mummynya ok tak?

sya said...

Sian rizq.. panggil otomen mesti dia cepat baik

Mummy Rizq said...

kak long-mummy alhamdulillah sihat.. dah ok ker loya2?

kak sya-tolong seru sket nama atomen kak sya...

Kak Lady said...

MR...moga rizq cepat sembuh...

Wah! Wah! Orang tu pegi wet world shah alam ye...orang shah alam plak balik melaka...

Ajzie said...

Moga Rizq... cepat sembuh..

Sastri said...

LOL... kiutnyerrr komen Rizq tu... harap2 dia dah sembuh dah hari ni...

blackpurple said...

Tu belum tengok mat rempit beraksi lagi tu...

Aku Bukan Bidadari said...

hi hi lenkali ko tunjukkan ar superman..(cari mat rempit) hehehe

Anonymous said...

.

atome, ha ha..... my nephew dulu captain taucu - captain future lah tu...

dudaesimboyo.

.

Mama Sarah said...

get well soon rizq

Wan Faziatul Amira said...

ultroman

NICE!!

Pnut said...

tersangatlah dengkinya opis dia ada gym dah...ahaks....

opis kami pun ader gym..tp tak penah pegi pon...hahahaha

Sayuti said...

atomen... hehe. comel.

simah said...

laaaaa ciannya rizq ni... meh auntie nak cium nih...

dah baikker belum anak hang hari ni..? hang dapa titdoq tak dia tak sihat ni? jaga diri jangan bagi hang pulak sakit..kang naya family hang..sapa nak jaga depa?

~ yus ~ said...

get well soon utk rizq.

anak saya tak pernah tgk cite Ultraman, rasa kalau dia nampak mcm tu apalah dia panggil ekk..:D

kasutVincci said...

hiks..kelakar jek rizq tu. Musim ni ramai yg tak sihat mar, pantang 'lara' sket, terus kena virus. Harap rizq cepat sembuh.;)

Mummy Rizq said...

kak lady-first time ke sana kak lady. tak sangka plak ramai org..

ajzie-TQ

sastri-as of to date, masih blom cure sepenuhnyaaa....

BP-kalau bleh, tak nak bg tengok!

ABB-rizq tau superman ada sayap kat belakang..

dudae-ada err.. captain future?

MS-thanks MS!

mira-tunggu emir pandai bercakap...

Mummy Rizq said...

pnut-ni semangat jer yg berkobar.. kita tunggu & lihat k!

sayuti-budak2 memang cute kan...

simah-masih blom sihat.. dua malam tak dpt tidoq!

yus-ajar ajar la derang tengok atomen jepun tuu.. heee...

KV-tu ler.. semalam kasik ubat demam sebab ala ala baru nak naih temperature.

pB said...

Salam..

Camner dgn Rizq , hopefully dah fully sembuh ...

Mummy ok , minggu nie?
Bz like the bee lagi ker??

happyirfa said...

hope rizq cepat baik.
byk en3 dah terlepas..sakan jaga diet sampai tak jamah daging rusa.
tak nyesal ker? semoga berjaya dlm diet anda..

ontahsapo said...

tu kira ok tu, anak den lalu sobolah batu caves dia jorit ultramen, tak ker isu sensitif tu....?

Kaklong said...

salam,

mummy, boleh masukkan resepi sotong goreng bodo tu kat blog masakan mummy tak? ni kes org ngidam ni hehe.

loya2? ok dah, tp time angin naik tu, adeh, loya gak..

Mummy Rizq said...

PB-rizq masih ada flu sesikit.. as for mummy minggu ni relax sket rasanyaa...

irfa-rasanya tak nyesal tak makan daging rusa... rasa pelik la kalau nak makan daging selain dr daging lembu...

OS-hee... itu lagi haru!

kak long-bleh.. nanti MB masukkan resepi!