Thursday, August 09, 2007

Entry + +

Ermm... semalam seharian aku kena attend course to complete my CPE points (I'm holding a dealers licence, therefore I need to collect at least 20 CPE points to renew my licence). So, kalo pergi course tu maknanya masa untuk makan makan jer la. Kekejap break makan.. pas tu break, lunch, kang tak sampai berapa lama lagi break tea time pulak. Kenyang... kenyang....
_______________________________________________

I've met our Group MD and the COO over a breakfast meeting last Tuesday. Discuss about my transfer to HQ with them. So sekarang semua dah sorted out. I will stay dekat my current office. They agreed with my decision. Just sekarang ni nak tengok which Dept shud I be transferred to dekat sini. But for sure I knew that I wont be placed kat HR. It will be the front office. Tak per lah. Better than kena transfer le different office.

_______________________________________________

Sekarang ni Rizq tengah taksub (betul ker?) dengan buku Mari Belajar Sembahyang. Kesana sini bawak buku tu suruh orang citerkan kat dia. Dia akan buka buku tu, baca bismillah and amin.... Macam yea yea ajer tau baca. Kengkadang tu baca pun terbalik!

_______________________________________________

Minggu ni nak balik kampung aku kat Teluk Intan. Dah pesan awal awal kat hubby Saturday tu dia kena bangun awal sebab nak balik cepat! Mak nak kenduri malam tu so aku ingat kalo balik cepat bleh la tolong tolong apa yg patut... Mak kata menu for the nite is:-

1. Nasi minyak
2. Daging kari
3. Ayam masak merah
4. Udang goreng
5. Acar buah..

Uh..uh.. sedap.. sedap......

20 comments:

alinlai said...

syoknya balik kampungggggggggggg :) makan sedap plak tu .... nyum nyum

Aidan's Mommy said...

Aidan pun baca buku terbalik..tapi bila belek buku macam terror jer..huuuuhhuuu

bestnye balik kampung makan nasi minyak...

Sastri said...

adeh... dah lah tengah lapar nih.... terus rasa pedih perut ni bila baca menu tu tau...

Zakiah said...

hahahha...bagus rizq nak jadik ustaz tuh.

cakap pasal CPE points..course dan juga kenyang during course..teringat aku zaman bercareer dulu...huhuh

zino said...

yg bes kursus ni makan makan makan hehe.. tu je..

Mummy Rizq said...

lyn-haruss lari diet kalo balik kg!

dot-budak budak ni dia main belasah jer kan.. hee.. hee..

sas - alaa.. kan sas br balik dr kg jugak. mesti makan best..

zakiah - tak per. tak lama lagi bila ko balik sini, start lah career tu balik

zino - yea betul! tambah tambah bila course kat hotel kan..

Sastri said...

Mar, mana sempat mamam2 balik baru ni... Byk ngat mende nak kena setel... Bila Mar kata Rizq taknak tgk citer Ratatouille sbb tak idap, tergelak besar dibuatnya... Teringat plak dia mamam keropok, dah nak abis baru tak idap ekk... LOL...

Cat Cat said...

Mummy,
Dah lama Cath tak makan nasi minyak. Rindu sesangat.
Nak request sikit boleh? Tunjuk gambar kenduri dan menu dalam next blog, boleh? Tak dapat nak rasa, tengok gambor pun jadi wei!!!

PuteriSatu said...

syoknye mar balik kg wat kenduri sambut puasa....kita mak kita ada kat KL umah kita jaga aqilah...tak lehla wat kenduri kat kg sambut puasa...miss so much kenduri kendara kat kg nih...uuwaaa..nasi minyak cedapnye...dah lama tak makan nasi minyak aar... rizq dah pandai nak belajar sembahyang ye...dia ada mintak adik tak mar..muahahaha...

Yours Truly ... XOXO said...

ahahha...chumel..ari tu tengah jln2 dgn Qis tetibe dier bace doa makan...ehehhehe sedih btul...! ;P

Mummy Rizq said...

sas-baru lepas kol umah.. dengar tengah menjerit. tina kata rizq tarik sandwich maker jatuh kena kaki dia. sandwich maker abis pecah.. memacam!

cat - masak la nasi minyak kasi hubby makan.. heee.. ok, kalosempat nanti MB akan amek gambar kenduri and post it ere..

xoxo - betul tak qis baca? ke sama macam rizq main hemtam terabur jer???

pB said...

Kalau ada lebih lauk pauk tu, bawak ler balik..

nanti pb p ambik kat Giant ..

ada boleh ker??

.:HalogAmora:. said...

menu utk kenduri tu best la mar! eh ...rizq kalau baca buku ada bunyi x? cha cha asal bukak buku je sure ada bunyi..dia sorang je yang paham

Mummy Rizq said...

pb-mai datang umah ler.. lagi senang! hee...

halo-yea betul! bunyi macam jawa, jerman, arab... semua pun ada!

kakLuna said...

pajeri nenas tak masuk menu ke mummy rizq..hehe

Mummy Rizq said...

luna - kenduri kali ni tak dak pajeri laa....

Wan Faziatul Amira said...

paling buat air terliur bile u tulis.. udang goreng... bawak balik sikit.. huuhuhu :D

kasutVincci said...

anak aku pulak, hangat2 tah* ayam. Mula2 belajar solat siap berjemaah dgn moyang dia. Lani, hampeh, aku nak solat pun kena gaduh2 syg ngan dia dulu, usahkan dia nak ikut sama. Bebudak sungguh!

Mummy Rizq said...

mira- dah abis ler.. hee.. hee..

KV-dulu rizq mengacau bila aku & daddy dia bersolat. now dia ok. samada dia dok tepi or dia akan ikut sama solat..(half way!)

Apple Pie said...

acar buah??..i likeee!!! tapi kan... kann...tak reti buat huhuhuhuhuhuhu