Friday, August 03, 2007

TGIF

Ho.. ho..ho.. Thank God It's Friday .... Time to enjoy!

Semalam me & hubby pergi berbuka puasa dekat Royal Crowne Plaza. Food was good.. Try amek gambar, tapi keadaan yang samar samar kat dalam tu membuatkan gambar semua gelap. So tak bleh nak share (gambar) dengan kengkawan semua. Tapi memang yummy lah!

Rizq's Development

Now dah semakin banyak cakap. Cakap pun dah clear, banyak yg bleh difahami dari yang tidak.

But still ada word confusion disana sini..

Luar - Olar

Main - Amen

Nak lagi - Agi Nak

Sedap - Idap


Loyar buruk pun boleh tahan.... Macam semalam..

Biasanya dia akan pergi ke rumah kakak sebelah tu, ikut kakak & abang tu amek anak kat sekolah, then sambung main lagi. So semalam kakak tu bekalkan dia satu plastik beg keropok untuk dia bawak balik ke rumah. Dia pun makan makan sampai ler tinggal sekeping jer keropok dalam plastik tu.. Then boleh dia kata..

"Kakak.. Rizq tak nak la. Kopok ni tak idap!"

Ermmmm.... dah sampai nak abis keropok tu baru dia perasan tak sedap. Bertuah punya anak!!


11 comments:

alinlai said...

:) ikut sapa la loyar buruk dia tu? ke ke ke

RaFFLeSiA MeRaH said...

JENGAH BLOG AKU SAT, ADER PERMINTAAN SKIT LAARRR...HEHEHE...

kakLuna said...

kalau Rizq nmpk ular kat luar, dia ckp mcm mana eh.. :P

Cat Cat said...

Mummy,
Bestkan bila anak2 kecil dah boleh cakap... Pok pek pok pek tak berhenti. Cath kekadang malas nak layan - sumbat aje Lollipop! HAHA!

Yours Truly ... XOXO said...

hehehe chumel jek..camne buleh jadik terbalik terbalik tu..ehehe skit ari lagi petah la tuh...tapi bile dah petah kan cam rindu pulak nak dgr dier cakap pelat...ehehhe ;P

Mummy Rizq said...

lyn-ikut mak pak dia!.. hee.. hee..

RM-dah.. dah jengah dah. dah bg dah apa yg diperlukan pun...

luna-dia blom kenal ular lg.. so tak per...

cat-too bad.. rizq tak suka lollipop!

xoxo-yes! i think someday i will miss the pelat thing...

The Singa said...

serupa la ngan kakak..bila perut dah kenyang, yg tinggal satu suap tu la yang tak sedap..aku jugak yg tukang perabih..

Wan Faziatul Amira said...

bapak borek anak rintik, yeah its true, when u see ur child, u see U inside him/her.. :D

kasutVincci said...

adeh..boleh tahan jugak loyar buruk anak jate ko! Hik hik..

zino said...

dah semakin comel si kecik tu..

pB said...

comel comel comel ...

ikut saper tu??