Monday, August 13, 2007

Sedih!

Not really in a good mood to write today...

What happened to me?

You guys knew that I went back to kampung on Saturday rite? For the kenduri kendara?

So on Sunday, we headed back to Bukit Beruntung. Arrived around 12:30p.m.

And to our surprise, our house was broke into!! They used the front window. Do not know how they can tear the grill down.

The master bedroom door was also broken. They took away ALL my jewelleries, hubbies watch & some money. Yang sedihnya my atok rantai pusaka was there also.

One thing yang pelik sangat sangat is that how come they did not ransack all my other rooms, but only the master bedroom? And they broke that particular closet & drawer yang ada jewellery and not the other drawers??? Macam dah tau tau ajer!

So.. tak boleh nak tulis bebanyak. Tengah sedih & sakit hati nie....

25 comments:

Sastri said...

Isk isk... sorry to hear about that Mar... dah report police? pelik jugak kan, ransacked dua bilik je... ada orang dok perhati kot? sedih memang sedih, especially kalau ada barang pusaka... tapi mesti ada rasa insecure kat rumah sendiri pasni... penah rasa begitu bila my home back in hometown was broken into... sabar ye Mar... hang tough...

Mummy Rizq said...

dah report polis dah.. they came, dapat la 2 finger prints yg clear.. hope they can do something!

pB said...

Masyaallah ....

harap MR banyakkan bersabar...

rumah tu ada insuran tak..??
kalau ada, bolehlar claim ...

insyaallah, brg emas tu boleh diganti...

syukur sebab tiada kecederaan..

hang in tough , ok ...

Yatie said...

kesian kat ko .. aku paham situasi ko camne sbb aku pun penah mengalaminya gak.. abis semua brg2 hantaran, videocam, kamera, barang2 perhiasan etc diamik .. yg paling sedih sbb semua tape kawin/tunang dll diamik skali .. terkilan sampai skang .. stay strong ok..

kakLuna said...

ya Allah...geramnya kat pencopet tuh..umah mak aku pun dh 2,3 kali dh org masuk...penah ilang handset dan duit...dah repot polis pun, tapi takat tu je la, barang yg ilang tak dapat balik pun..

kene psg cctv lah camnih.

cikdinz said...

astaghfirullah azim, sabar mummy. insyallah semua nya ok. dah report polis lom...

Ayah said...

kasian MB,

banyak bersabar dan berdoa yea...

PuteriSatu said...

loor ....sedihnye...cakap pun tak de gunanya kan...aku harap police leh buat something la...semalam MIL citer hangbeg dia kena bawak lari, kat kedai dia tuh..orang tu datang buat2 tengok barang..pehtu...bawak lari hangbeg my MIL..sedar2 tak tak dak...

kasutVincci said...

mar, barang kemas tu mesti byk nostalgia. Walopun boleh dibeli ganti, tp tak sama kan. Mmg ler geram dan sakit hati.
Sabar eh..

N|i|N said...

Ya Allah...kesiannya Achik... Memang sakit ati, I know. Not because of material value but sentimental value, betul tak? Bwk bersabar ye? Look on the bright side. At least they broke in masa takde org kat rumah. We've heard of so many cases whereby perompak broke into a house and tied up all the occupants...siap bwk parang lagi. Tu lagi ngeri kan? Dah la harta kena curi, trauma plak lagi...

Isshh...ni yg rasa nak tambah selak kat pintu nih....

blackpurple said...

Takziah. Turut bersimpati.

Rumah saya dulu pun pernah kena masuk juga. Siang2 hari Jumaat. Masuk dari bumbung dan keluar secara terhormat dari pintu belakang sebab saya gantungkan kunci di tepi pintu belakang.

Sekarang memang.....

alinlai said...

hmm...takziah Achik :( ada cerita sambungankan? tak pe lepas ni cerita...

Cat Cat said...

Mummy,
Sorry to hear about the bad news. Take it easy, ok. Hopefully, the cops will get hold of the robberies. Stay safe.

Ibu Emir said...

astafirullah,,

sedihnya dengar. balik dengan tujuan baik tapi balik orang lain dah ade tujuan tak baik.. hmmm dulu arwah atuk i pesan kalau orangcuri barang kite bace surah yasin banyakkali.. kalau tak silap laa sebab i pun dah lupe, sebab nak bagi derang panas..

anyway, watever it is, take a good care of rizq :D

Zakiah said...

so sorry to hear about that...

sabar bebanyak dengan ujian ni yer...ada hikmah semuanay tu. Yang pasti u and your family selamat. That is the most important thing. Yang lain bebarang semua tuh bleh carik lain.

hang in there.

k.d said...

Aiseh mummy rizq....sorry to hear that...

Hopefully things will work out for you...

Sabar dan tawakkal...

13may said...

Adussss....kesian :(

happyirfa said...

SALAM MB..
sabrlah tu je buleh aku cakap.harap yg buat tu cepat masuk lokap..

Aidan's Mommy said...

Oh my god! Those burglars memang nak kena. Kesian u Mar.. I know how you feel. I few months ago pun kena rob tapi masa tu we were sleeping. Thank god they did not harm us. Tapi i lost my videocam which contain Aidan's progress CD in it.

Police also came. But frankly they said there is nothing much they can do. Which is true until now still tak recoverpun.

Sabar ok. I kalau pikirkan pasal nie nak aje doa burglar tuu muntah darah ker aper... tapi tak buatlaa.. *sigh*

Yours Truly ... XOXO said...

OMG...dasyatnye...u poor thing... hope u're feeling better now... ;S

Mummy Rizq said...

pb-tak der insuran laa.. bye bye jer laa...

yati-brg yg ada sentimental value yg sayang kann..

luna-tu ler. polis setakat dtg amek statement & tanya apa yg patut. tak der follow up agaknya kan!

cik dinz-th bersabar ler nie.. dah repot dah..

Mummy Rizq said...

ayah - this is the second time in 3 years.. sob.. sob...

puteri - ler.. itu lg satu hal! sian yr MIL kan...

KV - yg paling sedih rantai pusaka arwah nenek.. memang tak akan dpt ditukar ganti...

nin - yer la nin. nasib baik jugak tak ada orang kat rumah. kalau ada org takut diapa apakan...

Mummy Rizq said...

BP - haa.. haa.. sapa lah soh gantung kunci kat tepi pintu!

lin - tima kasih atas ucapan takziah itu.. kalo nak sambung pun citer lain! hee...

cat-its impossible that the police will get the robber. they wont work so hard for you.. hee...

mira-ee... tak tau nak cakap apa. sakit hati! tp macam mana pun rizq will come top of the list..

zakiah - yer betul! aku nak keje kuat kuat nak beli emas banyak banyak lagi! haa.. haa...

kd - TQ. hopefully I'll get better soon...

13may - ko tak nak present aku emas ker? untuk mengubat duka dihati aku nie???

irfa - memang aku harap polis cepat cepat dpt tangkap & sumbat derang masuk lokap.

dot - alaa.. sayangnya aidan's prgress CD kan! memang dah tak bleh nak dapat balik...

xoxo - trying very hard to feel better!

IBU said...

Oh dear!! Sorry to hear all this Mummy! Harap bersabar lah ya. The brighter side of it was that it happened when you all are not at home.

Take care!

Aku Bukan Bidadari said...

mar sabar yer.. takper tuhan nak bagi yang lebih baik tuh.. huuhuhu tiara pun dh penah rasa benda kena curi.. u know kan my car was stolen last year..

tp takper penggantinya tuhan dah bagi..and more better.