Monday, May 14, 2007

Tak der Citer

Huaaaarghhhhhh.... cepatnya dah hari Isnin. Tak puas rasanya nak berehat rehat kat rumah. Tak puas nak main main dengan Rizq. And now it's all back to work again!!

Hari ni blom ada cerita lagi. Cuma nak tunjuk kat bawah ni, apa aku masak wiken yang lepas.

Ni gambar sup ayam aku. Tengah mendidih kat atas dapur. Resepi ada kat dalam website masak memasak aku cam address yang tertera kat tepi ni.



Bawah ni pulak gambar sotong sambal yang hubby masak. Aku cuma bleh tengok ajer coz masih dalam pantang makan! Amacam.. nampak sedap tak?

Hubby memang boleh memasak.. cuma jarang jer sebab dia dah ada tukang masak yang tak berbayar ni haaa...


Ok lah. setakat ni ajer dulu. Aku akan update kalau teringat apa apa citer menarik nanti..

Bye!

21 comments:

atehlaila said...

Cik Abang masak sempena mothers day ke?..bestnya...

pB said...

wah rajun nyer hubby masak..

memang betul betul diet ni??
so, apa keputusannya??

alinlai said...

perghhh awat tak ambik cuti 'diet sempena mother's day? terliur nampak sotong tu ehhh kalau tetamu pi nak ke encik hubby tu masak? :)

Mummy Rizq said...

ateh-yea.. masak sempena mothrs day.. tp mkn sendiri laaa.

pb-dah ada break diet sesikit.. ada ler trn dlm 4 kg..

alin-hee.. kalo tetamu, en hubby bw pi kedai ajer!

Anonymous said...

makcik sejak bila aku tatau ko ada blog memasak ni, errr mana gambar hasil diet
psst..aku dah dapat ideal weight.. 58 kg i tell u..
so aku doa untuk ko kawan..muah
iv

Apple Pie said...

sib baik aku bukan penggemar sotong..so tak ler meleleh air liur ahahahah. tp sup ayam tu mcm sedap jer kan panas2. tuang kicap skit, perah limau, picit cili padi..perghh sedaps. telan air liur je la aku tgk huhuhuhuhuhu

Pnut said...

kuat gak iman ko tak mkn sambal sotong tu...ishkkk kalo aku la...tak tahan...so petua untuk tidak makan dengan over ialah not to do the cooking..hahahahah

p/s-nak order cupcakes, leh je deliver ke shah alam, tp wiken je la..

RaFFLeSiA MeRaH said...

terliur laaa....ni tgn tukang masak lelaki yerkkk....hebat gak hubby nko...

MAMARISYIA said...

sib baik aku tak berapa suka sotong!!!Nanti bagi aku petua ko dapat turun sampai 4kg!!La ni baru 2kg turun jean dah bleh pakai tapi still tak berapa selesa!!!

Ajzie said...

wahhh favourite tuh sambal sotong..

k.d said...

Terer your hubby boleh masak sambal sotong ye. Hubby I pun gitu gak...masa student days tu dia boleh le masak...tapi bila dah kahwin dia kata dia dah gantung apron and retire....

Kak Lady said...

HAPPY MOTHERS DAY Mar...

Kecur air liur tengok sup ayam & sambal sotong tu...dua dua favorite kak lady...

simah said...

wah..sayang jugak laki hang kat hang..siap masak lagi utk hang...

memang berbaloi la hang menjadi mak kat anak dia seba dia appreciate hang :0)

kakLuna said...

uish...sambal sotong..kalau style mak saya buh kacang tumbuk sket..nk bg pekat...dan sedap.. :)

~ yus ~ said...

Harap tak terlewat untuk ucapkan Selamat Hari Ibu buat Mar..

Sambal sotong favorite saya juga..:D

Apa perkembangan program diet skrg? Nak juga tahu hasilnya. Moga berjaya dapat berat yang di idam. Bilalah yus nak ikut jejak langkah MR berdiet ni. Target nak turun 3 kg jer, pun tak berhasil, nampak makanan, ngap ajer..huhu

mira said...

yang sotong nampak lagi best dari first picture.. huhuhuhu :p Happy Mother's Day kawan!!

Mummy Rizq said...

IV-oo.. bestnya dah dpt berat ideal. aku pun dah mencapai tahap berat ideal, tp kalo bleh nak trn lg 2 kg.

apple-sebenaunya aku ni bkn penggemar sup. tp dah terpaksa..

pnut-ni terpaksa do the cooking coz laki aku suka makan ler...

RM-laki aku memang hebat.. hee.. hee...

MR-sonang jer nak trn. jgn amek karbo langsung. protein jer bleh makan..

Mummy Rizq said...

ajzie-sotong ni aku so so laa.. tak suka sgt & tak jugak tak makan..

kd-teruk kan derang ni. masak pun ada bab bab retire!

kak lady-mai umah saya. saya masakkan tok kak lady...

simah-berani dia tak sayang aku!! hee.. hee...

luna-ermm.. nanti bleh try taruk kacang plak!

yus-so far ada lah turun 4 kg. sekarang dah dpt berat ideal, tp kalau bleh nak trn sket lg. ni dah sebulan lebih tak jumpa nasi..

mira-huarghhh!! sampai ati mira kata sambal tu nampak lebih sedap!

13may said...

wah! sambal sotong...feveret nih!

nyum nyum:)

Kaklong said...

selamat hari ibu...

kecur weh tgk sambal sotong tu

simah said...

wei..IV n hang dah dapat berat ideal..aku pulak dah dapat berat ideal obese.. huwaaaaaa... tapi aku suka makannnnn...memang tak ada chan la ku nak kurus...

hangpa aku gemuk gedempol mcm ni still kawan aku kan kan kan? :0)