Monday, July 02, 2007

Double Celebration

Dinner @ Little Penang cafe



Hi tea @ Planters Inn, Crowne Mutiara





Tengah tunggu cab dekat depan Sg Wang


Son & hubby depan lift Level 28, Crowne Mutiara



Blogger problems again! Tried to upload foto tapi asyik tak boleh ajer.

Tak per lah. Story dulu, foto comes later (Managed to upload at 9:20a.m.).

As I've mentioned kat title tu, its a double celebration for us. Hubby's birthday on 26 June, and our anniversary is coming this 4 July. Its America's Independence Day, but for me and hubby... its a different thing. Hee.. hee...

We checked in dekat Crowne Plaza Mutiara KL on Saturday noon. Lepas letak barang dekat bilik, we went for the high tea. First time here but its impressive. I was impressed with the room, and also impressed with the food. Not bad at all. Tapi biasa lah. Rizq cuma makan sikit jer. He's not a big eater. Very fussy when it comes to food.

Lepas makan makan, we took Rizq on a monorail ride. Tapi satu station jer. Naik dekat Raja Chulan, & turun dekat Bukit Bintang. He was so excited. "Cah cha woo woo" dia kata. He was imagining tengah naik train Thomas & Friends. Kesian kan bebudak kecik nie. Macam macam dia berangan angan....

Jalan jalan kat Bukit Bintang & Sg Wang... Manusia sikit punya ramai ke. Fening kepala ni bersesak sesak. Tak beli apa sangat. Cuma belikan Tina tshirt sehelai.

Lepas tu amek cab, balik hotel. Lepak lepak, baring baring .. pas tu ke KLCC pulak. Time ni bawak khete. Tak sanggup nak naik kenderaan awam dah. Zara sale!!! Bestnya. Tapi Rizq pulak buat hal. Aku tak boleh nak shopping. Dia tak nak Tina tolak stroller dia. Aku terpaksa lah melayan kerenah budak sorang nie. Aku dah janji nak belikan hubby birthday present yang tertunggak. So we all ke Marks & Spencer. Hubby pilih pilih barang (baju & seluar) yang dia nak, and aku bayar jer. Sedih mummy tak boleh shopping barang sendiri. Rizq nak baju Fireman Sam.. memang cantik, tapi aku tak belikan. Nantilah dah nak raya nanti, aku belikan dia. Dah selalu sangat beli baju....

For dinner, we went to Little Penang Cafe. Aku suka sangat makan kat situ sebab food dia authentic Penang. Memang sedap. Nasib baik tak ramai sangat orang.

Malam after dinner, aku kerumah kakak aku ke Desa Pandan. Lepak kejap. Time ni Rizq macam dah tak larat sangat. On the way back, dalam kereta dah tertido. Masuk bilik, tukarkan baju, & terus dia lena.

Aaa..... baru le aku & hubby dapat masa berdua. Kalau tak..... ada jer lamp post kat tengah tengah. Had a warm bath... berendam dalam bath tub. Leganya rasa. Hilang penat seharian!

The next morning, after breakfast with my sister... we went to Tesco Ampang. Bawak Rizq main kat playland (tak tau nama apa sebenarnya). After lebih kurang sejam, aku tinggalkan Rizq and Tina kat rumah my sister.

Hee.. hee.. time for mummy nak shopping pulak. So we all ke KLCC lagi. Baru lah tenang aku nak memilih baju. Got 2 shirts from Marks & Spencer. Thanks hubby!

Petang tu sampai ke rumah kat Bukit Beruntung dalam pukul 3. Rizq tido and aku sambung dengan kerja rumah....

And now, dah Monday.. back to work! Malasnyaaa.....!!!!

28 comments:

Akuro ® said...

Akak duk Bukit Beruntung ke? Dulu Akuro matriks kt sane la. Institut Maxisegar. Wujud lagi ke x tah tempat tu.

Haha!

Mummy Rizq said...

akuro-ada nampak dia punya sign.. tp x sure wujud ke tak lagi tempat tu.. hee.. hee..

Yours Truly ... XOXO said...

huh...seronok tul berjalan & shopping yea... skali skala bermalam kat kl best la ek..klu da hari hari..buhsan je.. ;P hehehe seronok rizq naik monorail tu...budak2 mmg suke mengkaitkan ape yg dorang nampak dgn kartun...ehehhe klu QIs nampak construction things mesti die sebut bob the builder.. ;P

Mummy Rizq said...

xoxo-tu lg satu kartun yang dia suka.. bob the builder. baju tu kat marks & spencer pun ada. tp mahal beb....

pB said...

berendam ...

sorang ?

berdua ..??

blackpurple said...

Cuma pernah makan nasi lemak kat Little Penang Cafe MV tu.. :D

Mummy Rizq said...

pb-anak dah tido kan.. mana bleh berendam sensorang.. sejuk! haa.. haa..

BP-gi try makan dia punya mee hoon kari. superb!

ontahsapo said...

kalau dah double celebration tu, serba serbi kena lah double ek...?

Mummy Rizq said...

OS-oppss.. ko silap! triple la beb..! muaahaahaa.....

Sastri said...

waa... bestnya celebration nih... siap shopping2 lagi... :D

Rizq awat tak senyum bila tangkap gambaq nih?

Mummy Rizq said...

sas-shopping bertukar tukar present.. sengkek!

rizq ni memang x suka senyum kalo tangkap gambar.. control macho.

RaFFLeSiA MeRaH said...

anak ngan ayah muka bih kurang ekkk...tul lah anak abah...hehehe, dah besor anak teruna ko yerk, bila nak dpt anak dara pulak...

13may said...

wah! hepi anniversary in advance:)

loorrrr...hari ni isnin ker???
patut la rasa baloq...hahha

Mama Sarah said...

dapat juga beli barang akhirnya ya? courtesy of hubby lagi tuh! hehe...

N|i|N said...

Little Penang Cafe...my favorite! Food dia sedap2...my favorite is the bihun kari makan dgn sambal yg dlm mangkuk putih tu. Tak cemana dia buat sambal tu, best giler!

Food yg lain I rekomen prawn mee and rojak ala gurney drive. Must try!

N|i|N said...

Err...lupa nak cakap...your boy hensem la! :-)

Kaklong said...

salam,

bestla MB n suami ni, shopping2 kat KL pun boleh tidur kat hotel lagi. hehe..susah oo nak dpt peluang camtu. naknya sekepala suami isteri bab shopping mopping ni.moga kalian bahagia berpanjangan hingga ke syurga :D

err..beshnya dpt rendam2 dlm bath tab ngan cik abe.

Mummy Rizq said...

RM-anak dara?? in the making...

13may-alo..! bangun! bangun!

MS-at last! tp rizq memang tak suka shopping la. dia tak bleh tahan sabar...

nin-achik pun kalo ke sana mesti makan curry meehoon & rojak penang. rizq ensem? shud i say like father like son or like mummy like son? muaahaahaa...

syikin-tu ler.. kan ke kita org ni duduk pinggir bandar. kesian tengok rizq tu. that's why bleh katakan selalu jugak bawak dia tido kat hotel....

alinlai said...

ehhh sedap ka kat Little Penang tu? kakak lyn rajin gak pi situ, kot2 pi KL bleh la try

Mummy Rizq said...

lyn-memang sedap... ad 3 outlets.. KLCC, Mid Valley & The Curve. Mai sini.. achik belanja.

angah said...

Happy wedding anniversary dear :)

kasutVincci said...

hepi anniversary mar! Moga bahgia sokmo.;) Best aaa tukaq2 adiah tu.

Yatie said...

happy double celebration!

semoga hubby panjang umur .. and semoga perhubungan kalian diberkati dan dirahmati Allah hingga ke akhirat . amin.

Mummy Rizq said...

angah-TQ.. dah masuk opis dah?

KV-best... tukar2 hadiah ni aku yg untung. sebab aku dapat 2 hadiah, 1 for anniversary, 1 for birthday. hubby cuma dapat 1 sebab anniversary & birthday dekat2..

yatie-TQ for the doa..

Mama Risyiariana said...

Aaa..... baru le aku & hubby dapat masa berdua. Kalau tak..... ada jer lamp post kat tengah tengah. Had a warm bath... berendam dalam bath tub. Leganya rasa. Hilang penat seharian!

lepas berendam pastu apa cerita? cerita sket...muahahahahahah

simah said...

wah... bestnya hangpa...
tahniah utk double celebration tu...habih tu kalau hangpa duduk kat hotel tu.. anak hang tidoq dengan hang ka or dia tidoq dengan si tina?

Wan Faziatul Amira said...

happy anniversary!! Zara ader sale tapi malangnya i pokai.. mase gi klcc baru2 ni berendam air mate je laa huwaaaaaaaa!!

Mummy Rizq said...

MR-apa yg berlaku selepas itu.. hanya org 31 tahun keatas jer bleh tau.. hee.. hee..

simah-rizq mana bleh tidoq ngan org lain! dia tak nak...

mira-tak per jgn sedih. tak cantik sgt pun baju Zara tu....