Friday, May 11, 2007

SELAMAT MENYAMBUT HARI IBU!!

RIZQ

Ni gambar waktu gi Wet World Shah Alam last week, waktu cuti Labour Day. First time bawa Rizq gi wet park. Biasa lah dah dua jam pun tak nak naik jugak. Pujuk...pujuk kata nak pergi naik NONI big, baru member nak.




PERFUME

U all kan kalau pakai perfume suka campur campur atau stick to one? Untuk aku aku suka campur campur. Kat bawah ni gambar perfume yang I've been using currently . Dari kiri tu, Calvin Klein, aku beli last 2 months waktu aku exercise ESOS. Pink color tu, Morgan, last year beli kalau tak silap time dapat bonus. Sebelah lagi tu yang botol bersegi segi, Lancome Hypnose, hubby beli time gi Langkawi last year jugak dan yang depan sekali tu pulak, CD Ms Cherie (kalau tak silap) hubby present time birthday last month.



Actually aku ni tak ada benda nak dituliskan. Esok dah Saturday. Nak kena bawak anak sedara aku gi jumpa doctor kat Gleneagles. Follow up check-up cos tanagn dia patah 3 hari lepas jatuh basikal. This is REAL patah terkulai dua in between siku & pergelangan tangan. Kena masuk besi.

Aku kena amek tanggung jawab bawak dia gi hospital coz kakak aku a.k.a the mother dah terbang ke Medan pagi tadi.

Adik beradik kan kena lah tolong menolong. Kalau tak siapa lagi nak diharapkan.

Untuk semua IBU IBU di luar sana Selamat Menyambut Hari Ibu. Inagt erk.. hari ibu tak payah memasak! Soh anak anak belanja makan kat luar. Kalau anak tu kecit lagi.. soh bapak anak yang belanja! OKKKKKK!!

19 comments:

atehlaila said...

Perfume..em, aku suka campur2..tapi selalunya tak pernah habis..yg paling aku sayang Hugo sebab zahrin , boyren aku bagi..ha..ha..

Apple Pie said...

aku tak suker pakai perfume bleh?? sedap lagi mau ketiak masam aku sendiri ahhahahhaha.

Mummy Rizq said...

ateh-aku cakap kat laki hang, hang ada boipren!

apple pie-itu perfume asli namanya.. hee...

pB said...

kak pB tak pernah beli perfume ..

bedak pun guna bedak talkum johnson baby :-(

Kaklong said...

salam,

apa makna NONI big tu?

baguslah MB adik beradik saling tolong menolong

blackpurple said...
This comment has been removed by the author.
blackpurple said...

Tengok mood. Ada koleksi Polo Blue, Dunhill, Tommy, Malaikat Subuh (ha ha).... Biasanya pakai Polo (mungkin sebab sas yg belikan kot...)

:)

Mummy Rizq said...

pb-ni mesti kulit sehalus bayi kan...

kak long-NONI big tu maknanya alaa.. mainan yg masuk duit syiling then bergerak tu.. hee..hee.. dia yg kasik nama tu..

BP-erm..mesti lah suka yg SAS kasik kan. kalau tak SAS tak nak beli kan dah ....

13may said...

aduhh..ngeri plak terbayang patah tangan tuh...

kakLuna said...

saya cuma pakai yang AVON punya (kalau ada offer..hehe) ataupun Silky Girl..oh..murah2 je...:D

Mummy Rizq said...

13MAY-NGERI.. TP MEMBER SELAMBA DERK AJER. NANGIS PUN TIDAK...

LUNA-ALAA.. INI BELIPUN TIME ADA BONUS ATAU DUIT EXTRA AJER.. TAK PUN MENGHARAPKAN HUBBY HADIAH!

happyirfa said...

aku pun giler perfume.tp beli sebotol pakai sampai habis.
barulah beli lain.
yg best pd idung aku ialah JADORE,DKNY DELICIOUS HIJAU,
HYPNOSE,RALPH LAUREN BLUE,ALLURE.
tp skrg tgh pakai COCO CHANEL.tp dah tinggal separuh.tgh duk tunggu sale perfume dr golden boutique...mmg murah dr kedai biasa.ada yg berminat?yg ni jual dlm flight dan yg penting ORI.

mawar said...

hi..nak tanye..best tak bawak anak gi wet world?panas tak ek kat sana?save x utk baby 1 yr plus?

k.d said...

Happy Mother's Day

Kalau you suka pakai campur-campur perfume, Bodyshop ada jual satu collection of perfume and they call it "Invent your own scent"

I bought for my sister masa I balik.. and she seems to like it.

Mummy Rizq said...

irfa-memang berminat kalau ada sale perfume tu. let me know!

mawar-kalau nak pi, go early. dia buka tu pukul 10, kena terus masuk. then berendam sampai pkl 12 cukupla. tempat tu safe utk kekanak..

kd-ada ker body shop kat sini jual tu???

mira said...

HAPPY MOTHER's DAY!! ur rizq dah makin besar..

Sastri said...

Sas pun pakai campur2... ada davidoff cool water, davidoff echo (blackie kasik), ja'dore, anais anais, nina ricci, dune, moschino... konon nak stick to one, La Feu D'Issey... tapi mahal ngat laaaa yg tu...

Selamat Hari Ibu buat Mummy Rizq... :D

Mummy Rizq said...

mira-makin besar & makin banyak cakapp...

sas- nimemangblom jumpa yang suka betul betul, tu yg everytime asyik tukar tukar jer..

Ajzie said...

saya pun suka bermacam2..Bukan suka bau nya sangat.. suka tengok botol2 nya yg cantik2..semua saya beli ..hahahah..

p.s
Sini murah juga 30ml dalam 24-27euro aje..