Thursday, May 31, 2007

Rizq's Update

Seronok bila melayan budak budak yang baru pandai nak belajar bercakap nie. Kengkadang aku sendiri tak paham apa yang derang nak terangkan. Macam semalam, aku balik...

Rizq: Mummy ni panten....

Aku: Panten? Apa dia Rizq?

Rizq: Ini.. ini panten sambil tujuk kat bird dia.

Aku: Tina.. Rizq nak apa?

Tina: Fountain la bu... dia kata dia nak kencing...

Ler.. baru la aku paham. Kan bila boy kencing airnya cam fountain.. Sebab tu Rizq kata dia nak panten....

Kisah Lain

Nampaknya ini hari terakhir aku bekerja untuk minggu ni. Esok aku nak amek cuti. Neber yang dulu jaga Rizq tu nak kahwinkan anak sulung dia hari Sabtu ni. So esok aku nak ke Shah Alam beli kueh untuk diberikan kat kakak sebelah umah tu untuk jamuan makan pagi Sabtu.

Sambil tu nak kena shopping barang masak sikit sebab esok inlaw & semua adik ipar nak dtg tido umah. Memasak ler jawabnya aku sepetangan esok. Kalau ada masa aku nak buat cake sekali....

Hubby pulak tak ada sebab bergolfing lagi. So mungkin aku ngan Rizq jer lah ke Shah Alam esok. Nak ke Giant, bank, Clara International, Bake With Yen etc. Hopefully semua nya ok....

21 comments:

cikdinz said...

ingat mende lah tadi yg dia nak cakap. rupa nye nak gi toilet...heheheeee....

Kak Lady said...

Jom kita shopping mopping kat Giant Shah Alam...kak lady pun dah lama tak shopping...hehehe

Ajzie said...

Rindu nak gier Giant gakssssss.. adehhh

simah said...

hahahahaha aku tak pernah la terconnectkan air kencing dengan fountain.. !! hahaha
lepas ni kalau aku tengok the real water fountain aku akan direct teringat anak hang! hahahah comelnyaaaaaaaaaaaa rizq ni..

selamat melayan tetamu.. mesti lepas ni hang pengsannnnnnnn

Ibu said...

mummy ...

sekali sekala kena record kan his baby-ish pronounciation tu. mesti best bila dgr semula in the future.

saw your photo in previous entry....wah lau!!! so slim meh? congratulations!

Aku Bukan Bidadari said...

panten.. hish nk ckp ngan beckham camtuh lah..

"Ayang,, nak panten.. hihihih

.:HalogAmora:. said...

wei whn u bake the cake ingat la diriku disini... bila nk jamu kwn kwn ni mar :P

zino said...

panten tu macam pengantin je.. hehe

esok ada pengantin depan rumah tu..

Zakiah said...

rizq dah baper tahun ek. Anak aku si Rayyan ni 2 bulan lagi nak masuk 2 tahun...yang dier suka cakap 'NOOOOOOOO' ajer. Semuanyer NO!

blackpurple said...

Ingatkan nak cuci 'bird' dengan syampu panten. he he he.

Sastri said...

LOL... apa Blackie nih... LOL...

err... Mar... nak wat cake ek... ada lebih tu, kasik laa kat kami yg takdak oven nih... LOL...

~ yus ~ said...

ingatkan panten tu 'pengantin'..hihi

ontahsapo said...

cemana leh jadik fountain ni...? isk isk...

kasutVincci said...

masak mar jgn tak masak.
Penten? hehehee

Mummy Rizq said...

cik dinz- itu ler bebudak..

kak lady-saya suka sgt kalo dpt pergi giant ker.. carrefour ker.. memang best!

ajzie-balik ler lawat lawat apa yg patut..

simah-aku pun tak tau la. kengkadang kids can be creative erk!

Mummy Rizq said...

ibu-erm.. i shud kan! ada la dah kurang sket berat nie..

tiara-soo.. dah cakap kat becham dah?

halo-kek ku menjadik. bw opis today ada member nak order.. eh! opis lu kat mana? jom lunch!

zino-ni tengah penat neber kawin anak...

Mummy Rizq said...

zakiah-rizq now dah 2 thn 7 bulan.. and his other feveret word is al NO..!

BP-dia kalo nak cuci bird mesti nak buih banyak.. dia tak tau akan hal PEDIH nya nanti!

sas-alaa.. malu la nak kasik kat org yg terer buat kek nie....

yus-tu ler.. munyi macam nak sama kan...

OS-hee..anak aku pun kretip jugak..

KV-fuh! naseb baik masak semuanya sedap.. dpt pujian lg dr mak mertua! haa..haa..

Mak Su said...

kah kah kah,.. panten? la... sapa ler ngajar sakap panten tu ek?

Idham said...

:) hehehhee...panten ? !!
cute sungguh anak mama sorangtu...

dekat rumah ada fountain ka mummyrizq....?

bagus ada jiran yg berprihatin...kueh apa ek yg sesuai bagi bil jiran nak kawen2 tu...

nanti jika balek malaysia kena belajar balek cara berjiran...hehehe...

idham

Mummy Rizq said...

mak su-tak der saper ajar dia yg panten tu shi shi..

abg id-kat umah tak dak fountain, cuma ada kolam ikan laaa...

any kueh would be ok.. its the thots that counts right?

Haariz's Mommy said...

nak gelak gak..walau pon dah ketinggalan.. lawak la.. Panten... eheheheh