Tuesday, May 29, 2007

PD Update

Anak Teruna dengan future girlfren.. sepadan tak?


Aaaaa... what a relief! One proposal down....

Pagi ni a bit of relax. Boss dedua dah kuwar miting. Tinggal aku sengsorang kat opis ni buat apa yang aku suka.. He.. hee..


Just nak summarise sket pasal trip ke PD..


Friday


Amek half day leave. Tengahari abis kerja terus ke rumah kakak kat Desa Pandan. Hubby solat Jumaat, while aku buat banking sket. Settle semua around 2:30p.m. we all pun bertolak. Journey was ok (macam nak gi jauh..hee..hee..). Sampai ke sana, after checking in, Rizq tak sabar sabar nak ke swimming pool. Aku yang tak boleh bermandi manda swimming pool ni terpaksa suruh Tina yang bawak Rizq ke pool.


Dinner kat satu tempat nama UMMI Seafood, tak jauh dari hotel. Food was a OK.


Saturday


Pagi bangun awal sebab hubby nak golfing ngan kengkawan. We all dok apartment with another family. So tong tong buat breakfast. Member aku ni siap bawa travel cooker & oven toaster. So aku buat egg sandwich while another fren buat kebab. Memang lazat!


While the men are golfing, we all lepak apartment sembang sembang, gossip gossip... then derang terjun swimming pool lagi.


Lunch tengahari kat cafe hotel jer. Tak keluar ke mana pun.


Tengahari sampai petang semua orang pengsan.


Bangun tidur, Rizq dah boring. Tak kasik dia swimming coz takut demam asyik berendam jer. So turun bawah ke games room, ajar Rizq main video game pulak.


Malam nya we all dinner jauh sket. Tapi tak ingat nama tempat tu.


Sunday


Alaa... cepatnya dah Sunday kan. Breakfast kat cafe hotel. Once again Rizq nak gi laut. Bawak dia jalan jalan tepi laut. Suka betul dia dengan laut.


Checked out around 10:30a.m.


Arrived in Bangsar around noon. So tak tau nak makan apa. Hubby bawak makan kat tempat yang SASTRI pernah mention dlm blog dia-Ayam Nara. Memang sedap.. cuma tak terhabis makan ayam sekor share 3 org!





Gambar ni tak ada kena mengena dengan trip ke PD. Ni tengah suap Rizq makan. Budak ni teramat susah kalau nak makan. So since tau yang dia suka posing, we all kata la nak amek gambar waktu dia tengah makan. Habis semangkuk nasi with scramble egg!





Gambar Rizq with kakak Hazira. My fren punya anak



Rizq & daddy.. like father like son ke tak???




This is Rizq with mummy (The result of slimming centre..)!!




Rizq tengah main video game..




Ni la NONI yang saya selalu sebut sebut dlm entry yang lepas...

So that's about it! Semoga dapat gi cuti cuti selalu lagi!


18 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

waawwaaaa....kecik2 dah pandai bercinta yerkkk....hehehe...

Mak Su said...

amboi mummy slimmmnyer, jeles ler... bila nak start jahit cadar tu?

.:HalogAmora:. said...

mar gambaq yg 1st tu ala ala teman tapi mesra.. and u hv loose ur weight don't u? he he keep it up mummy!

blackpurple said...

Kecik-kecik dah ada awek ekk...

Boleh katakan selalu ke PD. Bukan pantainya, tapi rumah kawan. He he he.

happyirfa said...

wah jenjalan ke pd.dah lama tak gi pd padahal tak sampai 30 minit dr umah aku..
lawolah bakal menantu kau..
dah kurus ker dgn diet ari tu?
aku tak buat pun..

Mummy Rizq said...

RM-like parents, like son..hee...

mak su-jom ler join diet!

halo-tu ler.. mak mak berkwn, tp hopefully jgn ler ank berkahwin. nanti tak berkembang!

BP-bawak ler SAS round kat pantai PD..

irfa-dkt umah ko erk! lenkali kasikler address...

diet tu ada la kurang 5kg so far..

kakLuna said...

eh ni mummy ke sister Rizq ni? :)

puji ada makna nih, nak suh belanja ayamNara..hehe

Zakiah said...

wa wa wa sudah kurus meh. Keep it up..

Amboi rizq awat macam ketaq ajer gambar naik kuda tuh..hihihih. Ader gepren dok bonceng tuh.

Mummy Rizq said...

luna-mai sini, aku belanja hang wokey!

zakiah - ada ler kurang sket... girlpren comey, tu yang ketaq. kalau tegok mak girlpren 4x ketaq!

atehlaila said...

Achik..ko makin slim..tapi, si kamarul tu, dah lain macam jer aku tengok tang perut tu...senang hati tengok ko dah slim kutt..

kasutVincci said...

alahai rizq, awek tu kemain peluk, dia buat selamba derk jek. hahahah

Arena said...

Muahahha,
mentang2 dah slim kan main melaram ye ko sis.. ahhahaha.. keep it up..

Mummy Rizq said...

ateh-tang perut laki aku, takdpt nak ditolong.. aku kan masak sedap... tu yg dia tak bleh resist tu!

KV-memang rizq punya muka, muka selamba derk...

arena-mana ada melaram.. biasa jer laa... haa..haa...

Sastri said...

waaa.... comelnya awek rizq tu haaa... mummy rizq pun pergh... memang slim woooo....

errr... 3 orang share tak abis? camana nih kami 2 orang share leh abis? (memang sah la kami ni kuat makan, keskeskes)

Wan Faziatul Amira said...

amboi amboi dah pandai culik anak dara orang yer rizq, tak pe tak pe mummy dah bagi green light kan :D..

Mama Sarah said...

syoknya cuti2 PD. gambar kali ni nampak Rizq natural sikit. dah kurang buat 'muka kesian' dia tu.

so kalau nak rizq makan bnyk, kena tangkap gambar bebanyaklah ya?

Yatie said...

dah qadha baca sume entry dalam blog nieh .. dari first entry sampailah yg last ..baru best nak mengikuti crite2 seterusnya .. oh ye, semoga menantumu itu berkekalan .. ahaks..

lupa plak, nak bahasakan diri apa ye .. usia pun takde laa jauh sgt kan .. apa kata kita ber"aku kau " jek .. cam rapat laa dengarnya kan .. tapi kalau nak yg lain pun ok gak .. beta tak kisah:p

Mummy Rizq said...

sas-wei.. ayam tu kan besar. camner u & blackie abiskan??

MS-yea la. kena action kengkononnya tengah amek gambar dia tengah nganga la, tengah kunyah la.. macam macam bebudak ni!

yatie-alaa.. senang ber"aku" and ber"engkau" jer la...