Wednesday, August 22, 2007

Back From Damai!!

Saturday, 18 Aug 08

Agenda: DIIA ITM Reunion Dinner

Place: Rebung, Bangsar

After 13 years having left ITM, we managed to gather around 30 of us for this dinner. Friends came all the way from Pahang, Kuching etc. What a fun nite it was! Lepak makan makan & karaoke dekat Rebung till 11:00ish pm. Then a few of us sambung lepak dekat Fathimah Corner (belakang Dataran Maybank Bangsar). We (me & hubby) didnt stay long sebab tak bawak Rizq. Kept thinking about him waktu dinner tu takut dia terjaga tengah malam & mencarik mummy & daddy....



Nin (ratujamu.blogspot.com), kak Z, myself & Zetty


Suzi, Hawa, Zetty, Corin, myself, Min, Liza & Effi

Now citer sket pasal Damai Laut pulak

Asalnya we shud be there from Sunday - Wednesday. Tapi tetiba semalam hubby kena call back to the office today for a few meetings.

Overall Damai Laut was a nice place to stay. A bit kedalam & susah nak keluar carik makan if dah boring makanan from hotel. About 20kms from bandar Sri Manjung, the nearest town.

Golf was good, scenery cantik, pool pun best. Yang tak bestnya, dekat situ banyak lalat. Even dalam hotel room pun lalat berkeliaran. Inikan pulak kat the cafes & restaurants. Nak makan pun kena halau lalat kat sudu dulu. Eeeeee... geli!

The reason is that the resort ni dekat dengan Ayam Dinding punya poultry farm. Tak best betul lah!

Ni waktu makan malam on the 2nd nite


Rizq tengah main dekat childrens play room


Rizq depan swimming pool


Rizq & mummy dalam hotel room


Sekarang ni kalau tangkap gambar mesti nak peluk peluk.. style baru..
The sea..
One of the area dekat hotel


So here I am.. back in the office! 4 hari cuti tu rasa nya macam sekejaaaapppppp... sangat!

27 comments:

Arena said...

Besar dah si Rizq tu ya. kan main manja lagi dengan mummy, hehhe..

sitilina said...

sonoknye dpt jumpe blk kawan ms blaja dlu kan kak? mesti semua dah xmcm masa belaja dlu2 dah. hehe. berbaloi ar wat reunion.

Yatie said...

teringinnya nak ada reunion gak .. tp cam takde sapa plak yg nak buat .. and semuanya pun cam dah lost contact .. masing2 bz la tuh kot ..

btw, tak bestnya lepak kat tempat yg byk lalat .. rasa cam hilang semangat bercuti tuh ..

Cat Cat said...

Amboi, balik2 dari Damai Laut, reunion pulak dengan member2 lama. Bestnya... Dah lama Cath x ber'karaoke'.

Mummy Rizq said...

arena - rizq tu anak mummy.. hee.. hee..

siti lina - yer laa.. some we met only after 13 years. memang tak sama..

yatie - to start memang susah. tp bila dah dapat contact seronok rasa.. puas hati!

cath - memang wiken & "damai" & menyeronokkan!

N|i|N said...

Wahhh....very the vogue I in the picture hahaha! Apa yg aku tengok tu ntah la...org lain tengok kamera, aku jeling2 manja plak! Ishh! Thanks Achik. Kalu ada lagi gmbr reunion, email2 la ek?

blackpurple @ jowopinter said...

Wah! Berjalan sakan ekk!

Mummy Rizq said...

nin-gambar ada lagi.. tak download..

BP - berjalan sebelum puasa lah BP...

.:HalogAmora:. said...

one thing for sure...lu dah manyak kurus la beb! teruskan teruskan hehe

PuteriSatu said...

wah syoknye rizq...jenjalan ye....hang maintain cun aar kan mar...

Ibu Emir said...

last time, mase kat UTP dulu, Damai ni macam tempat paling best laa nak pergi dating laa, sebab tak ramai orang :p..

zaman dolu-dolu, tapi i still havent have a chance pi sane..

Mummy Rizq said...

halo - wa caya lu lah babe!

puteri - sekarang ni kalo tanya.. mesti rizq kata.."rizq nak duduk umah otel"..

mira - ooo.. pecah rahsia selalu dating dolu dolu erk!

Luna said...

mai bercuti kat penang ar syok..dijamin tak dak lalat nya..hehe

Kak Lady said...

30 orang dpt berjumpa...ramai tu...seronok dpt jumpa kawan lama...

Heheh...comel rizq tu siap nak peluk2 mummy...

Tempat cantik...kalau bnyk lalat...alamak jadi tak syok lah pulak...kenapa eh ada plak tmpt pelihara ayam dekat2 tu?

alinlai said...

ehhh Midget tadak ke? Kak Z dengan Hawa tak berubah sangat... Corin tu pun mcm lain muka dia... ehhh dok komen plak gila kuasa sungguh :)

sitilina said...

tp damai laut macam jauh je kan nak masuk dlm kn kak? tp best.. mmg sesuai ngan nama dia hehe

Mummy Rizq said...

luna - aku memang suka penang.. maybe next year kut...

kak lady - memang best sebab dah lama tak berjumpa.. yg boroy, yg gendut semua ada.. memang lalat tu dah spoilkan holiday kita org laaa...

lyn - Midget dah lost contact la. kak Z tengah ngandungkan anak yg ke-4.. hawa plak dah 12 thn kawin tp blom ada rezeki ada anak..
p/s hang memang gila kuasa! haa.. haa..

siti lina -memang jauh ke dlm. tu yg payah nak beli outside food tu!

alinlai said...

ha ha ha...lupa plak nak tanya, depa tu tau tak ada blog ni? dan... kamarul dah tau ke blom? hmmm Effi tu dah jadi pompuan ka? [ gila kuasa sekali lagi :) ]

Mak Su said...

eeiii. sioknyer jumpa balik kengkawan lama... memasing bawak anak. hhmmm, terharu plaks dibuatnyer

Mummy Rizq said...

lyn-cumam nin yg tau pasal blog coz dia pun ada blog. kamarul still tak tawu.. effi dah jd pure pompuan! dia sekarang jd jurumekap + aerobic instructor. body dia cun mengalahkan kita kita nie!!

mak su-memang best mak su. badan berubah.. karakter tetap sama!

idham said...

mummy rizq....:) best kan bila re-union....
semua kawan2 lama marina tu ceria2 ek...
u looks just great there, suka the hijau selendang tu.

eh mummy....main golf dah lama ka?

memang kan di mana ada poultry farm pasti byk lalat...

rizq is so lukcy dapat cuti2 dan layanan sepenuhnya dari mummy dia ...

idham

kasutVincci said...

best nya reunion. Bila la kv n geng nak buat gitu jgk. Bila takde org yg nak jd 'kepala' mmg rasanya tak jadi lah. Hehe

Zakiah said...

dah alang alang kat poultry farm tuh pergi la pow nugget ker...frankfurter ker...ader la gak cenderahati bawak balik...hheheh

Yours Truly ... XOXO said...

syoknye jln2....damai laut tu kat ne mummy?

Mummy Rizq said...

abg id - memang best dapat jumpa kawan lama. so decided to do it once in 2 years. selalu sgt jumpa pun tak best...

eh! hubby jer la golf abg id. mummy cuma numpang skodeng kat hotel ajer.. hee.. hee..

KV - ada lagi awak! ingat dah meletup sebab blog tak update last week...

zakiah - kalo setakat frankfurter or nuggets tu baik aku gi beli kat giant ajer. tak payah nak berperang dengan lalat.. hee.. hee..

Mummy Rizq said...

xoxo-damai laut tu kat perak.. dekat2 dengan lumut jugak!

idham said...

tumpang lalu mummy rizq....

"damai laut" itu di mana dayung tak patah, dan sampan selamat ke pengakalan. Pelayaran yg sempurna mendamaikan laut bergelora!

hehehe

ampunnnnnn but i could not resist the opportunity to berfalsafah sikit.

idham