Wednesday, July 25, 2007

Al-Kisahnyaaa.....

Pasal Bengang

Where shud I start?

OK.. actually its not a really BIG matter pun. Pasal orang HQ. Tak payahlah lah aku tulis in detail.

Itu hari aku TERhantar salah email to this one person (dekat HQ). Aku dah call her and have apologised pun thru email jugak. But she's making a big fuss out of it. She replied my email and c.c. it to the Heads of Dept, the COO etc... Such a jerk! Nak tunjuk kesalahan kita to the whole Company kalau bleh! Bleh blah laa...

Shisssss.. dah malas nak ingat dah. Lagipun aku ni dah cool down sket...


Pasal Dilema

My HOD has tendered resignation and his last day will be at the end of August. So dengan ketiadaan dia, aku telah diarahkan untuk transfer ke HQ to join the CF team over there.

Aku seboleh bolehnya tak nak kena transfer ke sana. I have been with my colleagues here for nine years. I have been so used to them and OUR environment. But the request came from the Group MD.

I have wrote a letter requesting my stay at my current office. But people at HQ seems to expect my transfer ASAP.

Now tengah ding dong ding dong dengan our Head of Stockbroking and the HQ for my stay..

Dan lagi satu.. even I can stay at my current place, the Head of Stockbroking requires me to be transferred to the Research Dept.. which I dont want (waa... banyak cantek Marlina.. apa ko ingat ko ni saper nak pilih pilih??) I wanted to be transfer to the HR Dept!

Arrgghh... susahnya aku nak fikir..

SO sesaper kat luar sana ada yang nak carik org yang macam aku ni keje tak?????

17 comments:

Cat Cat said...

Sabar aje lah Kak Lina.
Mungkin rezeki lebih kerja kat HQ tu. Who knows, kan??

alinlai said...

hmmm... so apa keputusannya?

Yours Truly ... XOXO said...

laaa siannye.... pasal keje rupenye...saba jela yea..selagi ade rezeki kat situ bertahan je la dulu.. all the best! ;P

13may said...

rileks mummy...jgn tensen sgt...

btw, ada keja kosong tak???
nak apply...hehhe :D

Zakiah said...

wa susahla ini macam. Mesti tension kan...takper sabar yer...ko nak tukar kerja ke???

Yatie said...

ko bawak2 bersabar ... ada hikmahnya tuh .. aku dulu pun kena force to transfered pegi dept lain gak .. mula2 mmg bengang and rasa cam nak quit aje .. tapi lepas tuh byk rupanya hikmah yg Allah tunjuk kat aku .. so aku harap ko bleh terima dengan hati terbuka .. good luck ok ..

simah said...

wah teruk jugalk dilema hang ni..aku tak boleh tolong.. cuma bole tolong dengaq hang membebel.. apa apa pun hope things will work for the best... jgn lupa update apa jadi nanti wei..

simah said...

wah teruk jugalk dilema hang ni..aku tak boleh tolong.. cuma bole tolong dengaq hang membebel.. apa apa pun hope things will work for the best... jgn lupa update apa jadi nanti wei..

ADIEJIN said...

sabar, sabar... HQ kat mana ? kalau kat New York ker Tokyo ker, kan best..

tak per, am sure something good will come out of this.

pB said...

Mana mana pB masuk, Abe Djin nie mesti ada....

pB ikut dia?
atau
dia yang ikut pB ..??

pB harap semuanya beres ..
dan semua pihak tak makan hati ...

kasutVincci said...

seb baik ko tak terhantar emel chenta kat org tu. Hik hik
Weh, mungkin perubahan ni membawa kebaikan. Mana tau?

Sastri said...

bila kita dah selesa kat situ memang rasa tak best nak kena pindah... but maybe you should give it a try? who knows, u might like it there even better with time... :D

Kak Lady said...

Memang tak seronok betul kalau kene pindah kat tempat yang kita memang tak suka....kadang2 ade terasa macam nak carik keje lain je...

Sabo Mar....harap2 everything will be okay nanti

Mak Su said...

alamak, sarikat mak su baru lingkup ler, tak dapek nak tolong

Aidan's Mommy said...

Susah tuu.. Memang dillemma wanita nie... huhuhu!!

Nak kerja kosong? i nak offer tapi gaji ciput and no bonus forever...
hehhee Hampeh punyer boss i kan

Aidan's Mommy said...
This comment has been removed by the author.
cikdinz said...

doa banyak-banyak. rejki ada kat mana-mana....
pasal yg forward email tuh, dia mmg nak bodek big boss. pastu dia tgh tunggu kat hq nak kena kan you.
better cari keje lain cecepat...