Wednesday, July 18, 2007

Update Gambar Sket...

Memandangkan ramai nak tengok apa yg aku beli kat Langkawi, kat bawah ni gambar yg sempat aku amek semalam. Sebahagian dr barang yang aku beli....



Cokelat.. mostly for Rizq & hubby sebab aku dah limit kan diri dari makan chocolate..



My most valuable and precious Corelle.. ada lg 2 pcs (smaller) yg aku tak dapat amek gambar sebab sedang digunakan untuk mengisi lauk dinner aku semalam...

27 comments:

Mak Su said...

fuyooo, ada cekelat ler... ada mangkuk ler...fuyoo.... nak gi tgk airasia punyer web site sat ler

alinlai said...

Achik ada check tak... corelle tu design tahun bila? ke ke ke....Ok dah dpt view gambar2... tak pe muka je bulat, badan Ok je :)

Yours Truly ... XOXO said...

huhuu pinggan mangkuk i tak ske collect..tapi cukelat itu... bowh saye sgt jeles... (sambil menelan air liur) thehhee ;P

Mummy Rizq said...

mak su-we all book air asia tudah lama.. waktu RM1.99..

lyn-kata derang latest design.. tak tau ler tu.

xoxo-lani tengah gila collect pinggan mangkuk & periuk belanga... nak beli deep fryer blom tercapai!

.:HalogAmora:. said...

marlina.... corelle kalau kat KL harge dia bleh bg mata juling ha ha..kat L'wi hg lebih berpatutan kan. jd motip ke l'wi adalah bersoping sakan telah tercapai? he he

Mummy Rizq said...

halo-yer la. kat KL ni rege dia lebih drpd double! memang tak beli. motif ke langkawi tu adalah berkumpul bersama rakan sambil shop corelle laa...

blackpurple said...

Dah agak dah! Cokelat mesti tak tinggal punya!

13may said...

laaa...2 keping gambaq ajer....

hahha

Mummy Rizq said...

BP-cokelat tok anak ler...

13may-itu jer yg sempat aku tangkap malam tadi.. sibuks memasak ler..!

kakLuna said...

uisk..coklat...makin bulat la muka kau..hehe

tapi, takkan bulat kalau coklat tu kau sedekah kat aku :P

Wan Faziatul Amira said...

pinggan mangkuk isik lauk!! so kene rajin masak laa lepas ni..

Kak Lady said...

MR...hahahah...ingatkan banyak le gambar...tapi dua2 gambar tu menggoda...satu menggoda selera makan...satu tu menggoda kak lady nak ke Langkawi...sweet sgt bunga2 corelle tu...

kasutVincci said...

corning well (tatau nak eja) bunga plum tu sama cam koleksi aku. Sekali ngan set pinggan mangkuk corelle. Hiks...
Aduh rindu nya cokelat daim tuuuuuu!!

Apple Pie said...

walaupun tmpt aku duty free..aku tetap tak minat dgn corelle bagaii neh ahahahahhahaha.

tp corelle sini lagi mahal dari langkawai. cekelat je murah sikit kot dari sana.

Aidan's Mommy said...

sedapnya daim chocolat tuu... Murah ker kat saner? (meleleh nie..)

Mummy Rizq said...

luna-ko jauh sgt.. cemana nak sedekah.. eh! bkn ko pun dah bulat ke sekarang?

mira-memang sekarang ni tgh rajin memasak..

kak lady-tak cukup lg set corelle tu!

KV-corelle tu kat langkawi sama harga dgn pengkalan kubor tau.

apple pie-aku tak pernah lg sampai kenegeri ko...

dot-jgn leleh dot. u tengah nagndung. daim quite cheap. one bag is priced at RM14.90

Zakiah said...

wei cekelat awat banyak sangat...

bak mai sebijik corelle tuh!

Aku Bukan Bidadari said...

hullalalalal corelle..
kalo aku tak pakai der..simpan dalam gobok huwahwahawu (jeling kat apple pie)

RaFFLeSiA MeRaH said...

aku suka si daim tuuu...hehehe, sakan ko memborong yerk....mcm x hingat dunia...cantik mangkuk tu...

ontahsapo said...

idaman suri.... hahhahahahaha

Mummy Rizq said...

zakiah-brapa ko nak bayar corelle aku? hee.. hee..

ABB-aku suka pakai mender mender baru nie... tak leh simpan!

RM-lazat.. sungguh lazat si daim tu!

OS-YES! YES! disitulah segalanya...

Apple Pie said...

si tiara tu mmg suka simpan pinggan mangkuk dlm gobok pastu kang laki dia gak yg merana dok teringin nk pakai...mau lagi jeling kat aku *jeling balik kat tiara* ahahhaahahha

Sastri said...

daim tu sedap tau... nougat tu, ha kalau kat Aus, harganya lagi mahal dari langkawi tau... pek paling besar AUD26.50... gilos...

corelle tu i likeeeeee... sbb sas pun suka design tu... we share excellent taste laa Mar, keskeskes... :p

sya said...

wah borong-borong lagi.. banyak2 yg kak sya kenan cuma coklat dan nougat tuh

happyirfa said...

dah lama aku tingin piyuk camtu.
senang je dr dapur terus ke meja makan.laki aku bg cdgn nak bercuti ke langkawi atau kuching bulan depan.tp aku pilih balik kg.bagus tak?sbb aku rindu sgt kat kg aku.tpt tu lain kalilah aku pegi.

13may said...

mummy....bila nak updet nih???
hahha...

Mummy Rizq said...

apple pie-ko jgn jeling sgt.. sat lg juling baru tau!

sas-great! we have the same great taste!

kak sya-nougat tu memang lazat.. yummy!

irfa-tak ada tempat yg lebih best dr kg kan...

13may-coming!!!